HSL Helsingin seudun liikenne

Kaksi vaihtoehtoa tulevaisuuden raitiolinjoiksi - HSL pyytää kommentteja asiakkailta

Jaa

Suunnittelemme parhaillaan Helsinkiin ja osin myös naapurikaupunkeihin uusia raitiotieyhteyksiä. Taustalla on ratikkalinjaston voimakas laajentuminen, joka vaikuttaa myös nykyisiin linjoihin. Olemme nyt laatineet kaksi vaihtoehtoa Helsingin uusiksi raitiolinjoiksi tilanteeseen, jossa pikaratikat kulkevat myös Helsingin kantakaupungissa.

Aikajänne suunnittelussa on pitkä. Nyt esiteltävät linjat voisivat kulkea kokonaisuudessaan noin 15 vuoden kuluttua, 2030-luvun puolenvälin tienoilla. Reittien on kuitenkin tarkoitus muuttua vaiheittain jo sitä ennen, sitä mukaa kuin uusia rataosuuksia ja hankkeita valmistuu.

Nyt esiteltävissä kahdessa vaihtoehdossa olemme lähteneet liikkeelle uusista pikaraitioteistä, jotka kulkevat paitsi keskustaan myös sen läpi. Laajasalon Yliskylän pikaratikkalinjan on tarkoitus kulkea Kampin kautta Länsiterminaalille. Vihdintien pikaratikan on taas määrä jatkaa matkaansa Bulevardin kautta Hernesaareen.

Kahdessa vaihtoehdossa on paljon samaa – erot syntyvätkin siitä, miten nykyiset raitiolinjat muuttuvat. Kulkeeko linja 4 Eiraan vai Kirurgille? Jatkaako linja 6 Kruununhaan kautta Kaivopuistoon vai Kolmikulmaan? Miten kulkee tulevaisuuden linja 5?

Olemme koonneet kahdesta linjastovaihtoehdosta tietopaketit verkkosivuillemme, jossa voit tutkia tarkemmin, millaisia muutoksia sisältyy A- ja B-vaihtoehtoihin.

Voit kommentoida ratikkasuunnitelmia 5.9. asti HSL:n verkkosivuilla tai blogissamme, jossa joukkoliikennesuunnittelijamme myös taustoittaa suunnittelutyötä.

Tutustu tarkemmin A-vaihtoehtoon

Tutustu tarkemmin B-vaihtoehtoon

Yhteyshenkilöt

Sakari Metsälampi
joukkoliikennesuunnittelija
p. 040 768 2799

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme