Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kalasatamanpuiston avajaisia vietetään 7.9.2017 klo 15.00–18.00

Jaa

Kalasataman uuden asuinalueen ensimmäinen ja suurin oleskelu-, toiminta- ja tapahtumapuisto, Kalasatamanpuisto, valmistuu vaiheittain. Helsingin kaupunki juhlistaa puiston eteläosan käyttöönottoa avajaisjuhlalla yhteistyössä asukkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa torstaina 7. syyskuuta 2017.

Valmiin puiston koko on noin 2,5 hehtaaria, josta nyt on rakennettu noin puolet. Rakentaminen alkoi kesällä 2015. Puiston loppuosan rakentaminen alkaa heti kun ympäröivät työmaajärjestelyt sen sallivat.

Suunnittelijoina ovat toimineet Sito Oy ja maisema-arkkitehtitoimisto Maanlumo Oy. Urakoitsijana Helsingin kaupungin Stara.

”Kiitämme Helsingin kaupunkia upeasta puistosta ja odotamme innolla jatkoa tälle hienosti alkaneelle yhteistyölle. Toivottavasti yleisö löytää paikalle sankoin joukoin Kalasatamanpuiston avajaisiin ja nauttii puiston palveluista pitkälle tulevaisuuteen”, kertoo Kalasataman asukasyhdistyksen puheenjohtaja Juhana Harju.

Tilaisuuden avaa Helsingin kaupunkiympäristön toimialajohtaja Mikko Aho ja avajaisissa on paljon kivaa ohjelmaa koko perheelle. Yleisöä viihdyttää mm. helsinkiläinen tanssiryhmä Gruppen Fyra sekä teatteriryhmä ILMI Ö ja alueella on yleisölle tarjolla mölkkyä, jättisaippuakuplapaja, puistokävelyitä sekä muuta kivaa näkemistä ja kokemista.

Puistokävelyllä tutustutaan puiston maisema-arkkitehtuuriin

”Puistokävelyiden aikana valotamme puiston arkkitehtonisia ratkaisuja ja sitä, miten se on saatu jouhevasti osaksi Kalasataman alueen teollista ilmapiiriä. Puistosta löytyy paljon kiinnostavia yksityiskohtia ja kerromme myös puistoa koskevista tulevaisuuden suunnitelmista. On hienoa päästä vihdoin avaamaan Kalasatamanpuisto ja odotammekin innolla hienoja avajaisia”, Tomas Palmgren, projektinjohtaja ja maisema-arkkitehti Helsingin kaupungilta kertoo.

Design ArtMAJA yhdistää tanssin, valotaiteen ja suomalaisen designin

Tilaisuuden virallisen ohjelman päätyttyä puistossa järjestetään Gruppen Fyran Design ArtMAJA -esitys. Nykytanssia, livemusiikkia, video- ja valotaidetta, suomalaista muotia ja designia yhdistelevä Design ArtMAJA -monitaideteos on koettavissa 7.–17.9.2017 Kalastamanpuistossa. Design ArtMAJA on mukana Helsinki Design Weekin ohjelmistossa. Hanke on osa Helsingin kaupungin Kalasataman ympäristötaideprojektia, jonka alueen rakennuttajat rahoittavat.

Kalasatamanpuiston avajaiset torstaina 7.9.2017 klo 15.00–18.00. Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin. Kalasatamanpuistoon on hyvät liikenneyhteydet ja paikalle suositellaan saapumaan julkisilla liikennevälineillä.

Karttapiirros Kalasatamanpuistosta

Kalasatamanpuiston avajaisten tarkka ohjelma löytyy Facebookista osoitteesta http://www.facebook.com/events/1760347907604477/.

www.uuttahelsinkia.fi/kalasatama

www.facebook.com/kalasatama

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja puistosta:
projektinjohtaja Tomas Palmgren
Kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 38586
etunimi.sukunimi@hel.fi

Lisätietoja tapahtumasta:
tapahtumakoordinaattori Mimosa Sukanen
PuskaPromotion
puh. 044 320 9530
etunimi.sukunimi@puskapromotion.fi

Lisätietoja Kalasataman rakentamisesta:
projektinjohtaja Hannu Asikainen, Helsingin kaupunginkanslia
puh. 09 310 79787
etunimi.sukunimi@hel.fi

www.uuttahelsinkia.fi/kalasatama
www.facebook.com/kalasatama

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 19.6.201819.6.2018 18:14Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunta/Suomi/Paatostiedote/2018/Kymp_2018-06-19_Kylk_18_Pt/index.html Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/kaupunkiymparistolautakunta

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme