Alko Oy

Kalasataman Redin Alko muuttaa kauppakeskuksen sisällä

Jaa

Kalasataman Redin Alkon myymälä muuttaa kauppakeskus Redissä toiseen liiketilaan tammikuussa. Myymälä on avoinna viimeistä päivää ennen muuttoa lauantaina 8. tammikuuta ja avataan jälleen perjantaina 14. tammikuuta.

Redin myymälän ollessa suljettuna palvelevat asiakkaita muut lähimmät Alkot Kalasataman Tukkutorilla (Vanha Talvitie 12) ja Kalliossa (Helsinginkatu 15).

”Myymälä muuttaa kauppakeskus Redissä samankokoiseen liiketilaan kuin jossa olemme tähänkin saakka toimineet. Sijaitsemme jatkossakin tutussa K1-kerroksessa ruokakauppojen välittömässä läheisyydessä. Tuttu henkilökunta jatkaa myymälässä, ja auttaa löytämään sopivat juomat erilaisten ruokien pariksi”, palvelujohtaja Tatu Vanninen kertoo.

Erikoisuuksia ja uutuuksia

Alkon Redin myymälässä on keskitytty erikoisuuksiin ja uutuuksiin. Tarjolla on vakiovalikoiman lisäksi muun muassa rajallisia erikoiseriä ja harvinaisuuksia. Kattava valikoima koostuu noin 1 500 tuotteesta, joista viinejä on noin tuhat, panimotuotteita 200, väkeviä 300 ja alkoholittomia 50. Myymälän valikoimaan saadaan noin 300 erikoiserä-tuotetta vuosittain.

”Valikoimamme on kattava ja mielenkiintoinen, mutta kehitämme sitä jatkuvasti sesonkien, trendien ja asiakkaiden toiveiden perusteella. Palaute valikoimasta on erittäin tervetullutta suoraan myymälän henkilökunnalle tai verkko-osoitteessa alkotoive.fi”, sanoo palvelupäällikkö Vesa Valkeisenmäki.

Alkon myymälät, alko.fi-verkkopalvelu, Alko-äppi sekä asiakaspalvelu palvelevat asiakkaita monikanavaisesti. Alko-äpin ja alko.fi-verkkokaupan kautta koko 11 000 tuotteen valikoima on tilattavissa omaan lähi-Alkoon.

”Verkkokauppa-asiointi sopii monelle, koska verkosta voi tilata tuotteita rauhassa omaan tahtiin. Tilaus toimitetaan Alkon myymälään. Autamme myös mielellämme myymälässä verkkokauppatilauksen tekemisessä”, Valkeisenmäki lisää.

Alko vähentää juomahävikkiään

Yksi Alkon vastuullisuustavoitteista on juomahävikin vähentäminen. Vuonna 2020 juomahävikki oli 0,3 prosenttia myydyistä juomalitroista. Hävikkijuomista tuotetaan esimerkiksi biokaasua.

Alko pitää jatkossa myynnissä myös vaurioituneet pakkaukset, joiden sisältö on täysin kunnossa. Kuljetusten aikana tuotteiden etiketti voi revetä kulmasta tai hanapakkaus saada kolauksen. Tähän asti Alko on hävittänyt tuotteet, vaikka itse tuote on täysin moitteeton sisältä ja kunnossa nautittavaksi.

”Jatkossa meillä voi myymälöissä nähdä tuotteita, joilla on vaurioitunut pakkaus -kaulurimerkintä. Merkintä kertoo, että pakkaus on vaurioitunut, mutta itse tuotteen sisältö on täysin kunnossa. Uskomme, että nämäkin tuotteet löytävät ostajansa, sillä yhä useampi kuluttaja haluaa osaltaan olla mukana vähentämässä hävikkiä ja tehdä vastuullisempia valintoja”, toteaa Tatu Vanninen.

Etiketti- ja pakkausvaurioisia tuotteita hävitetään Alkossa vuosittain noin 20 000 pakkausta. Tavoitteena on vähentää tätä hävikkiä vähintään puoleen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Palvelujohtaja Tatu Vanninen, p. 040 838 9694, tatu.vanninen@alko.fi
Alkon mediapuhelin 020 711 5123 (arkisin klo 8–16), viestinta@alko.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Alko Oy
Arkadiankatu 2
00101 Helsinki

020 711 11http://www.alko.fi

Alko haluaa tarjota asiakkailleen maailmanluokan palvelua. Monipuolinen ja uudistuva noin 11 000 tuotteen valikoima mahdollistaa nojatuolimatkat ympäri maailmaa asiakkaan omassa olohuoneessa. Asiakkaitamme palvelee monikanavainen palveluverkosto: 366 myymälää, yli 130 noutopistettä, verkkokauppa ja mobiilisovellus. Vuonna 2020 Alkon liikevaihto oli 1,3 miljardia euroa ja asiakaskäyntejä reilut 57 miljoonaa.

Vastuullisuus on meille sydämen asia. Arjessamme se tarkoittaa muun muassa tinkimätöntä myynninvalvontaa, hankinnan läpinäkyvyyden kehittämistä, pakkausmateriaalien kierrätystä, tuoteturvallisuutta sekä hyvinvointia edistäviä hankkeita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Alko Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme