Aluehallintovirasto

Kainuussa voi järjestää 50 henkilön yleisötilaisuuksia 10.5.2021 alkaen

Jaa

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt uuden päätöksen kokoontumisrajoituksista Kainuun alueelle. Sallittu osallistujamäärä nousee 50 henkilöön. Myös yli 50 henkilön tilaisuudet ovat mahdollisia, jos niille määritellyt edellytykset ja terveysturvallisuus toteutuvat.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt päätöksen kokoontumisrajoituksista Kainuuseen. Päätös on voimassa toukokuun loppuun saakka. Päätöksellä alueella sallitaan 50 henkilön kokoontumiset ajalla 10.5.-31.5.2021. Kaikissa yleisötilaisuuksissa on edelleen noudatettava opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen hygienia- ja turvaväliohjetta (annettu 21.9.2020, päivitetty 22.2.2021).

Kainuun maakunnan kuntien alueilla alueellisesti rajatuissa tiloissa on kuitenkin mahdollista järjestää myös yli 50 henkilön yleisötilaisuuksia tai yleisiä kokouksia edellyttäen, että:

1. tiloissa on käytettävissä useita katsomolohkoja tai yleisölle tarkoitettuja rajattavissa olevia alueita, joiden kaikkien välille on järjestettävä selkeä suojavyöhyke,

2. tilaisuuteen osallistuva yleisö voidaan sijoittaa omille istumapaikoille tai omille alueille enintään erillisiin katsomolohkoihin tai yleisölle tarkoitettuihin alueisiin, joihin jokaiseen on oltava omat kulkureitit, palvelut (kuten mahdolliset tarjoilupalvelut ja saniteettitilat) sekä tapahtumahenkilökunta ja

3. yleisön turvallisuus voidaan kussakin katsomolohkossa varmistaa noudattamalla edellä mainittua opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjetta.

Lohkojen enimmäiskoko on 50 henkilöä.

Kaikkien edellä mainittujen ehtojen pitää täyttyä, jotta yli 50 henkilön tilaisuuksia voi järjestää.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto katsoo, että rajoitukset ovat vielä välttämättömiä, jotta koronavirustilanne ei huonone. Lievennyksistä huolimatta kaikkien on syytä huolehtia hyvästä käsihygieniasta ja toimia vastuullisesti.

Medialle

aluehallintoylilääkäri Pasi Eskola
p. 0295 017 573

ylijohtaja Terttu Savolainen
p. 0295 017 551

etunimi.sukunimi@avi.fi, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto

Lisätietoa

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston päätös Kainuun alueelle yleistiedoksiannot-sivulla, 6.5.2021 (avi.fi)

OKM:n ja THL:n ohje koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten yhteydessä sekä julkisten tilojen käytössä, 21.9.2020, päivitetty 22.2.2021

STM:n ohjauskirje: rajoitustoimenpiteet virusmuunnoksen ja epidemian leviämisen estämiseksi, 23.4.2021

Hallituksen muistio: suuntaviivat covid-19-epidemiaan liittyvien rajoitustoimien ja -suositusten hallitulle purkamiselle, 20.4.2021

Kysymys lohkoihin jakamisesta yleisötilaisuuksissa (avi.fi)

Usein kysytyt kysymykset koronasta (avi.fi)

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Mellersta Österbotten befinner sig på epidemins basnivå - beslutet om restriktioner för sammankomster är i kraft i sjukvårdsdistriktet till och med 22 juni16.6.2021 15:16:57 EEST | Tiedote

Mellersta Österbottens regionala myndighetsarbetsgrupp för covid-19 har konstaterat att Mellersta Österbottens social- och hälsovårdssamkommuns område (Soite) övergår till coronaepidemins basnivå. Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finlands beslut om restriktioner för sammankomster är i kraft i området till och med tisdagen den 22 juni.

Beredskapskommittén i Södra Finland: Coronabegränsningarna luckras upp när situationen förbättras, viktigt att iaktta försiktighet för att undvika bakslag16.6.2021 13:23:44 EEST | Tiedote

Regionala beredskapskommittén i Södra Finland sammanträdde den 2 juni 2021 för att uppdatera bilden av coronavirusläget. I Södra Finland har coronasituationen som helhet förbättrats och begränsningarna luckras upp gradvis. I beredskapskommittén förtydligades vilka coronabeslut regionförvaltningsverket kan fatta och på vilka grunder till exempel beslut om sammankomstbegränsningar fattas.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme