Tuomioistuinvirasto

Kainuun käräjäoikeuden laamanniksi Jyrki Rinnemaa

Jaa

Tasavallan presidentti on tänään nimittänyt käräjätuomari Jyrki Rinnemaan Kainuun käräjäoikeuden laamanniksi seitsemän vuoden määräajaksi 1.1.2022 alkaen.

Varatuomari, oikeustieteen kandidaatti Rinnemaa on Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden käräjätuomari, ja hän toimii siellä osastonjohtajana.

Aikaisemmin hän on toiminut esittelijänä korkeimmassa oikeudessa, oikeusneuvosmiehenä raastuvanoikeudessa ja viskaalina hovioikeuksissa.

Rinnemaa on suorittanut johtamisen erikoisammattitutkinnon. Hän on myös toiminut koulutustehtävissä.

Kainuun käräjäoikeuden tuomiopiiri kattaa Kainuun maakunnan, jossa asuu noin 72 000 asukasta. Sen tuomiopiiriin kuuluvat Kajaanin ja Kuhmon kaupungit, Hyrynsalmen, Paltamon, Puolangan, Ristijärven, Sotkamon ja Suomussalmen kunnat.

Käräjäoikeus käsittelee myös sotilasoikeudenkäyntiasioita. Ulosottovalitusten ja yritysten saneerausta koskevien asioiden osalta Kainuun maakunta kuitenkin kuuluu Oulun käräjäoikeuden tuomiopiiriin sekä summaaristen riita-asioiden ja maaoikeusasioiden osalta Lapin käräjäoikeuden tuomiopiiriin.

Kainuun käräjäoikeuden kanslia ja istuntopaikka sijaitsevat Kajaanissa.

Lisätietoja: Osastonjohtaja Anne Moilanen, puhelin 02956 49465, sähköposti etunimi.m.sukunimi@oikeus.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Tuomioistuinvirasto
Tuomioistuinvirasto
PL 100/PB 100
00085 Tuomioistuinvirasto/Domstolsverket

0295650500http://www.tuomioistuinvirasto.fi

Tuo­miois­tuin­vi­ras­to on it­se­näi­nen kes­kus­vi­ras­to, joka pal­ve­lee koko tuo­miois­tuin­lai­tos­ta. Tuo­miois­tuin­vi­ras­to toi­mii oi­keus­mi­nis­te­riön hal­lin­no­na­lal­la.

Vi­ras­ton teh­tä­vä­nä on huo­leh­tia sii­tä, että tuo­miois­tui­met ky­ke­ne­vät käyt­tä­mään tuo­mio­val­taa laa­duk­kaas­ti ja että tuo­miois­tuin­ten hal­lin­to on te­hok­kaas­ti ja tar­koi­tuk­sen­mu­kai­ses­ti jär­jes­tet­ty.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tuomioistuinvirasto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme