Oulun yliopisto

Kaiteran rahaston tunnustuspalkinto Polar Bear Pitching ry:lle

Jaa
Professori Pentti Kaiteran rahaston tunnustuspalkinto on myönnetty Polar Bear Pitching ry:lle tunnustuksena merkittävästä toiminnasta Pohjois-Suomen taloudellisen hyvinvoinnin ja kansainvälisen yhteistyön edellytysten edistämiseksi.
Polar Bear Pitching -tapahtuma sai Kaiteran rahaston tunnustuspalkinnon 2019. Kuva vuoden 2018 tapahtumasta. Kuva: Henri Luoma Photography
Polar Bear Pitching -tapahtuma sai Kaiteran rahaston tunnustuspalkinnon 2019. Kuva vuoden 2018 tapahtumasta. Kuva: Henri Luoma Photography

Palkinto luovutetaan 13.3.2019 Polar Bear Pitching -tapahtuman finaalin yhteydessä Oulussa. Finaali alkaa torinrannassa klo 18 ja palkintoseremoniat ovat noin klo 20­–20.30. Median edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen.

Palkinnon vastaanottavat Plar Bear Pitching ry:n puolesta hallituksen puheenjohtaja Mia Kemppaala ja ”J-Bear” alias Jason Brower. Palkinnon luovuttavat Kaiteran rahaston hallituksen edustajat.

”Olen iloinen, että meillä on mahdollisuus kiittää ja osoittaa arvostusta yhteisölle, joka on varsin omannäköisen yrittäjyystapahtuman avulla kehittänyt alueen toimintaedellytyksiä ja lisännyt kansainvälistä yhteistyötä ja näkyvyyttä”, perustelee Aija Kaitera rahaston hallituksen päätöstä.

Professori Pentti Kaiteran rahasto on toiminut Oulun yliopiston yhteydessä vuodesta 1988 alkaen. Rahaston tarkoituksena on Pohjois-Suomen henkisen ja taloudellisen hyvinvoinnin edistäminen. Se jakaa tunnustuspalkintoja Oulun yliopistossa tehdystä ansiokkaasta tutkimustyöstä tai muusta yliopiston tarkoitusta palvelevasta tai Pohjois-Suomen hyväksi tehdystä merkittävästä työstä. Rahasto on muistomerkki Oulun yliopiston ensimmäiselle rehtorille Pentti Kaiteralle, jonka panos yliopiston syntymisessä ja toiminnan käynnistämisessä oli ratkaiseva.

Palkinto, suuruudeltaan 20 000 euroa, jaetaan nyt 16. kerran. Aiemmat palkinnonsaajat: https://www.oulu.fi/yliopisto/professori-pentti-kaiteran-rahasto.

Polar Bear Pitching kääntää katseet pohjoiseen

Polar Bear Pitching on omaleimainen vuosittainen yrittäjyystapahtuma, jossa myyntipuheet pidetään avannossa. Vuonna 2019 tapahtuma kääntää maailman katseet Ouluun jo kuudennen kerran ja toimii markkinoinnillisena keihäänkärkenä, jonka avulla suomalaista osaamista ja kansainvälistä start up -yrittäjyyttä esitellään kansainvälisille kohderyhmille. Tapahtuman idea viestii arktisuudesta, innovatiivisuudesta, rohkeudesta ja sisusta.

Polar Bear Pitchingissä ei ole kuitenkaan kyse vain yksittäisestä tapahtumasta, vaan se on työkalu verkostojen rakentamiseen, yrittäjyyden edistämiseen sekä tuotteiden ja osaamisen markkinointiin. Se on oululaisen yhteisöllisyyden voimannäyte, joka juontaa juurensa Oulun haasteellisiin irtisanomisten vuosiin ja korkeakoulujen yrittäjyyskeskus Business Kitcheniin.

Polar Bear Pitchingin idea ja konsepti on kehitetty Oulun korkeakoulujen ympärille syntyneessä yhteisössä ja toteutettu Oulun innovaatioallianssin, alueen yritysten ja yrittäjähenkisten vapaaehtoisten työllä ja tuella. Polar Bear Pitchingin järjestelyissä auttaa vuosittain suuri määrä opiskelijoita, joista useat ovat Oulun korkeakoulujen kansainvälisiä opiskelijoita. Heille tapahtuma tarjoaa arvokkaita työelämäkokemuksia ja kontakteja.

Viime vuosina tapahtuma on levinnyt maailmalle myös osakilpailuiden ja liikuteltavan sisätiloissa käytettävän avannon myötä. Lukuisat yhteydenotot maailmalta vahvistavat käsitystä Polar Bear Pitchingin potentiaalista laajemminkin hyödynnettynä. Liikuteltava ja sisätiloissa toimiva ”avanto” toimii erinomaisena jäänmurtajana erilaisissa tilaisuuksissa ja mahdollistaa suomalaisen osaamisen esittelyn tavalla, joka jättää lähtemättömän vaikutuksen. Tapahtumaa ja konseptia on esitelty ja testattu muun muassa Kiinassa, Saksassa ja Norjassa.

Päätapahtuman avantopuheet videoidaan ja lähetetään suorana useisiin start up -keskittymiin ympäri maailman. Videotuotanto lisää suomalaisen osaamisen näkyvyyttä ja toimii viennin edistämisen työkaluna. Polar Bear Pitchingin avannossa on käynyt puhumassa niin ministereitä kuin suurlähettiläitä start up -yritysten ja suurten yritysten ohessa.

Tapahtumakonsepti jatkaa kehittymistään ja pyrkii kiinteäksi osaksi Suomen maakuvatyötä, viennin edistämistä ja kansainvälisten verkostojen rakentamista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mia Kemppaala, Polar Bear Pitching ry, mia.kemppaala@oulu.fi, p. 040 584 4851
Aija Kaitera, Pentti Kaiteran rahasto, aija@kaitera.fi, p. 045 652 8538
Sakari Jussi-Pekka, yhteyspäällikkö, Oulun yliopisto, sakari.jussi-pekka@oulu.fi, p. 040 546 6866

Kuvat

Polar Bear Pitching -tapahtuma sai Kaiteran rahaston tunnustuspalkinnon 2019. Kuva vuoden 2018 tapahtumasta. Kuva: Henri Luoma Photography
Polar Bear Pitching -tapahtuma sai Kaiteran rahaston tunnustuspalkinnon 2019. Kuva vuoden 2018 tapahtumasta. Kuva: Henri Luoma Photography
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Oulun yliopistossa tehtiin viime vuonna 51 keksintöä – maailman henkisen omaisuuden päivää vietetään perjantaina 26.4.24.4.2024 06:52:00 EEST | Tiedote

Oulun yliopistossa tehdään vuosittain kymmeniä uusia keksintöjä, jotka voivat olla alkuja tulevaisuuden innovaatioille. Vuonna 2023 niitä raportoitiin 51. Eniten keksintöilmoituksia tehtiin tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnassa, 22 kappaletta. Teknillisessä tiedekunnassa ilmoituksia tehtiin 13 sekä biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunnassa 10. Viime vuonna Oulun yliopisto lähti patentoimaan seitsemää keksintöä.

Alaselkäkipuun liittyvää terveyspalvelujen käyttöä ja sairauspoissaoloja voidaan vähentää luokitteluun perustuvalla hoidolla24.4.2024 05:50:00 EEST | Tiedote

Alaselkäkipupotilaiden toipumista voidaan nopeuttaa, lääkärikäyntejä ja kuvantamistutkimuksia vähentää sekä selkäkivusta johtuvia sairauspoissaolopäiviä minimoida luokitteluun perustuvalla hoitomallilla, uusi tutkimus osoittaa. Luokitteluun perustuvassa hoidossa potilaat huomioidaan yksilöllisesti ja terveydenhuollon resursseja kohdennetaan eniten hoitoa tarvitseville.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye