Kainuun ELY-keskus

Kainuun työttömyys lähes vuoden takaisella tasolla

Jaa

Työttömyystilanne on ollut vaikea koronaviruksen leviämisen jälkeen, mutta Kainuussa työttömyys on pienentynyt tasaisesti toukokuusta lähtien ja on jo lähellä vuoden takaisistakin tasoa. Työttömiä työnhakijoita oli syyskuun lopussa 2 990, mikä on vain 18 työtöntä enemmän (+1 %) kuin vuotta aikaisemmin.

Työttömyys oli koronaviruksen leviämisen jälkeen korkeimmillaan huhtikuun lopussa, jolloin työttömiä oli 5 123. Työttömyyden pienentyminen johtuu etenkin lomautettujen määrän nopeasta vähenemisestä. Syyskuun lopun työttömistä työnhakijoista oli kokoaikaisesti lomautettuja 238, mikä on peräti 1 365 vähemmän (-85 %) kuin huhtikuun lopun 1 603 lomautettua. Vuoden takaiseen verrattuna lomautettuja oli syyskuun lopussa vielä 48 enemmän (+25 %). Työttömienkin (pl. lomautetut) määrä on vähentynyt huhtikuun lopun 3 520:stä 768 hengellä (-22 %) 2 752:een.

TE-toimistoon ilmoitettiin syyskuun aikana 619 uutta avointa työpaikkaa, mikä on prosentin enemmän (+4) kuin vuotta aikaisemmin. Monilla aloilla on ollut pitkään työvoimapula ja useisiin tehtäviin on vähemmän tai vain hieman enemmän työttömiä työnhakijoita kuin tarjolla olevia avoimia paikkoja. Vaikeinta oli löytää terveydenhuollon erityisasiantuntijoita - eli esimerkiksi lääkäreitä, hammaslääkäreitä ja eläinlääkäreitä –, terveydenhuollon asiantuntijoita – eli esimerkiksi sairaanhoitajia –, teollisuustuotteiden kokoonpanijoita, siivoojia, avustavia keittiö- ja ruokatyöntekijöitä sekä laskennan ja varastoinnin toimistotyöntekijöitä.

Koko maassa työttömiä työnhakijoita oli 315 780, eli 40 % enemmän (+89 738) kuin vuotta aiemmin. Kainuussa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 9,5 % eli 0,2 prosenttiyksikköä edellisvuotta enemmän ja koko maassa 12,0 % (+3,4 prosenttiyksikköä).

Tiedot perustuvat työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilastoihin. Seuraava työllisyyskatsaus (lokakuu 2020) julkaistaan 24.11.2020​ klo 8.00.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Yritys- ja työvoimapalvelut -yksikkö
Atte Laitinen, 0295 023 886
Sposti: etunimi.sukunimi(at)ely-keskus.fi
http://www.elykeskus.fi/kainuu

Kainuun työ- ja elinkeinotoimisto
Tiina Veijola, 0295 039 116
Sposti: etunimi.sukunimi(at)te-toimisto.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kainuun ELY-keskus
Kainuun ELY-keskus
Kalliokatu 4
87100 Kajaani

029 502 3500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kainuu

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kainuun ELY-keskus

Työvoiman kysyntä Kainuussa ennätyksellisen vilkasta2.3.2021 08:00:00 EETTiedote

TE-toimistoon ilmoitettiin tammikuun aikana uusia avoimia työpaikkoja enemmän kuin kertaakaan Työnvälitystilaston ensimmäisen tiedon eli vuoden 2006 jälkeen, yhteensä 1 070. Myös kuukauden lopussa työpaikkoja oli avoinna enemmän kuin kertaakaan Työnvälitystilastossa, yhteensä 1 193. Monilla aloilla on ollut pitkään työvoimapula ja koronakriisistä huolimatta useisiin tehtäviin on vähemmän tai vain hieman enemmän työttömiä työnhakijoita kuin avoimia paikkoja. Rekrytointiongelmat ovatkin Kainuussa koko maan vaikeimmat ja viime vuonna 52 % työvoimaa etsineistä yrityksistä ilmoitti kokeneensa ongelmia työvoiman hankinnassa, koko maan keskiarvo oli 37 %.

Kainuun työttömyyden kasvu on ollut maan pienin koko koronakriisin ajan28.1.2021 08:02:30 EETTiedote

Kainuussa oli joulukuun lopussa 3 828 työtöntä työnhakijaa, mikä on 281 henkeä enemmän (+8 %) kuin vuotta aiemmin. Työttömyydessä on ollut koronaviruksen leviämisen jälkeen joka kuukausi lisäystä vuoden takaiseen verrattuna mutta Kainuussa kasvuprosentti on ollut joka kuukausi elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten (ELY) alueista pienin. Joulukuussa seuraavaksi pienin kasvu oli Pohjois-Karjalan 19 % ja koko maassa työttömyys lisääntyi 39 %.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme