Digi- ja väestötietovirasto

Kaikki Katso-palvelun käyttäjät eivät ole vielä ottaneet käyttöönsä Suomi.fi-valtuuksia – valtuushakemuksia käsitellään tehostetusti elokuun loppuun

Jaa
Katso-palvelun käyttö loppuu 31.8.2021. Katso-palvelun päättymisen johdosta käsittelemme valtuushakemuksia tehostetusti koko kesän. Suomi.fi-valtuushakemus kannattaa lähettää viimeistään nyt, sillä se saadaan käsittelyyn jopa 1-2 viikon sisällä.

Kaikki Katso-palvelua käyttäneet yritykset ja yhteisöt eivät ole vielä siirtyneet Suomi.fi-valtuuksien käyttäjäksi.

Katson avulla voi vielä asioida tulorekisterissä ja muutamissa Verohallinnon asiointipalveluissa, mutta niissäkään Katso-tunniste ja Katso-valtuus eivät enää toimi 1.9.2021 alkaen.

Valtaosa Katson käyttäjistä voi kuitenkin valtuuttaa omatoimisesti Suomi.fi-valtuuksissa, eikä niiden tarvitse tehdä valtuushakemusta. Tällaisia ovat esimerkiksi osakeyhtiöt, osuuskunnat, elinkeinonharjoittajat ja useimmat verotusyhtymät. 

Valtuushakemus kannattaa tehdä ennen kesälomia

Virkailijavaltuuttamispalvelu mahdollistaa sähköisen valtuuttamisen niille yrityksille ja yhteisöille, jotka eivät pysty tekemään valtuutuksia Suomi.fi-valtuuksissa omatoimisesti. Tällaisia ovat esimerkiksi kunnat, virastot, säätiöt, suurin osa yhdistyksistä, y-tunnukselliset kuolinpesät ja ulkomaalaiset yritykset.

Suomi.fi-valtuuksien käyttäjäksi kannattaa siirtyä heti. Elokuun loppuun asti valtuushakemukset otetaan käsittelyyn tehostetussa aikataulussa ja valtuudet rekisteröidään tai saat lisätietopyynnön noin 1-2 viikossa.

Kesä on hyvä aika hoitaa asia, jolloin syksyllä pääset heti hyödyntämään valtuuksia, kun asiointitarve jatkuu lomien jälkeen. Ohjeet valtuushakemuksen tekemiseen löytyvät Suomi.fi-verkkopalvelusta.

Myös valtuushakemukseen lisätietopyyntöjä käsitellään tehostetusti

Hakemuksista lähetetään lisätietopyyntö, jos joku valtuuden rekisteröimiseen tarvittava tieto tai dokumentti puuttuu. Lisätietopyyntö ei edellytä uutta hakemusta, vastaaminen pyydettyihin tietoihin riittää. Myös lisätietopyyntöjen vastauksia käsitellään tehostetusti koko kesän ajan.

Suomi.fi-valtuudet korvaa Katso-palvelun

  • Katso-palvelu otettiin käyttöön vuonna 2006 ja sen käyttö päättyy lopullisesti 31.8.2021.
  • Suomi.fi-valtuuksissa voi antaa digitaalisesti toiselle henkilölle yritykselle tai yhteisölle oikeuden puolesta-asiointiin.
  • Valtuudet-palvelu on turvallinen ja ajantasainen. Se tarkistaa oikeuden puolesta-asiointiin valtuusrekisteristä, kaupparekisteristä, yhdistysrekisteristä tai väestötietojärjestelmästä.
  • Valtuudet-palvelua hyödyntäviin asiointipalveluihin tunnistaudutaan aina vahvasti.
  • Vuonna 2016 lanseeratussa palvelussa on luotu jo yli 20 miljoonaa valtuutta.
  • Kuukausittain Valtuudet-palveluun tehdään yli 7 miljoonaa valtuustarkistusta ja määrä kasvaa voimakkaasti.
  • Valtuudet on integroitu yli 140 asiointipalveluun, joita hyödyntää 245 yksityisen ja julkisen sektorin palveluntarjoajaa. Näiden lisäksi palvelu on käytössä muun muassa kaikissa Suomen apteekeissa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Digi- ja väestötietovirasto, Kehityspäällikkö Mika King, p. 0295 535 301, etunimi.sukunimi[at]dvv.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Digi- ja väestötietovirasto
Digi- ja väestötietovirasto
Lintulahdenkuja 2
00530 HELSINKI

0295 536 000 (vaihde)https://dvv.fi

Digi- ja väestötietovirasto

Digi- ja väestötietovirasto edistää yhteiskunnan digitalisaatiota, turvaa tietojen saatavuutta ja tarjoaa palveluja asiakkaiden elämäntapahtumiin.

Digi- ja väestötietovirasto huolehtii yhteiskunnan perustana olevan väestötietojärjestelmän ylläpidosta ja yhteiskunnan digitalisaatiosta. Viraston tehtäviä ovat mm. siviilivihkimiset, nimen- ja osoitteenmuutokset, holhous- ja edunvalvonta-asiat, väestötietojärjestelmän ylläpito, sähköisen identiteetin ratkaisujen kehittäminen sekä keskitettyjen sähköisen asioinnin tukipalvelujen kehittäminen ja ylläpito. Tällaisia sähköisen asioinnin tukipalveluja ovat mm. Suomi.fi-verkkopalvelu, sähköiset viranomaisviestit (Suomi.fi-viestit) sekä valtuuttaminen toisen puolesta asiointiin (Suomi.fi-valtuudet). Virasto myös vastaa kansallisen palveluarkkitehtuurin toteutuksesta.

Vuonna 2020 perustettu Digi- ja väestötietovirasto toimii valtiovarainministeriön hallinnonalalla. Virasto syntyi, kun Väestörekisterikeskus ja maistraatit yhdistyivät 1.1.2020.

http://dvv.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Digi- ja väestötietovirasto

Suomi.fi-mobiilisovellus uudistuu 22.4.2024 – Katso miten muutos vaikuttaa sinuun!17.4.2024 15:05:00 EEST | Tiedote

Suomi.fi-mobiilisovelluksen uudet Android- ja iOS-versiot julkaistaan 22.4.2024. Uudistuksen myötä sovelluksen ulkonäkö ja toiminnallisuudet uudistuvat. Uudessa Suomi.fi-mobiilisovelluksessa on parannettu muun muassa sovelluksen käytettävyyttä, saavutettavuutta ja navigaatiorakennetta. Kun uusi sovellus on julkaistu, vanhojen sovellusversioiden käyttäminen ei ole enää mahdollista.

The new versions of Suomi.fi mobile application will be launched 22.4.2024: See how the change affects you!17.4.2024 15:05:00 EEST | Press release

The new Android and iOS versions of the Suomi.fi mobile application will be launched 22.4.2024. As a result of the update, the appearance and functionalities of the application will change. The new application has improved usability, accessibility and navigation structure. Once the new application is published, it will no longer be possible to use older versions of the application.

Digihumaus-rapporten 2024: Åldrande och mångfald driver på förvaltningen, men man måste satsa mer på digital infrastruktur än i nuläget11.4.2024 12:15:00 EEST | Tiedote

Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata har idag publicerat en ny Digihumaus-rapport. I rapporten analyseras förändringar i Finlands befolkning och deras betydelse för den offentliga förvaltningen. Rapporten är en fortsättning på Digihumaus-rapporterna som publicerats under de fyra senaste åren. I rapporten har temat delats in i fyra undertrender: åldrande, invandring, differentiering av områden och mångfald.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye