Kalliolan setlementti

Kalliolan setlementin pitkäaikaiselle toiminnanjohtajalle Timo Lemmetyiselle sosiaalineuvoksen arvonimi

Jaa

Tasavallan presidentti on 16.6.2017 myöntänyt toiminnanjohtaja, teologian maisteri, pastori Timo Lemmetyiselle sosiaalineuvoksen arvonimen.

Timo Lemmetyinen toimi Kalliolan setlementin toiminnanjohtajana yli 20 vuoden ajan vuosina 1992–2016. Näiden vuosien aikana Kalliola kasvoi merkittäväksi kolmannen sektorin toimijaksi pääkaupunkiseudulla. Kalliolan toiminnassa yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla kansalaisopistotoiminta, kansalais- ja vapaaehtoistoiminta sekä sosiaalialan palvelut, jotka koostuvat lastensuojelusta, päihde- ja mielenterveystyöstä ja maahanmuuttajapalveluista. Lemmetyinen siirtyi eläkkeelle viime joulukuussa.

Työ- ja luottamustehtävissään Timo Lemmetyinen on 1970-luvulta lähtien osallistunut merkittävällä tavalla sosiaalialan palveluiden kehittämiseen ja kansalaistoiminnan edistämiseen Suomessa. Esimerkkinä Lemmetyisen intohimoisesta ja yhteiskunnallisesti vaikuttavasta työotteessa on edelleen jatkuva Saapas-toiminta etsivässä nuorisotyössä, jota Lemmetyinen oli kehittämässä 1970-luvulla. Lemmetyisen johdolla Kalliolan setlementissä panostettiin voimakkaasti lastensuojelutyöhön, josta kasvoi 2000-luvulla yhdistyksen suurin työala. Aivan viime vuosina Kalliola tarttui turvapaikanhakijamäärän kasvun aikaansaamaan yhteiskunnalliseen tarpeeseen perustamalla nopealla aikataululla alaikäisten turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksia.

Ominaista Lemmetyisen kaikelle toiminnalle on ollut sitoutuminen setlementtiarvoihin. Näistä tärkeimpiä ovat luottamus ihmisen ja yhteisön kykyyn ratkaista itsenäisesti ongelmia, erilaisuuden hyväksyminen ja tasa-arvoisuus sekä yksilön oikeuksien kunnioittaminen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kalliolan setlementti
HR- ja hallintokoordinaattori Kirsi Lohtander
kirsi.lohtander@kalliola.fi
040 757 3614

Kuvat

Timo Lemmetyinen
Timo Lemmetyinen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kalliolan setlementti
Sturenkatu 11
00510 HELSINKI

010 279 5080http://www.kalliola.fi

Kalliolan setlementti on vuonna 1919 perustettu kolmannen sektorin toimija. Kalliolan työ perustuu setlementtiarvoihin, joiden mukaisesti:

  • Edistämme yhdenvertaisuutta ja moninaisuutta.
  • Puolustamme oikeudenmukaisuutta ja tasa-arvoa
  • Luotamme ihmisen ja yhteisön kykyyn kasvaa ja kehittyä.

Kalliola tuottaa sosiaalialan palveluja, ylläpitää kansalaisopistoa ja järjestää kansalais- ja vapaaehtoistoimintaa. Palvelut koostuvat lastensuojelusta, päihde- ja mielenterveystyöstä, vammaistyöstä ja maahanmuuttajatyöstä. Kalliolalla on noin 230 vakituista työntekijää, 300 tuntityöntekijää ja suuri joukko vapaaehtoistoimijoita. Kalliola on yhteisöllinen ja reilu, tervetuloa!

www.kalliola.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kalliolan setlementti

Mikko Leskelä Kalliolan Setlementin puheenjohtajaksi14.12.2017 19:53Tiedote

Kalliolan Setlementin uudeksi puheenjohtajaksi on valittu KTM, TM Mikko Leskelä. Mikko työskentelee strategiakonsulttina ja on aiemmin tehnyt uraansa monipuolisesti liiketoiminnan kehittämisen tehtävissä muun muassa OP-ryhmässä, Nokialla ja Kotimaa-yhtiöissä. Kalliolan Setlementin nykyinen puheenjohtaja Hanna-Mari Manninen kiittää kaudestaan ja iloitsee seuraajansa puolesta: – Kalliola on yhteisö, joka tarttuu rohkeasti yhteiskunnallisiin haasteisiin, ja uudistuu myös itse. Jatkuvuutta luovat setlementtiarvot, jotka ovat pian 100-vuotiaan Kalliolan työn perusta. Tuleva puheenjohtaja katsoo uudistuvan Kalliolan tulevaisuuteen luottavaisena: – Kalliolan Setlementti uudistuu ja vahvistuu. Palvelutuotannon yhtiöittäminen kokoaa tällä hetkellä yhdistyksen, yhtiön ja säätiön erikseen tuottamat palvelut yhden yhtiön liiketoiminnaksi. Kolmen yhteiskunnallisesti merkittävän yhteisön palvelutuotannon tiivistäminen ja yhteistyön vahvistaminen Kalliolan kansalaistoiminnan kanssa tuo mahdollisuuksi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme