Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kalasataman poikittaisyhteys Leonkatu avataan liikenteelle 12. elokuuta

Jaa

Kalasataman sisäiset ajoyhteydet helpottuvat kun Leonkatu avataan välillä Hermannin rantatie – Junonkatu. Leonkatu on runsaat puoli kilometriä pitkä, itä-länsisuuntainen kokoojakatu Kulosaaren sillan eteläpuolella.

Kalasataman uusi katuyhteys Leonkatu kartalla
Kalasataman uusi katuyhteys Leonkatu kartalla

Välillä Kalasatamankatu–Arielinkatu Leonkatu on ’shared space’ eli yhteistä katutilaa, jossa eri liikennemuodot käyttävät samaa tilaa toiset liikkujat huomioiden. Leonkadun shared space –osuus tulee yhdistämään Kalasatamankadun, Englantilaisaukion ja Kalasatamanpuiston toisiinsa.

Leonkatu avataan liikenteelle viikonlopun 10.–12.8.2018 aikana. Samalla kertaa avataan Hermannin rantatie kokonaisuudessaan pois lukien aivan kauppakeskuksen reunan osa jalkakäytävästä. Hermannin rantatien kauppakeskuksen kohdan bussipysäkit otetaan käyttöön 13.8.2018.  Linjat 50 ja 59 alkavat ajaa uudelle päätepysäkille Junonkadulla Parrulaiturin kautta ja takaisin metroaseman suuntaan Leonkadun kautta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juuso Luoto, projektipäällikkö
Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 39954
e-mail etunimi.sukunimi@hel.fi

Kuvat

Kalasataman uusi katuyhteys Leonkatu kartalla
Kalasataman uusi katuyhteys Leonkatu kartalla
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 17.8.201817.8.2018 17:06Tiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2018/Kymp_2018-08-17_Ylja_10_Pt/index.html Jaosto kokoontuu seuraavan kerran 31.8.2018 Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Rantojen uimavesi viilentynyt ja sinilevätilanne rauhoittumaan päin17.8.2018 14:47Tiedote

Uimavesinäytteet otettiin tällä viikolla joen rannoilta (Pakila, Pikkukoski, Tapaninvainio), Veijarivuoren rannalta sekä saarten (Pihlajasaari, Mustasaari, Suomenlinna, Uunisaari) uimarannoilta. Veijarivuoren ja Tapaninvainion näytteiden hygieeninen laatu oli heikentynyt vedessä havaittujen bakteerien vuoksi, muiden rantojen tutkitut näytteet olivat hygieeniseltä laadultaan hyviä. Veijarivuoren ja Tapaninvainion rannoilta otettiin myös uusintanäytteet. Veijarivuoren rannan uusintanäyte oli hygieeniseltä laadultaan hyvä. Tapaninvainion rannan tulokset valmistuvat ensi viikon alussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme