Kainuun ELY-keskus

Kainuussa on töitä ja positiviset näkymät lähitulevaisuuteen

Jaa

Kainuun elinkeinoelämän näkymät ovat positiiviset ja koronan aiheuttamista vaikeuksista on selvitty muuta maata paremmin. Suunnitellut ja toteutuneet investoinnit tuovat Kainuuseen uusia työpaikkoja ja työvoiman kysyntä kasvaa.

Kainuun elinkeinoelämän näkymät ovat valoisat lähivuosina. (Kuva: Kimmo Rauatmaa)
Kainuun elinkeinoelämän näkymät ovat valoisat lähivuosina. (Kuva: Kimmo Rauatmaa)

Kainuun työllisyysaste on noususuunnassa ja työttömyys alenee. Työpaikkoja on tarjolla runsaasti ja osaajista on pulaa alalla kuin alalla.

Useissa ammateissa on vähemmän työttömiä työnhakijoita kuin TE-palveluissa avoimeksi ilmoitettuja työpaikkoja. Pahin puute työntekijöistä on sosiaali- ja terveydenhuollossa, mutta tekijöitä tarvitaan myös esimerkiksi rakennus-, metsä- ja metallialalla, siivous- ja kodinhoitotehtävissä sekä taloushallinnossa.

Osaavan työvoiman saatavuusongelmat uhkaavat pahimmillaan yritysten kasvua ja uusien investointien toteutumista. Kainuu tarvitseekin lisää nuoria ja työikäisiä asukkaita sekä panostuksia työperäisen maahanmuuton lisäämiseen.

Kainuun ELY-keskuksen asiantuntijat kertovat näkymistä videolla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kainuun katsauksen osalta lisätietoja antaa Kainuun ELY-keskuksessa:
johtava asiantuntija Anne Ristioja, puh. 029 502 3582
anne.k.ristioja@ely-keskus.fi

Kuvat

Kainuun elinkeinoelämän näkymät ovat valoisat lähivuosina. (Kuva: Kimmo Rauatmaa)
Kainuun elinkeinoelämän näkymät ovat valoisat lähivuosina. (Kuva: Kimmo Rauatmaa)
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kainuun ELY-keskus
Kainuun ELY-keskus
Kalliokatu 4
87100 Kajaani

029 502 3500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kainuu

Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Liikenteeseen ja infrastruktuuriin liittyvät palvelut Kainuun alueelle tarjoaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kainuun ELY-keskus

Kantatien 75 parantaminen välillä maakunnan raja - Rastinkylä, Kuhmo29.10.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) laatii liikennejärjestelmästä ja maanteistä säädetyn lain mukaista tiesuunnitelmaa kantatielle 75 maakunnan rajan ja Rastinkylän välille Kuhmossa. Suunnitelmaa laaditaan yhteistyössä Kuhmon kaupungin kanssa. Tien rakenteellista kuntoa parannetaan ja tie levennetään 8 metrin leveyteen sekä järjestellään yksityistie- ja maatalousliittymiä. Suunnitelman tavoitteena on parantaa nykyisen huonokuntoisen tieosuuden rakenteellista kuntoa sekä lisätä liikenteen sujuvuutta ja liikenneturvallisuutta. Suunnitelmaluonnoksia esitellään Kuhmon kaupungintalon valtuustosalissa keskiviikkona 3.11.2021 klo 17.30 - 19.00. Lisäksi suunnitelmaluonnokset ovat nähtävillä 28.10. - 10.11.2021 osoitteessa https://vayla.fi/kt-75-parantaminen-maakunnan-raja-rastinkyla. Suunnittelutyö on käynnistetty toukokuussa 2021. Tiesuunnitelma valmistuu vuoden 2021 lopussa, jonka jälkeen se lähetetään liikennejärjestelmästä ja maanteistä säädetyn lain mu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme