Jyväskylän yliopisto

Kaksi Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan professoria supertutkijoiden maailmanlistalle

Jaa

Maailman tämän vuoden viitatuimpien tutkijoiden listalle nousi Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisestä tiedekunnasta kaksi professoria: professori Martin Hagger sekä vieraileva professori David Lubans. Tieteellisten viittausten maailmanlista kuvaa tutkijan työn merkitystä alan tiedeyhteisössä.

Clarivaten Highly Cited Researchers -listalle pääsevät ne tutkijat, joiden tutkimusjulkaisuja kuuluu kyseisen tutkimusalan eniten viittauksia keränneen yhden prosentin joukkoon. Viittausten määrä perustuu Web of Science -aineistoihin viimeisen kymmenen vuoden ajalta. Lista julkaistaan kerran vuodessa. Professori Hagger on listauksessa mukana monitieteisessä kategoriassa ja professori Lubans yhteiskuntatieteiden kategoriassa.

Professori Martin Hagger on työskennellyt Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa vuodesta 2015 lähtien. Tällä hetkellä hän työskentelee professorina Kalifornian yliopistossa sekä vierailevana professorina Griffithin yliopistossa Australiassa. Hän on yksi BC-Well-profilointialueen (The behaviour change, health, and well-being across the lifespan) johtajista ja tutkimuksessaan soveltaa sosiaalipsykologista teoriaa terveyskäyttäytymisen ennustamiseen, ymmärtämiseen ja muuttamiseen. Hagger on kirjoittanut urallaan yli 450 julkaisua. Hagger on Clarivaten listalla nyt kolmatta kertaa.

Professori David Lubans on vieraileva professori liikuntatieteellisessä tiedekunnassa. Lisäksi hän on Australiassa Newcastlen yliopistossa Centre for Active Living and Learning -yksikön varajohtaja. Hän on kansainvälisesti arvostettu asiantuntija koulujen liikuntainterventioiden suunnittelussa, arvioinnissa ja laajassa levityksessä. Professori Lubans on Australian tutkimusneuvoston (Australian Research Council, ARC) entinen Future Fellow ja nykyinen Senior Research Fellow Australian Kansallisessa terveys- ja lääketieteellisessä tutkimusneuvostossa (National Health and Medical Research Council, NHMRC). Professori Lubans on julkaissut yli 300 julkaisua ja saanut rahoitusta useilta kilpailluilta tahoilta, kuten ARC:ltä, NHMRC:ltä, Sciences and Humanities Research Council Canadalta, Health Research Council New Zealandilta ja Hong Kong General Research Fundilta. Tämä on professori Lubansin neljäs vuosi Clarivaten listalla.

https://clarivate.com/highly-cited-researchers/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Martin Hagger
Martin Hagger
Lataa
David Lubans
David Lubans
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Solmuun menevät molekyylit, mutaatiot lajien synnyssä, matematiikan murtuvat muurit – mittava EU-rahoitus kolmelle JYU:n tutkijalle31.1.2023 13:18:41 EET | Tiedote

Kolme Jyväskylän yliopiston matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan tutkijaa sai Euroopan tutkimusneuvoston myöntämän erittäin kilpaillun, viisivuotisen ERC Consolidator Grant -rahoituksen. Rahoitetuissa projekteissa pyritään kehittämään tehokkaampia katalyyttejä tekemällä pitkiin molekyyleihin solmuja, selvitetään mutaatioiden vaikutuksia uusien lajien synnyssä ja ratkotaan fraktaaligeometrian ongelmia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme