Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kaisaniemenlahdella ja Eläintarhanlahdella tehdään mittaus- ja pohjatutkimustöitä 27.9. alkaen

Jaa

Työt voivat aiheuttaa jonkin verran meluhaittoja. Tutkimuksissa kerättyjä tietoja käytetään Kaisaniemen rantarakenteiden suunnittelussa.

Kaisaniemenlahden ja Eläintarhanlahden vesialueella tehdään mittaus- ja pohjatutkimustöitä 27.9.2021 alkaen. Pohjatutkimukset ja sedimenttinäytteenotot suoritetaan lautalle sijoitetulla tela-alustaisella monitoimikairauskoneella, mistä voi seurata jonkin verran meluhaittoja alueella. Töiden arvioidaan kestävän noin kuusi viikkoa.

Pohjatutkimuksissa kerättyjä tietoja käytetään Kaisaniemen rantarakenteiden suunnittelussa. Uusilla rakenteilla varaudutaan paremmin alueen vesistöjen vedenpinnan nousuun ja mahdollistetaan alueen nykyisen toiminnan jatkuminen. Esimerkiksi Kaisaniemen rantamuuri on nykyisellään liian matala, eikä se riitä suojaamaan muurin päällä olevaa kevyen liikenteen väylää tulvatilanteessa.

Työn toteuttavat Arctia Meritaito Oy ja Taratest Oy. Tutkimuksen toimeksiantajana on Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimiala.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pohjatutkimusten suunnittelu:

Harri Ruotsala
Helsingin kaupunki
Maa- ja kallioperäyksikkö
puh. 09 310 70871
etunimi.sukunimi@hel.fi

Mirva Koskinen
Helsingin kaupunki
Maa- ja kallioperäyksikkö
puh. 09 310 37821
etunimi.sukunimi@hel.fi

Pohjatutkimustöiden toteutus:

Mikko Ylipulli
Taratest oy
puh. 044 207 66 20

Lauttatyön toteutus:

Vesa Koukkari
Arctia Meritaito Oy
puh. 040 061 20 28

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Mitä uutta Länsi-Helsinkiin? Alueen ajankohtaiset suunnitelmat ja hankkeet esillä verkkotilaisuudessa 27.10.20.10.2021 08:55:13 EEST | Tiedote

Läntisessä Helsingissä on käynnissä useita suunnittelu- ja rakentamishankkeita. Malminkartanon ja Kannelmäen kaupunkiuudistus käynnistyy, asema-alueita kohennetaan ja uudet kohteet täydentävät aiempaa rakennuskantaa. Myös alueen kadut ja puistot kehittyvät. Ajankohtaisia suunnitelmia esitellään Uutta Länsi-Helsinkiä -verkkotilaisuudessa keskiviikkona 27.10. klo 17.00 alkaen.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 14.10.202114.10.2021 17:41:54 EEST | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 14.10.2021 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 28.10.2021. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme