Keskuskauppakamari

Kaikki pääministeriehdokkaat kannattavat apteekkilainsäädännön vapauttamista

Jaa

Keskuskuppakamarin pääministeritenttiin osallistuneet gallup-kärkipuolueiden puheenjohtajat kertoivat kannattavansa apteekkilainsäädännön vapauttamista lääketurvallisuudesta huolehtien.

Keskuskauppakamarin pääministeritentti. Kuva: Kimmo Penttinen
Keskuskauppakamarin pääministeritentti. Kuva: Kimmo Penttinen

Apteekkilainsäädännön vapauttaminen sai yksimielistä kannatusta Keskuskauppakamarin tänään järjestämässä pääministeritentissä. Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne totesi, että uudistuksessa tulisi pitää kiinni siitä, ettei väärinkäytöksiä pääse tapahtumaan. Hän kannattaisi lääkeasiantuntijan käyttämistä ostotapahtuman yhteydessä.

Myös Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ja Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä pitäisivät kiinni siitä, että lääketurvallisuudesta huolehditaan. Vihreiden Pekka Haavisto korosti, että alalle pitäisi rakentaa kunnollista, todellista hintakilpailua, sillä kyse on osaltaan myös julkisten varojen käytöstä.

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi peräänkuuluttaa jo nykyiseltä hallitukselta ripeitä linjauksia apteekkilainsäädännön turvallisesta vapauttamisesta, joiden pohjalta tuleva hallitus voisi saattaa uudistuksen loppuun.

Keskuskauppakamarin hallitusohjelmatavoitteiden mukaan apteekkien perustamisen tarveharkinnasta tulisi luopua. Niin sanottuun kermankuorintaan perustuva toiminta torjuttaisiin lääkevarastolle asetettavilla vaatimuksilla. Apteekin vastaavalla hoitajalla olisi oltava proviisorin koulutus. Päivittäistavarakaupan myytäväksi sallittaisiin ne itsehoitolääkkeet, joiden myyntiä voidaan turvallisesti vapauttaa. 

”Suomi on takapajula ylisäädellyn apteekkitoiminnan ja lääkkeiden myynnin suhteen. Niitä koskeva sääntely ei vastaa nyky-yhteiskunnan tarpeita ja tavoitteita. Nykyinen hallitus on sortunut lähinnä näpertelemään aiheen ympärillä hankaloittaen jokapäiväistä elämäämme suotta. Koska selkeää yhteisymmärrystä asian suhteen näyttää löytyvän, tulisi apteekkilainsäädännön turvallinen vapauttaminen käynnistää mahdollisimman pian”, Romakkaniemi sanoo.

Keskuskauppakamarin pääministeritentti järjestettiin 11.12.2018 Apollo Live Clubilla Helsingissä. Mukana olivat neljän gallup-kärkipuolueen pääministeriehdokkaat: Sdp:n Antti Rinne, Kokoomuksen Petteri Orpo, Keskustan Juha Sipilä ja Vihreiden Pekka Haavisto. Tentin juonsi Marja Sannikka.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Keskuskauppakamarin pääministeritentti. Kuva: Kimmo Penttinen
Keskuskauppakamarin pääministeritentti. Kuva: Kimmo Penttinen
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Keskuskauppakamari
Keskuskauppakamari
PL 1000
00101 Helsinki

http://kauppakamari.fi/

Keskuskauppakamari työskentelee valtakunnallisesti elinkeinoelämän hyväksi, elinvoimaisen Suomen puolesta. Haluamme helpottaa yritysten toimintaedellytyksiä verotuksen, liikenteen ja lainsäädännön saralla sekä kansainvälisessä kaupassa. Edistämme yritysten itsesääntelyä sekä tarjoamme monipuolisia asiantuntijapalveluja elinkeinoelämän tarpeisiin. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keskuskauppakamari

Teknologiamurros, kasvutavoitteet ja kansainvälistyminen haastavat PK-yritysten hallitustyötä20.3.2019 07:00:00 EETTiedote

PK-yritykset panostavat hallitustyöhön ja ovat löytäneet myös ulkopuolisia hallituksen jäseniä. Toisaalta tulevaisuus haastaa hallituksen osaamisen esimerkiksi kasvutavoitteiden, kansainvälistymisen ja teknologisen murroksen muodossa, mikä huolettaa erityisesti toimitusjohtajia. Moni kaipaa hallituksiin lisää vaihtuvuutta, sillä lukuisista hallituksista löytyy myös vapaamatkustaja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme