Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kaivopuiston koira-aitaus siirretään toiseen paikkaan

Jaa

Helsingin kaupunki ehdottaa että Kaivopuistossa sijaitseva koira-aitaus siirrettäisiin uudelle paikalle aitauksen toiminnasta aiheutuneiden häiriöiden takia. Nykyinen koira-aitaus sijaitsee puiston länsiosassa Puistokadun varrella lähellä asutusta. Asukasyhteistyön perusteella päätettiin aitaukselle etsiä uutta paikkaa.

Kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa puistossa aitaus on sovitettava ympäristöönsä mahdollisimman korkeatasoisesti.

Koira-aitauksen uudeksi paikaksi ehdotetaan Ehrenströmintien varrella olevaa aluetta Uunisaaria vastapäätä. Sekä uusi että poistettava koira-aitaus sijaitsevat Kaivopuiston uudemmilla osilla.

Siirto ei vähennä puiston kulttuurihistoriallista arvoa, koska kumpikaan paikoista ei sijaitse puistosommitelman kannalta keskeisillä paikoilla tai alkuperäisen puistosommitelman alueella.

Nykyinen aitauksen sijaintipaikka aiotaan korjata viihtyisäksi puistomaiseksi alueeksi, joka sovitettaisiin Kaivopuiston maisemapuutarha-ajatukseen ja läntisen sisäänkäynnin Valkoiseen puutarhaan.

Uuden koira-aitauksen pinta-ala on noin 800 neliömetriä, joka on sama kuin nykyisen koira-aitauksen pinta-ala.

Suunnitelmaluonnokset ovat esillä 9.–23. huhtíkuuta 2018 kaupunkiympäristön verkkosivuilla www.hel.fi/suunnitelmat ja eteläisten kaupunginosien facebook–sivuilla.

Palautteet suunnitelmaluonnoksista osoitetaan hankkeen projektipäällikölle 24.4.2018 mennessä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

projektipäällikkö Raija Holopainen
kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 38639
sähköposti etunimi.sukunimi@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Silakkaherkut, toritanssit ja koko viikon yleisöohjelma juhlistavat Stadin Silakkamarkkinoita 201820.9.2018 08:00Tiedote

Helsingin Kauppatori täyttyy jälleen kalastajista, silakasta ja syyssesongin herkuista, kun viikon mittaisia Stadin Silakkamarkkinoita juhlitaan 7.–13. lokakuuta. Tämän vuoden markkinoilla on mukana 30 kalastajaa, jotka myyvät tuotteitaan suoraan kalastajaveneistä ja myyntimökeistä sunnuntaista perjantaihin 7. –12. lokakuuta kello 7–19 ja lauantaina 13. lokakuuta kello 7–15. Markkinaviikko on täynnä ilmaista koko perheen ohjelmaa, ruoka- ja saaristolaiskulttuuria sekä Helsingin merellisyyden tunnelmointia perinteitä unohtamatta.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 18.9.201818.9.2018 17:56Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunta/Suomi/Paatostiedote/2018/Kymp_2018-09-18_Kylk_24_Pt/index.html Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/kaupunkiymparistolautakunta

Kestävä liikkuminen tutuksi Helsingin kouluissa Liikkujan viikolla17.9.2018 08:57Tiedote

Liikkujan viikon tarkoituksena on lisätä tietoisuutta arjen liikkumisen kestävistä valinnoista. Esillä ovat kaikki viisaan liikkumisen muodot, kuten kävely, pyöräily, joukkoliikenne ja fiksu autoilu. Tämän vuoden teema ”Miksaa ja Mene!” haastaa pohtimaan omia matkatottumuksia, erilaisia tapoja liikkua ja mahdollisuuksia yhdistellä eri kulkumuotoja. Liikkujan viikkoa vietetään ympäri Eurooppaa 16.–22.9.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 14.9.201814.9.2018 17:26Tiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2018/Kymp_2018-09-14_Ylja_12_Pt/index.html Jaosto kokoontuu seuraavan kerran 28.9.2018 Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme