Kainuun ELY-keskus

Kainuun työttömien määrä koronakriisiä edeltävää tasoa matalammalla

Jaa

Kainuussa oli lokakuun lopussa vajaat 2 900 työnhakijaa, työttömyysaste oli 9,3 %. Pitkäaikaistyöttömyys on pienenemässä.

Työttömien työnhakijoiden osuus kunnittain Kainuussa lokakuussa 2021.
Työttömien työnhakijoiden osuus kunnittain Kainuussa lokakuussa 2021.

Kainuussa oli lokakuun lopussa 2 873 työtöntä työnhakijaa, mikä on 247 henkeä vähemmän (-8 %) kuin vuotta aiemmin. Poikkeustilannetta edeltävään vuoden 2019 lokakuun loppuun verrattuna työttömiä oli 49 henkeä vähemmän (-2 %). Prosentuaalisesti tarkasteltuna pienentyminen kahden vuoden takaisesta oli kolmanneksi suurinta koko maassa ja useimmilla muilla ELY-keskusalueilla työttömyys kasvoi. Koko maassa työttömyys pieneni vuoden takaisesta 17 % ja kasvoi kahden vuoden takaisesta 15 %. 

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta, eli työttömyysaste, oli Kainuussa kuun lopussa 9,3 %, mikä oli 0,6 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuotta aiemmin ja 0,2 prosenttiyksikköä enemmän kuin kaksi vuotta sitten. Kainuun työttömyysaste oli ELY-keskusalueista seitsemänneksi pienin, koko maassa se oli 9,8 %.

Pitkäaikaistyöttömyys on pitkän pienentymisen jälkeen lisääntynyt korona-aikana, mutta tilanne on alkanut jälleen parantua huhtikuusta lähtien. Lokakuun lopussa pitkäaikaistyöttömiä, eli yli vuoden työttömänä olleita, oli jo prosentin vuoden takaista vähemmän (-6), yhteensä 736. Kahden vuoden takaisesta koronakriisiä edeltävästä ajasta pitkäaikaistyöttömyys kasvoi vielä 17 % (+106).

Monilla aloilla pulaa tekijöistä

Työvoiman kysyntä on ollut tänä vuonna vilkasta ja jälleen lokakuun aikana TE-palveluihin ilmoitettiin uusia avoimia työpaikkoja 1 044. Tämä oli 92 % enemmän (+499) kuin vuosi sitten.

Monilla aloilla on ollut pitkään työvoimapulaa ja useisiin tehtäviin on vähemmän työttömiä työnhakijoita kuin avoimia paikkoja. Lokakuussa vaikeinta oli löytää terveydenhuollon erityisasiantuntijoita – eli esimerkiksi lääkäreitä, hammaslääkäreitä ja eläinlääkäreitä –, suojelu- ja vartiointityöntekijöitä, avustavia keittiö- ja ruokatyöntekijöitä sekä terveydenhuollon asiantuntijoita – eli esimerkiksi sairaanhoitajia -, laskennan ja varastoinnin toimistotyöntekijöitä, asiakaspalvelutyöntekijöitä sekä siivoojia.

Tiedot perustuvat työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilastoihin.

Seuraava työllisyyskatsaus julkaistaan 21. joulukuuta 2021.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Yritys- ja työvoimapalvelut -yksikkö
Atte Laitinen, 029 502 3886
etunimi.sukunimi(at)ely-keskus.fi

Kainuun työ- ja elinkeinotoimisto
Tiina Veijola, 0295 039 116
Sposti: etunimi.sukunimi(at)te-toimisto.fi

Kuvat

Työttömien työnhakijoiden osuus kunnittain Kainuussa lokakuussa 2021.
Työttömien työnhakijoiden osuus kunnittain Kainuussa lokakuussa 2021.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kainuun ELY-keskus
Kainuun ELY-keskus
Kalliokatu 4
87100 Kajaani

029 502 3500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kainuu

Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Liikenteeseen ja infrastruktuuriin liittyvät palvelut Kainuun alueelle tarjoaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kainuun ELY-keskus

Kantatien 75 parantaminen välillä maakunnan raja - Rastinkylä, Kuhmo29.10.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) laatii liikennejärjestelmästä ja maanteistä säädetyn lain mukaista tiesuunnitelmaa kantatielle 75 maakunnan rajan ja Rastinkylän välille Kuhmossa. Suunnitelmaa laaditaan yhteistyössä Kuhmon kaupungin kanssa. Tien rakenteellista kuntoa parannetaan ja tie levennetään 8 metrin leveyteen sekä järjestellään yksityistie- ja maatalousliittymiä. Suunnitelman tavoitteena on parantaa nykyisen huonokuntoisen tieosuuden rakenteellista kuntoa sekä lisätä liikenteen sujuvuutta ja liikenneturvallisuutta. Suunnitelmaluonnoksia esitellään Kuhmon kaupungintalon valtuustosalissa keskiviikkona 3.11.2021 klo 17.30 - 19.00. Lisäksi suunnitelmaluonnokset ovat nähtävillä 28.10. - 10.11.2021 osoitteessa https://vayla.fi/kt-75-parantaminen-maakunnan-raja-rastinkyla. Suunnittelutyö on käynnistetty toukokuussa 2021. Tiesuunnitelma valmistuu vuoden 2021 lopussa, jonka jälkeen se lähetetään liikennejärjestelmästä ja maanteistä säädetyn lain mu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme