Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kaivopuiston koira-aitaus siirretään toiseen paikkaan

Jaa

Helsingin kaupunki ehdottaa että Kaivopuistossa sijaitseva koira-aitaus siirrettäisiin uudelle paikalle aitauksen toiminnasta aiheutuneiden häiriöiden takia. Nykyinen koira-aitaus sijaitsee puiston länsiosassa Puistokadun varrella lähellä asutusta. Asukasyhteistyön perusteella päätettiin aitaukselle etsiä uutta paikkaa.

Kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa puistossa aitaus on sovitettava ympäristöönsä mahdollisimman korkeatasoisesti.

Koira-aitauksen uudeksi paikaksi ehdotetaan Ehrenströmintien varrella olevaa aluetta Uunisaaria vastapäätä. Sekä uusi että poistettava koira-aitaus sijaitsevat Kaivopuiston uudemmilla osilla.

Siirto ei vähennä puiston kulttuurihistoriallista arvoa, koska kumpikaan paikoista ei sijaitse puistosommitelman kannalta keskeisillä paikoilla tai alkuperäisen puistosommitelman alueella.

Nykyinen aitauksen sijaintipaikka aiotaan korjata viihtyisäksi puistomaiseksi alueeksi, joka sovitettaisiin Kaivopuiston maisemapuutarha-ajatukseen ja läntisen sisäänkäynnin Valkoiseen puutarhaan.

Uuden koira-aitauksen pinta-ala on noin 800 neliömetriä, joka on sama kuin nykyisen koira-aitauksen pinta-ala.

Suunnitelmaluonnokset ovat esillä 9.–23. huhtíkuuta 2018 kaupunkiympäristön verkkosivuilla www.hel.fi/suunnitelmat ja eteläisten kaupunginosien facebook–sivuilla.

Palautteet suunnitelmaluonnoksista osoitetaan hankkeen projektipäällikölle 24.4.2018 mennessä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

projektipäällikkö Raija Holopainen
kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 38639
sähköposti etunimi.sukunimi@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 15.2.201915.2.2019 16:34:22Tiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2019/Kymp_2019-02-15_Ylja_3_Pt/index.html Jaosto kokoontuu seuraavan kerran 1.3.2019 Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme