Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kalasataman pohjoisosan Verkkosaaren rakentaminen etenee, liikennejärjestelyt muuttuvat

Jaa

Kalasataman pohjoisosassa Verkkosaaren alueen esirakentaminen etenee, ja alueen liikennejärjestelyt muuttuvat 12.7. alkaen. Kyläsaarenkadulle pystyy ajamaan Hermannin rantatieltä vain Kyläsaarenkadun risteyksen kautta. Lisäksi kävelyn ja pyöräilyn reitit muuttuvat.

Kartta 12.7. voimaan tulevista muutoksista.
Kartta 12.7. voimaan tulevista muutoksista.

Muutokset ovat voimassa vuoden loppuun saakka.

Verkkosaaressa on käynnissä vuosia kestävä rakennusurakka, joka sisältää esirakentamisen lisäksi katujen, kunnallistekniikan ja rantamuurin rakentamista sekä merialueen ruoppausta. Urakan yhteydessä tehdään myös pilaantuneen maan kunnostustöitä. Kunnostustöistä voi aiheutua hajuhaittoja paikallisesti kaivutyön yhteydessä.

Kiertoreitit

Kävely ja pyöräily

Kävelyn ja pyöräilyn kiertoreitti on Hermannin rantatien länsipuolella välillä Verkkosaarenkatu - Vanha talvitie.

Kävellen ja pyöräillen pääsee Agroksenkujaa pitkin Kyläsaarenkadulle. Osa suojateistä on suljettu ja kävely- ja pyörätie on käytössä vain toisella puolella katua.

Ajoneuvoliikenne

Hermannin rantatien ja Agroksenkujan risteys suljetaan liikenteeltä 12.7. alkaen. Ajoneuvoliikenne ohjataan Kyläsaarenkadulle Hermannin rantatien ja Kyläsaarenkadun risteyksen kautta.

Verkkosaaresta 3600 asukkaan uusi alue

Verkkosaaren alueen katujen ja kunnallistekniikan, kuten viemäröinnin, vesijohtojen, kaukolämmön, sähköjohtojen ja datakaapelien rakentaminen kestää alustavasti syksyyn 2022 asti. Ensimmäisten asuintalojen rakentaminen alkaa vuoden 2022 lopussa tai vuoden 2023 alussa. Ensimmäiset asukkaat muuttavat alueella 2024.

Verkkosaaren pohjoisosaan rakennetaan asuntoja 3600 asukkaalle.

Verkkosaaren pohjoisosan esirakentamisen urakoitsijana toimii GRK Infra Oy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Työmaapäällikkö Risto Laakkonen, risto.laakkonen@grk.fi
Työmaainsinööri Akseli Varjonen, akseli.varjonen@grk.fi
Työmaan päivystyspuhelin: 050 343 8972

Rakennuttaminen:
Kaupunkiympäristön toimiala
Projektinjohtaja Marko Haapanen p. 09 310 38391 (paikalla heinäkuussa)
marko.haapanen@hel.fi

Kalasataman aluerakentamisprojekti, kaupunginkanslia
Projektinjohtaja Hannu Asikainen (loma 10.8. saakka)
p. 09 310 79787
hannu.asikainen@hel.fi

Kuvat

Kartta 12.7. voimaan tulevista muutoksista.
Kartta 12.7. voimaan tulevista muutoksista.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 1.7.20211.7.2021 19:32:35 EEST | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 1.7.2021 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 19.8.2021. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Kasin katutyöt muuttavat ratikoiden reittejä 12. heinäkuuta alkaen1.7.2021 12:38:19 EEST | Tiedote

Kasin katutöissä alkaa uusi vaihe Helsinginkadun alueen työmaalla maanantaina 12. heinäkuuta. Toukokuun puolivälissä alkaneiden kiskotöiden painopiste siirtyy Brahenkentän edustalle, Helsinginkadun ja Läntisen Brahenkadun risteykseen ja siitä edelleen Helsinginkatua länteen. Tähän saakka kiskotöitä on tehty Kaarlenkadun ja Helsinginkadun risteyksessä. Kiskotöiden vuoksi ratikoiden 1, 3 ja 8 poikkeusreitit muuttuvat. Korvaava bussi 8X aloittaa Oopperan ja Arabian välillä, ja linjat 2 ja 9 palaavat omille reiteilleen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme