Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kalastus on kielletty Vaasan edustalla 20.4.-20.5. – kielto koskee myös vapakalastusta

Jaa

Vaasan kaupungin, Sundom Vattendelägarlagin ja ELY-keskuksen asettama kuukauden kalastuskielto astuu voimaan 20.4. eteläisellä kaupunginselällä, sinne johtavilla salmilla sekä Onkilahden alueella. Kielto koskee sekä verkko- rysä- ja katiskakalastusta, että vapakalastusta kalalajista riippumatta.

Kuva: Vaasan kaupunki / Mikael Matikainen
Kuva: Vaasan kaupunki / Mikael Matikainen

Kalastuskiellon syynä on viime vuosien aikana heikentyneet ahvensaaliit. Kuukauden kalastuskielto on ajoitettu ahvenen kutuaikaan ja sillä pyritään säästämään nykyistä ahvenkantaa sekä mahdollistamaan kannan elpyminen tulevina vuosina.

Voimakas kalastus keväällä näkyy kalakannan koko- ja ikärakenteessa. Vaasan edustalla vanhempien ahventen osuus on ollut vähäinen, minkä lisäksi kalastuskokoisten ahventen määrä jää loppukesällä ja syksyllä vähäisemmäksi.

Rauhoitettava alue kattaa vesialueet eteläisellä kaupunginselällä, sinne johtavat salmet sekä Onkilahden.

Lue aiempi tiedote aiheesta:

 

Yhteyshenkilöt

Tonttipäällikkö Christoffer Rönnlund, +358401455351, christoffer.ronnlund@vaasa.fi

Kuvat

Kuva: Vaasan kaupunki / Mikael Matikainen
Kuva: Vaasan kaupunki / Mikael Matikainen
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme