MessukeskusMessukeskus

Kaksipäiväisten Kiinteistömessujen teemana ”kiinteistöt kuntoon, rakennukset remonttiin”

Jaa

Mitkä asiat vaikuttavat kiinteistön arvoon? Mitä ovat taloyhtiöiden uudet energiaratkaisut ja miten energian hukkakulutus saadaan kuriin? Mitä on tehokas viestintä taloyhtiöissä? Maamme suurin korjausrakentamisen ja kiinteistön ylläpidon ja hallinnon ammattitapahtuma, Kiinteistömessut, järjestetään 26.–27.9.2017 Messukeskuksessa, Helsingissä.

Kaksipäiväiset Kiinteistömessut kokoaa yhteen korjausrakentamisen, kiinteistöjen ylläpidon, pintakäsittelyn, julkisivujen kunnostamisen ja viherrakentamisen ammattilaiset. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Isännöintiliiton ja Kiinteistöliiton kanssa.

”Myynti on sujunut hyvin ja tapahtuma tullaan myymään loppuun, kuten edelliselläkin kerralla”, toteaa myyntipäällikkö Risto Wuolle Messukeskuksesta.

Energia- ja sisäilmakysymykset ohjelman keskiössä

Tapahtuman monipuolinen ohjelma tarjoaa ajankohtaista tietoa erityisesti energia- ja sisäilmakysymyksistä kiinnostuneille. CEO, LKV Jethro Rostedt kertoo esityksessään, mitkä asiat vaikuttavat asunnon arvoon ja Fortumin teknologiajohtaja Heli Antila kertoo puheenvuorossaan, miten energia-ala muuttuu tulevaisuudessa ja miten tulevaisuuden haasteisiin vastataan. Kiinteistöliiton johtava asiantuntija Petri Pylsy kertoo taloyhtiöiden uusista energiaratkaisuista ja Harri Heinaro Motivasta avaa, miten kiinteistöjen hukkakulutus saadaan kuriin ja miten se valjastetaan asiakkaiden eduksi.

”Taloyhtiöille on nykyisin tarjolla monia erilaisia lämmitys- ja energiaratkaisuja. On tärkeää, että taloyhtiöt tekevät ratkaisunsa faktojen pohjalta ja oman yhtiön yksilöllisten tarpeiden perusteella”, sanoo energia- ja ilmastoasioiden johtava asiantuntija Petri Pylsy Kiinteistöliitosta.

Viestintä on tärkeää – myös taloyhtiöissä

Pekka Harjunkoski Isännöintiliitosta valottaa, miten osakkaiden ääni saadaan mukaan taloyhtiön johtamiseen ja isännöintiliiton viestintäpäällikkö Kirsi Salo nostaa puheenvuorossaan esiin tehokkaan viestinnän merkityksen.

”Hyvä tiedonkulku vähentää väärinkäsityksiä ja virheitä sekä niistä johtuvia vahinkoja. Avoimuudella säästetään siis kaikkien osakkaiden rahaa”, Kirsi Salo toteaa.

Remontti tulossa, mistä rahat ja mitä menetelmiä käyttää?

Kiinteistöliiton korjausrakentamisbarometrin mukaan yli puolet taloyhtiöistä tekee tai suunnittelee korjaushankkeita. Kerrostaloissa korjataan nyt eniten putkistoja, märkätiloja, piharakenteita ja julkisivuja, rivitaloissa taas piharakenteita ja ulkovaippaa. Kiinteistöliiton pääekonomisti Jukka Kero sekä talous- ja veroasiantuntija Juho Järvinen kertovat, miten hoitaa remontin rahoitus ja kehityspäällikkö Jari Virta puhuu siitä, mitä eri menetelmiä putkiremontti tekoon. Talokeskuksen asiantuntijat kertovat, miten asukkaat ja osakkaat saa kytkettyä mukaan remonttiin.

Rakennuslehden seminaarissa aiheena sisäilma

Rakennuslehden seminaari keskiviikkona 27.9. klo 13.30–15.00 käsittelee monipuolisesti sisäilmaongelmia. Seminaarin avauspuheenvuorossa Rakennuslehden toimituspäällikkö Seppo Mölsä kertoo, milloin ja miksi sisäilmaongelmat ovat Suomessa nousseet esiin ja Sisäilmauutisten toimittaja Esko Kukkonen kertoo, miksi ongelmat yllättivät ja miksi niitä on ollut vaikea ratkaista. Muina aiheina ovat mm. kansallinen sisäilmaohjelma, mitä tehdä, jos epäilee kiinteistössä sisäilmaongelmaa ja miksi sisäilmaongelmat painottuvat ilmastoltaan kylmiin maihin, joissa eristys ja ilmanvaihto ovat huippuluokkaa.

Kiinteistömessut järjestetään samaan aikaan turvallisuustapahtuma FinnSecin, kyberturvallisuustapahtuma Cyber Security Nordicin, Avita Audiovisual Expon sekä Ahlsell Expon kanssa 26.–27.9. Messukeskuksessa, Helsingissä.

Lue tapahtuman koko ohjelma: www.kiinteistoklusteri.fi

Lisätietoja tiedottaja Taira Sjöblom-Tallus, Messukeskus, puh. 050 385 5482, taira.sjoblom-tallus@messukeskus.com

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

*040 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa ja yli 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9000 näytteilleasettajaa ja yli 1,1 miljoonaa kävijää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme