Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kallvikinniementie kunnostetaan herkkä ympäristö huomioiden

Jaa

Helsingin kaupunki aloittaa Vuosaaressa sijaitsevan Kallvikinniementien kunnostustyöt huhtikuussa. Kunnostettava osuus ulottuu Meri-Rastilan tieltä Leppäniementielle.

Kallvikinniementien varrelle rakennetaan autoille kohtaamispaikkoja liikenneturvallisuuden parantamiseksi ja piennarten kulumisen vähentämiseksi. Kohtaamispaikat rakennetaan kohtiin, joissa maasto on jo kulunut pientareelle väistämisestä. Katualueen leveys pysyy pääosin ennallaan. 

Lisäksi kadun valaistus uusitaan uudenaikaisilla led-valaisimilla, joissa on häikäisysuoja. Suojan ansiosta valo ei häiritse alueen lepakoita.

Katurakentamisen takia kunnostettavan osuuden eteläosassa, luonnonsuojelualueen ulkopuolella, joudutaan kaatamaan puita ennen varsinaisten rakennustöiden alkua. Maisemallisesti arvokkaat puut on pyritty säästämään.

Työt valmistuvat tämän vuoden lopussa. Rakennustyöt toteuttaa Helsingin rakentamispalvelu Stara.

Kallahdenharjun puustoa hoidetaan

Katutöiden yhteydessä Kallahdenharjun luonnonsuojelualueen ja tien rajalta kaadetaan kaksi kuivunutta mäntyä. Puut ovat osittain latvasta kuolleita, ja ne kaadetaan turvallisuussyistä. Puiden rungot jätetään maahan lahopuuksi luonnon monimuotoisuutta lisäämään. 

Lisäksi luonnonsuojelualueen hoito- ja käyttösuunnitelman mukaisesti alueelta kaadetaan kymmenkunta puuta, jotta nuorille männyntaimille saadaan valoa ja kasvutilaa ja tällä tavoin harjumetsään eri-ikäistä puustoa. Kaadettavat puut on valittu luonnonhoidon ja luonnonsuojelun asiantuntijoiden yhteistyönä, ja ne kaadetaan maaliskuun lopussa ennen lintujen pesimäkautta.

Kadunrakennustyöt osuuksittain

Väli Meri-Rastilan tie–Kallahdenharju

  • Kadun itäreunaan rakennetaan jalkakäytävä
  • Kadun leveys säilyy ennallaan

Kallahdenharju

  • Rakennetaan viisi kohtaamispaikkaa, jotka päällystetään kivituhkalla
  • Uusien valaisinpylväiden jalustakuoppia kaivettaessa otetaan talteen metsän pohjamaakerrosta, jota käytetään pylväiden jalustojen verhoiluun
  • Kadun leveys säilyy ennallaan

Väli Heposaarentie–Leppäniementie

  • Rakennetaan kuusi kohtaamispaikkaa, jotka päällystetään asfaltilla
  • Kadun leveys säilyy pääosin ennallaan
  • Levennettäviin kohtiin tehdään rakennekerrokset (murske ja asfaltti)
  • Uusien valaisinpylväiden jalustakuoppia kaivettaessa otetaan talteen metsän pohjamaakerrosta, jota käytetään pylväiden jalustojen verhoiluun
  • Katutöiden takia osuudelta joudutaan kaatamaan puita

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Suunnittelu
Marjo Bruun
projektinjohtaja
kaupunkiympäristön toimiala
p. 09 310 39 697

Rakennuttaminen
Lasse Mustonen
projektipäällikkö
kaupunkiympäristön toimiala
p. 09 310 39839

Luonnonhoitotyöt
Antti Helakallio
vastaava luontomestari
Stara
p. 09 310 38071

Luonnonsuojelu
Tiia Stén
ympäristötarkastaja
kaupunkiympäristön toimiala
p. 09 310 64316

sähköpostit etunimi.sukunimi@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme