Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaitaalle metrokeskus ja uusia asuntoja

Jaa

Kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee Kaitaan metrokeskuksen asemakaavan muutosehdotusta 29.11.2017.

Iivisniementori, näkymäkuva: Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiainen Oy.
Iivisniementori, näkymäkuva: Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiainen Oy.

Kaitaalle uuden metroaseman välittömään läheisyyteen rakennetaan tiivis ja kaupunkimainen asuinalue noin 1000 asukkaalle. Uudet korttelit sijaitsevat pääosin Kaitaantien ja Iivisniementien välisellä alueella. Lisäksi suunnittelualueeseen kuuluu Iivisniemen liikekeskuksen kortteli.

Uusia palveluja vanhaa arvostaen
 
Iivisniemestä ja sen viereen tulevasta metrokeskuksesta suunnitellaan laadukas ja omaleimainen kokonaisuus ja uusi rakentaminen sovitetaan kulttuurihistoriallisesti arvokkaaseen Iivisniemen rakennuskantaan. Tavoitteena on säilyttää Iivisniemen ja Kaitaan ominaispiirteitä ja kehittää aluetta eläväksi paikalliskeskukseksi.

Metrokeskuksen kortteleihin tulee liiketiloja katutasoon palvelemaan iivisniemeläisiä ja lähialueiden asukkaita. Metroaseman lähiympäristöön rakennetaan pääasiassa kahdeksankerroksisia asuinkerrostaloja.

Tavoitteena on, että Iivisniemi ja metrokeskus erottuvat toisistaan kaupunkikuvassa. Iivisniementien puolella julkisivujen yleisilme on vaalea ja Kaitaantien puoleiset rakennukset suojaavat melulta ja liikenteen päästöiltä. Vehreyttä ja viihtyisyyttä sisäpihoille saadaan istuttamalla uusia puita maanvaraisille pihoille.

Järvimaisemia ja kestävää kaupunkiasutusta

Järviluontokaan ei ole kaukana Kaitaan metrokeskuksesta. Hannusjärvi sijaitsee tulevan metroaseman läheisyydessä Kaitaantien pohjoispuolella.

Uusien korttelien pysäköinti on järjestetty kahteen viisikerroksiseen pysäköintilaitokseen, jonne mahtuu noin 650 asukasautopaikkaa sekä 50 metron liityntäpysäköintipaikkaa. Jalankulku- ja pyöräilyreitit on suunniteltu toimivaksi kokonaisuudeksi, siten että Kaitaan metroasemalle on vaivatonta pyöräillä kaikilta suunnilta. Iivisniemenkadun varteen rakennetaan eroteltu pyöräilyn ja jalankulun väylä.

Liikennejärjestelyiden periaatteena on, että autoliikenne Iivisniemen nykyisessä katuverkossa ei merkittävästi lisäänny uusien asuinrakennusten myötä. Autoliikenteen pääyhteys uuteen pysäköintilaitokseen kulkee Kaitaantien kautta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Arkkitehti Patrik Otranen puh. 043 825 0799

Kuvat

Iivisniementori, näkymäkuva: Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiainen Oy.
Iivisniementori, näkymäkuva: Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiainen Oy.
Lataa
Kaitaan metrokeskus Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiainen Oy.
Kaitaan metrokeskus Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiainen Oy.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Kaupunkisuunnittelukeskus


Katuosoite: Kirkkojärventie 6 BPostiosoite: PL 43, 02070 ESPOON KAUPUNKI.

 

Ma-pe klo 8.00–15.45
09 816 21

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme