Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Kaikkien aikojen Espoo -kyselyllä kerätään tietoja Espoon kulttuuriympäristöohjelmaan

Jaa

Espoon kaupungin kulttuuriympäristöohjelmassa kerätään tietoja ja muistoja Espoon rakennuksista, paikoista ja maisema-alueista ”Kaikkien aikojen Espoo" -kyselyllä. Kysely on auki 9.9.2018 saakka.

Tapiolan uimahalli 1970-luvulla. Kuva Teuvo Kanerva
Tapiolan uimahalli 1970-luvulla. Kuva Teuvo Kanerva

Perinnemaisemat, arkeologinen perintö ja rakennettu ympäristö muodostavat kokonaisuuden, jota kutsutaan kulttuuriympäristöksi. Ihmisen toiminta ja vuorovaikutus luonnon kanssa eri aikakausina näkyy ympäristössämme. Kulttuuriympäristön arvo on sen historiallisessa ja alueellisessa kerrostuneisuudessa. Hyvin hoidettu kulttuuriympäristö lisää ihmisten hyvinvointia sekä luo alueelle omaleimaisuutta ja lisää alueen viihtyisyyttä sekä vetovoimaa.

Kulttuuriympäristöohjelma on viranomaisten sekä asukkaiden ja yhteisöjen työkalu paikallisen kulttuuriympäristön kehittämiseksi ja hoidon suunnittelemiseksi. Sen tarkoituksena on antaa tietoa, millä tavalla alueen kulttuuriympäristöä hoidetaan ja käytetään. Kulttuuriympäristöohjelma toimii kulttuuriympäristöä koskevan päätöksenteon ja viranomaistyön pohjana.

Espoon kulttuuriympäristöohjelmaa suunnitellaan eri toimialojen välisenä yhteistyönä. Projektissa on mukana Espoon toimialoista Tekninen ja ympäristötoimi sekä Sivistystoimi Espoon kaupunginmuseo vetoisena. Kuntalaisten ja alueen käyttäjien arvot ja näkökulmat otetaan osaksi ohjelmaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

kulttuuriymparistoohjelma@espoo.fi

Kuvat

Tapiolan uimahalli 1970-luvulla. Kuva Teuvo Kanerva
Tapiolan uimahalli 1970-luvulla. Kuva Teuvo Kanerva
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Matkailun toimialan kasvu ja matkailukysyntä näkyy Vuoden matkailualue Espoossa18.3.2019 09:13:11 EETTiedote

Visit Finland, Suomen matkatoimistoalan liitto SMAL sekä Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy valitsivat vuonna 2018 Espoon kautta aikain ensimmäiseksi Vuoden matkailualueeksi Suomessa. Espooseen houkuttelee vierailijoita saaristo, Nuuksion kansallispuisto, monipuolinen kulttuuri- ja tapahtumatarjonta kohteineen sekä lukuisat yritystapahtumat ja kansainväliset tieteelliset kongressit.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme