Messukeskus

Kaikkien aikojen suurimmat Helsingin Kirjamessut uskoo kirjan voimaan

Jaa

Helsingin Kirjamessut kokoaa kirjailijat, lukijat ja kirjat torstaista sunnuntaihin 24. – 27.10.2019 Messukeskukseen Helsinkiin. Tapahtuma on ennätyssuuri ja mukana on yli 340 yritystä. Kirjamessuilla esitellään kirjallisuutta laajasti keskustelujen ja haastattelujen kautta. Neljällätoista ohjelmalavalla on yli 1100 esiintyjää ja lähes 900 esitystä. Tapahtuman teemamaa on Ranska.

Helsingin Kirjamessujen ohjelmajohtaja Ronja Salmi. Kuva: Emmi Kähkönen
Helsingin Kirjamessujen ohjelmajohtaja Ronja Salmi. Kuva: Emmi Kähkönen

Helsingin Kirjamessut on Suomen suurin kirjallisuustapahtuma ja merkittävä kulttuurifoorumi. Tapahtuman lavoilla esiintyvät kirjailijoiden lisäksi taiteilijat, poliitikot ja vaikuttajat. Kirjamessujen yhteydessä jaetaan 14 kirjallisuuspalkintoa muun muassa Suomen Messusäätiön Rakkaudesta kirjaan -palkinto ja Minna Canth -palkinto.  

Kirjamessuilta ostetaan paljon kirjoja omaksi iloksi tai lahjaksi. Antikvariaattialueelta etsitään muun muassa vanhempia jo kirjakauppojen valikoimista poistuneita teoksia.  Kirjaa arvostetaan Helsingin Kirjamessuilla. Kirjamessuilla viime vuonna tehdyn kävijätutkimuksen mukaan äänikirjat ovat jopa lisänneet luettujen kirjojen määrää.

"Lukemisen ja kirjallisuuden merkitys on ollut isosti esillä koko vuoden ja on upeaa nauttia suomalaisen kirjakentän koko loistosta Messukeskuksessa. Ennätyssuuri tapahtuma kertoo luotosta kirjan voimaan ja ennakkolippujen vilkas myynti yleisön kiinnostuksesta tapahtumaan,” kertoo Helsingin Kirjamessujen ohjelmajohtaja Ronja Salmi. ”Helsingin Kirjamessujen pitkäaikaisena tavoitteena on innostaa monenlaisia ihmisiä lukemisen pariin. Koska lukeminen on koko perheen asia, olemme huomioineet erityisesti lapset ja heidän vanhempansa monipuolisella ohjelmalla. Lasten alueen leikkisä ohjelma on suunnattu perheen pienimmille ja Esplanadi-lavalla on sunnuntaina erityisesti kasvatukseen ja parisuhteisiin keskittyvä ohjelmakokonaisuus. Kirjallisuus etsii myös jatkuvasti uusia tähtiä ja ääniä, minkä myötä olemme antaneet erityistä painoarvoa esikoiskirjailijoille. Olemme kannustaneet nuoria aikuisia tapahtuman pariin mm. jakamalla opintonsa aloittaville yliopisto-opiskelijoille yli 9 000 ilmaislippua." 

Suomalaisten kirjailijoiden lisäksi Helsingin Kirjamessuilla vierailee lähes 40 kansainvälistä kirjailijavierasta muun muassa englantilainen David Nicholls, ranskalainen Éric Vuillard, tanskalainen Kaspar Colling Nielsen sekä ruotsalaiset dekkaristit Camilla Grebe, Denise Rundberg ja Arne Dahl. Messuilla vierailevat myös Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkintojen finalistit. Ranskan kirjallisuus ja kulttuuri esittäytyvät kirjamessuilla keskustelujen kautta.

Suomen suurin kirja-alan tapahtuma

Messukeskus järjestää Helsingin Kirjamessut yhteistyössä Suomen Kustannusyhdistyksen ja Kirjakauppaliiton kanssa. Helsingin Kirjamessujen yhteydessä on myös Antikvaariset Kirjamessut, jotka järjestetään yhteistyössä Suomen Antikvariaattiyhdistyksen kanssa. Messuilla on myös Levymessut ja Postimerkkimessut. Suunnista kirjaan -tapahtuma järjestetään torstaina ja perjantaina ja se tuo noin 8000 koululaista messuille.

Helsingin Kirjamessut järjestetään 24.–27.10.2019 Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtuma on avoinna torstaista lauantaihin 24. – 26.10. klo 10-20 ja sunnuntaina 27.10. klo 10-18.

Liput ovelta ja tapahtuman aikana verkkokaupasta: aikuiset 19 e, lapset, opiskelijat, varusmiehet, työttömät, eläkeläiset 12 e, perhelippu 41 e, kokoaikaliput 34 e/24 e.
Liput ennakkoon edullisemmin verkkokaupasta http://shop.messukeskus.com

Tapahtuma järjestetään nyt 19. kertaa. Samanaikaisesti järjestetään Viini ja Ruoka -tapahtuma, johon pääsee tutustumaan samalla lipulla. Tapahtumakokonaisuudessa vieraili viime vuonna 85 616 kävijää.

Lisätietoja: tiedottaja Teija Armanto, Messukeskus, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com
ohjelmajohtaja Ronja Salmi, puh. 040 750 1019, ronja@ryovari.fi

www.helsinginkirjamessut.fi

Kuvia Helsingin Kirjamessuilta http://mediabank.messukeskus.com

Kuvat

Helsingin Kirjamessujen ohjelmajohtaja Ronja Salmi. Kuva: Emmi Kähkönen
Helsingin Kirjamessujen ohjelmajohtaja Ronja Salmi. Kuva: Emmi Kähkönen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskus järjestää vuosittain 65 messutapahtumaa ja 1500 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, 65 exhibitions and 1500 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Pelialan koulutus esillä GameXpossa13.11.2019 13:00:00 EETTiedote

Suomi on yksi maailman johtavia pelikehityksen maita, ja oppilaitokset tarjoavat myös alan koulutusta kattavasti ympäri maan. Pelialan koulutusta tarjoavat oppilaitokset ovat esillä GameXpossa Helsingissä Messukeskuksessa 15.-17.11.2019. Peliala työllistää Suomessa yli 3 000 ihmistä, ja työntekijöiden kokonaismäärä on kahdessa vuodessa kasvanut yli 16 prosenttia. Suomalainen peliteollisuus on ammattimaistunut entisestään ja vakiintunut runsaan kahden miljardin euron toimialaksi. Lisääntynyt alan työpaikkojen määrä ja alan taloudellinen merkitys osoittaa, että Suomi on maailmanlaajuisesti houkutteleva peliteollisuuden keskus, ja myös pelialaa on mahdollista opiskella yhä useammassa oppilaitoksessa. Suomen suurimmassa pelialan tapahtuma GameXpossa myös pelialan koulutusta tarjoavat oppilaitokset ympäri Suomen ovat mukana esittelemässä opintomahdollisuuksiaan potentiaalisille uusille opiskelijoille. GameXpossa mukana oleva Jyväskylän ammattikorkeakoulu kokoaa yhdessä peliosuuskunta Expan

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme