Espoon kaupunki - Esbo stad

Kalajärven koulun uudisrakennuksesta toimiva kokonaisuus alueen asukkaille

Jaa

Kalajärven koulun uudisrakennukseen suunnitellaan tilat Kalajärven koululle, päiväkodille sekä nuorisotilalle. Tila- ja asuntojaoston käsittelyyn ensi viikolla siirtyvä hankekokonaisuus valmistuu vaiheittain vuosien 2023-2024 aikana.

Kalajärven uuteen koulurakennukseen (os. Kalajärven puistotie 5) suunnitellaan monikäyttöiset taito- ja taideaineiden tilat sekä liikuntasali. Kolmeen osaan jakautuva liikuntasali mahdollistaa yleisten liikuntalajien harrastamisen esimerkiksi voimistelun, lentopallon, koripallon ja sulkapallon pitkittäin ja poikittain sekä futsalin, salibandyn ja käsipallon juniorikentälläLisäksi päiväkodin ja nuorisotilan käyttöön suunnitellaan monitoimisali. Myös koulun piha-alueelle toteutetaan monipuolinen ympärivuotinen lähiliikuntapaikka niin koululaisten kuin lähialueen asukkaidenkin käyttöön. 

”Pohjois-Espoon kannalta Kalajärven koulun yhteyteen rakennettava liikuntasali tulee tarpeeseen. Sali on riittävä hyvin monipuoliseen liikunnan harrastamiseen. Myös lautakunta on tukenut salin rakentamista. Seuratoimintojen kehittymisen näkökulmasta sali on myös elintärkeä”, sanoo liikunta- ja nuorisojohtaja Martti Merra. 

Hankkeessa huomioidaan myös Hiilineutraali Espoo 2030 -tavoitteet liittämällä uudisrakennus valmistuttuaan uusiutuvan kaukolämmön piiriin. 

Koululaiset pääsevät terveisiin tiloihin vuonna 2023 

Parhaillaan on käynnissä rakennuksen suunnitteluvaihe, joka valmistuu helmikuussa 2021.  Päivitetyn aikataulun mukaisesti koulurakennus valmistuu kesällä 2023, päiväkoti ja nuorisotila kesällä 2024 sekä pihalle rakentuva liikuntakenttä joulukuussa 2024. 

Hankkeen aikatauluja on päivitetty, koska koulurakennuksen peruskorjauksen sijaan uusi koulurakennus rakennetaan uudisrakennuksenaHankkeella pyritään tarjoamaan alueen lapsille ja nuorille terveet ja turvalliset koulutilat sekä varmistamaan rakennushankkeen kustannustehokkuus Taloudellisesti kestävä Espoo -ohjelman mukaisesti 

Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto päättää Kalajärven koulun, päiväkodin ja nuorisotilan uudisrakennuksen hankesuunnitelmasta kokouksessaan 16.11.2020. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoolaisten suun terveys parantunut kaikilla mittareilla viidessä vuodessa3.12.2020 12:12:37 EETUutinen

Espoon kaupunki panostaa hammashoidon kehittämiseen seuraamalla jatkuvasti laatu- ja vaikuttavuusmittareita. Tarpeeseen kehitettyjen mittaristojen kautta on avautunut mahdollisuus nähdä entistä paremmin suun terveydenhuollon haasteet, jotka ovat tänä päivänä ennaltaehkäisyssä ja varhaisdiagnostiikassa. Viiden vuoden seurannassa parannusta on saatu kaikilla laadun ja vaikuttavuuden mittareilla.

Esbogymnasier utnyttjade virtuell verklighet i undervisningen1.12.2020 11:16:47 EETTiedote

De studerande i gymnasierna Otaniemen lukio och Etelä-Tapiolan lukio i Esbo har skapat innehåll inom virtuell verklighet (VR) som en del av sina studier. Samtidigt har deras lärare utnyttjat en VR-plattform i undervisningen. Gymnasierna samarbetade med Esbo stadsmuseum inom ramen för ett försök som genomfördes mellan februari och oktober 2020. Med hjälp av försöket utvärderades de möjligheter som virtuell verklighet kan erbjuda i undervisningen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme