Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaksi tuhatta henkeä vieraili Espoon Työllisyyden palvelutorilla vuonna 2019

Jaa

Työllisyyden palvelutorin asiantuntijat auttavat kuntalaisia CV:n teossa, neuvovat työnhaussa ja pohtivat koulutusvaihtoehtoja asiakkaan kanssa. Uusi palvelu on otettu Espoossa niin hyvin vastaan, että Työllisyyden palvelutori laajentaa aukioloaikoja ja saa vakituiset tilat Ison Omenan kauppakeskuksesta.

Asiakkaat ovat löytäneet hyvin Työllisyyden palvelutorin maksuttomien palveluiden äärelle.
Asiakkaat ovat löytäneet hyvin Työllisyyden palvelutorin maksuttomien palveluiden äärelle.

Ison Omenan palvelutorilla on toiminut viime vuoden maaliskuusta lähtien työ- ja koulutusasioiden palvelupiste. Kyseessä on Espoon, Helsingin ja Vantaan kaupunkien ja Uudenmaan TE-toimiston yhteinen konsepti. Palvelupiste palvelee maanantaista torstaihin klo 10-15 Ison Omenan palvelutorilla kauppakeskuksen kolmannessa kerroksessa. Paikalle voi tulla ilman ajanvarausta ja matalalla kynnyksellä. Palvelua saa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Kohderyhmää ovat yli 30-vuotiaat. Alle 30-vuotiaiden nuorten aikuisten palvelut löytyvät naapurista Ohjaamotalon Starttipisteestä.

”Tämä on palvelua kuntalaisten todellisiin tarpeisiin. Hiomme asiakkaiden kanssa CV:t ja työnhakuasiakirjat kuntoon. Annamme vinkkejä, miten hakea työtä somesta. Neuvomme koulutukseen tai alanvaihtoon liittyvissä asioissa. Teemme oikeastaan kaikkea muuta paitsi viranomaisasiointia”, kertoo palveluesimies Sanna-Maria Paloahde Espoon kaupungin työllisyyspalveluista.

Myös työnantajat ja oppilaitokset ovat löytäneet Työllisyyden palvelutorin. Työnantajat esittelevät työpaikkoja ja tekevät pikahaastatteluja viikoittain. Oppilaitokset vierailevat kertomassa koulutuksista ja tarjoavat opinto-ohjausta. Kerran kuussa Työllisyyden palvelutori muuttuu rekrymarkkinoiksi, jolloin paikalla on useita tietyn alan työnantajia ja oppilaitoksia. Kevään aikana on tulossa esimerkiksi kaupan alan, ICT-alan ja logistiikka-alan rekrymarkkinat.

Keväällä palvelu laajenee, kun Työllisyyden palvelutori tekee popup-vierailuja Selloon, Ainoaan ja uudelle Kalajärven palvelutorille. ”Tarkoituksemme on saada hyvien liikenneyhteyksien varrelle palvelua, johon on helppo piipahtaa. Matinkylän alue ja Leppävaara ovat luontevat paikat kohdata ihmisiä ja näihin pyrimme vakiinnuttamaan toimintaa”, kertoo palvelupäällikkö Merja Kyllönen Espoon kaupungin työllisyyspalveluista.

Työllisyyden palvelutori on yli 30-vuotiaille työnhakijoille suunnattu palvelupiste, josta saa neuvontaa ja uusia näkökulmia työnhakuun ja kouluttautumiseen. Asiantuntijat palvelevat maanantaista torstaihin klo 10-15 Ison Omenan palvelutorilla kauppakeskuksen kolmannessa kerroksessa. Paikalle voi tulla ilman ajanvarausta.
www.espoo.fi/työllisyydenpalvelutori

Palvelutori on Espoossa kehitetty julkisten palvelujen konsepti, jonka tavoitteena on helpottaa kuntalaisten arkiasiointia ja tarjota keskeiset palvelut yhdessä paikassa. Ison Omenan palvelutorilta löytyy kirjasto, asiointipiste, nuorisopalvelut, Työllisyyden palvelutori, neuvola, terveysasema, mielenterveys- ja päihdepalvelut, Kela ja HUS:n laboratorio- ja kuvantamispalvelut sekä ryhmä- ja kokoustiloja. Kalajärven palvelutorilta löytyy kirjasto, neuvola, terveysasema, asiointipiste, hammashoitola sekä ryhmä- ja kokoustiloja.
www.espoo.fi/palvelutorit

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Merja Kyllönen
Palvelupäällikkö
puh. 043 825 7992
merja.kyllonen@espoo.fi

Sanna-Maria Paloahde
Palveluesimies
puh. 043 826 8448
sanna-maria.paloahde@espoo.fi

Kuvat

Asiakkaat ovat löytäneet hyvin Työllisyyden palvelutorin maksuttomien palveluiden äärelle.
Asiakkaat ovat löytäneet hyvin Työllisyyden palvelutorin maksuttomien palveluiden äärelle.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme