Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kallahdessa tutkitaan lisärakentamisen ja päiväkotiuudistuksen mahdollisuutta

Jaa
Helsingin tavoitteena on uudistaa Kallahtea kokonaisvaltaisesti. Tätä varten kaupunki laatii suunnitteluperiaatteet, jonka yhteydessä tutkitaan millainen lisärakentaminen ja päiväkotiuudistus alueelle voisi sopia. Suunnitteluperiaatteiden tavoitteet ja lähtökohdat esitellään Kerro kantasi –verkkosivulla, jossa niistä voi antaa palautetta 3. maaliskuuta asti.
Kallahti ja sen läpi kulkeva Leikosaarentie kuvattuna idästä. Taustalla vasemmalla näkyy Kallahdenniemi. Kuva: Helsingin kaupunki
Kallahti ja sen läpi kulkeva Leikosaarentie kuvattuna idästä. Taustalla vasemmalla näkyy Kallahdenniemi. Kuva: Helsingin kaupunki

Suunnitteluperiaatteet koskevat Kallahden täydennysrakentamista sekä palveluiden, liikenteen, virkistysalueiden ja viheryhteyksien kehittämistä. Suunnitteluperiaatteet eivät itsestään mahdollista alueen rakentamista, mutta ne toimivat alueen kaavamuutosten ja muiden kehittämishankkeiden pohjana. 

Kaupungin tavoitteena on lisätä Kallahden asukasmäärää sekä omistus- ja asumisoikeusasumisen osuutta alueella. Tutkimalla olemassa olevien asuintonttien sopivuutta uudisrakentamiselle, voidaan välttää puistoalueille rakentamista sekä mahdollisesti rahoittaa nykyisten rakennusten peruskorjaukset. 

Suunnittelutarpeiden laadinnan aikana tutkitaan myös uuden päiväkodin rakentamista päiväkoti Kajuutan tontilla. Samalla tarkistetaan mistä pienemmistä päiväkodeista mahdollisesti luovutaan ja mitkä säilytetään. Tavoitteena on kehittää Kallahden päiväkotiverkostoa vastaamaan tulevaisuuden tarpeita. 

Merellisyys Kallahden vetovoimatekijänä 

Aukioiden, katujen ja puistojen turvallisuutta ja viihtyisyyttä parannetaan liikenne- ja valaistussuunnittelulla sekä jättämällä ranta-alueet yhteiseen käyttöön. Kallahden merellisyyttä hyödynnetään alueen vetovoimatekijänä tukemalla merellisiä toimintoja ja elinkeinoja sekä kehittämällä rantaraittia ja kohtaamispaikkoja merenrannan äärellä.  

Viheralueita kehitetään ohjaamalla kulku merkityille reiteille Kallahden luonnonsuojelualueella. Suunnitteluperiaatteiden laadinnassa huomioidaan myös Kallahden lepakkoalue ja pohjaveden muodostumisalue. 

Kallahdessa tuetaan kestäviä liikkumisen muotoja kehittämällä kävelyn ja pyöräilyn reittejä. Pysäköinti voidaan tulevaisuudessa keskittää pysäköintilaitoksiin ja lisäksi tutkitaan pysäköintinormien päivittämistä, jolloin autopaikkoja olisi alueella nykyistä vähemmän. 

Lisää Kallahden suunnittelusta Uutta Itä-Helsinkiä -verkkotilaisuudessa  

Suunnitteluperiaatteiden tavoitteita ja lähtökohtia voi kommentoida Kerro kantasi -kyselyssä 6.2.-3.3. Kallahden suunnitteluperiaatteista kerrotaan myös Uutta Itä-Helsinkiä -verkkotapahtumassa 8.2. Ohjelma ja verkkotapahtuman linkki löytyvät sivulta hel.fi/asukastilaisuudet > Uutta Itä-Helsinkiä.  

Suunnitteluperiaatteiden osallistumis- ja arviointisuunnitelmaan sekä muuhun aineistoon voi tutustua osoitteesta hel.fi/suunnitelmat 

Suunnitteluperiaatteet on tarkoitus viedä kaupunkiympäristölautakunnan päätettäväksi talvella 2024. Lautakunnan hyväksynnän jälkeen periaatteet ohjaavat alueen jatkosuunnittelua.   

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Johanna Marttila
arkkitehti
Helsingin kaupunki, asemakaavoitus
(09) 310 20337
johanna.marttila@hel.fi

Kuvat

Kallahti ja sen läpi kulkeva Leikosaarentie kuvattuna idästä. Taustalla vasemmalla näkyy Kallahdenniemi. Kuva: Helsingin kaupunki
Kallahti ja sen läpi kulkeva Leikosaarentie kuvattuna idästä. Taustalla vasemmalla näkyy Kallahdenniemi. Kuva: Helsingin kaupunki
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 16.3.202316.3.2023 19:37:40 EET | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 16.3.2023 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti, kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 30.3.2023 kello 16.15. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme