Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kalasataman poikittaisyhteys Leonkatu avataan liikenteelle 12. elokuuta

Jaa

Kalasataman sisäiset ajoyhteydet helpottuvat kun Leonkatu avataan välillä Hermannin rantatie – Junonkatu. Leonkatu on runsaat puoli kilometriä pitkä, itä-länsisuuntainen kokoojakatu Kulosaaren sillan eteläpuolella.

Kalasataman uusi katuyhteys Leonkatu kartalla
Kalasataman uusi katuyhteys Leonkatu kartalla

Välillä Kalasatamankatu–Arielinkatu Leonkatu on ’shared space’ eli yhteistä katutilaa, jossa eri liikennemuodot käyttävät samaa tilaa toiset liikkujat huomioiden. Leonkadun shared space –osuus tulee yhdistämään Kalasatamankadun, Englantilaisaukion ja Kalasatamanpuiston toisiinsa.

Leonkatu avataan liikenteelle viikonlopun 10.–12.8.2018 aikana. Samalla kertaa avataan Hermannin rantatie kokonaisuudessaan pois lukien aivan kauppakeskuksen reunan osa jalkakäytävästä. Hermannin rantatien kauppakeskuksen kohdan bussipysäkit otetaan käyttöön 13.8.2018.  Linjat 50 ja 59 alkavat ajaa uudelle päätepysäkille Junonkadulla Parrulaiturin kautta ja takaisin metroaseman suuntaan Leonkadun kautta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juuso Luoto, projektipäällikkö
Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 39954
e-mail etunimi.sukunimi@hel.fi

Kuvat

Kalasataman uusi katuyhteys Leonkatu kartalla
Kalasataman uusi katuyhteys Leonkatu kartalla
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Leikkipuisto Intian ilmastointilaite kärähti – toiminta jatkuu, iltavuokraus tauolle7.12.2018 16:56Tiedote

Kumpulassa olevan leikkipuisto Intian (Intiankatu 44) ilmastointilaitteen sähkövastus ylikuumeni itsenäisyyspäivänä. Talon ilmanvaihto on poissa käytöstä, ja tiloja tuuletetaan perinteiseen tapaan ikkunoiden kautta. Leikkipuiston toiminta jatkuu normaalisti, koska tapaus ei vaikuttanut muutoin asiakastiloihin. Ilta- ja viikonloppuvuokralaiset ohjataan kuitenkin korvaaviin tiloihin ainakin tämän kuun loppuun asti, koska korjaustyöt tehdään aukioloaikojen jälkeen. Pelastuslaitos ennätti jäähdyttämään kuumentuneen vastuksen ja ilmastointilaitteiston estäen palon syttymisen. Alakaton levyjä ja eristeitä jouduttiin poistamaan mm. eteis- ja komerotiloista. Alakatossa oleva aukko näkyy asiakkaille sisäänkäynnin yhteydessä. Ilmastointilaitteen ja kattolevyjen korjausta suunnitellaan, ja alustava tavoite on saada työt valmiiksi ennen vuodenvaihdetta. Tekniset tilat on suljettu ja niitä kuivataan. Muissa tiloissa ei tänään havaittu jäähdytyksessä käytettyä vettä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme