Espoon kaupunki - Esbo stad

KAMU Espoon kaupunginmuseon näyttelytilat avautuvat kesäkuussa

Jaa

KAMU WeeGeellä, Talomuseo Glims ja Koulumuseo Lagstad avautuvat 2.6.2020 normaalien aukioloaikojen mukaisesti. Saaristomuseo Pentala avautuu 6.6. ja Huvilamuseo Villa Rulludd 7.6.2020.

Bodom Ämmässuo -näyttelyn kuva Lintuvaarasta, kuvaaja: Olavi Janatuinen, EKM
Bodom Ämmässuo -näyttelyn kuva Lintuvaarasta, kuvaaja: Olavi Janatuinen, EKM

KAMUn tiloissa näyttelykeskus WeeGeellä aukeaa Bodom Ämmässuo – kaupunki kuvissa -näyttely, joka kertoo muuttuvasta kaupungista. Bodom Ämmässuo -näyttely tuo kuva-arkiston suosituimmat ja tykätyimmät valokuvat Espoon kaupunginosista nähtäville KAMUun Tapiolaan. Näyttelyssä on esillä yli 200 kuvaa 56:sta eri kaupunginosasta Bodomista Ämmässuolle valokuvasuurennoksina ja projisointeina. Näyttelyn avautuminen jouduttiin perumaan maaliskuussa koronan takia juuri avajaispäivänä, mutta nyt yleisöllä on vihdoin mahdollisuus tutustua näyttelyyn paikan päällä.

Talomuseo Glimsissä avautui keväällä Maatilojen Espoo -näyttely, joka kertoo maalaismaisemista Suomen toiseksi suurimmassa kaupungissa. Näyttelyaiheena Maatilojen Espoon täydentää Glimsin talonpoikaiskulttuuria esittelevää sisältöä ja tuo siihen tämän päivän näkökulman. Näyttelyn aihe on myös hyvin ajankohtainen, sillä espoolainen kulttuurimaisema ja rakennettu ympäristö muuttuvat nopeasti. Näyttely on toteutettu yhteistyössä Espoon perinneseuran kanssa.

Museoiden tiloissa noudatetaan turvavälejä ja käsihygieniasta pidetään hyvää huolta. Museokohteissa otetaan huomioon asiakasmääristä annetut rajoitukset ja asiakkaiden kulkusuuntaa ohjataan siten, että tilat pysyvät turvallisina asiakkaille.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marianne Långvik-Huomo
palveluyksikön päällikkö
yleisöpalvelut
050 336 8439
marianne.langvik-huomo@espoo.fi

Jonna Pennanen
markkinointi- ja viestintäsuunnittelija
040 509 2365
jonna.pennanen@espoo.fi

Kuvat

Bodom Ämmässuo -näyttelyn kuva Lintuvaarasta, kuvaaja: Olavi Janatuinen, EKM
Bodom Ämmässuo -näyttelyn kuva Lintuvaarasta, kuvaaja: Olavi Janatuinen, EKM
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

KAMU Espoon kaupunginmuseo on kulttuurihistoriallinen museo, joka vaalii, tutkii ja tallentaa Espoon alueen historiaa, asukkaiden tarinoita ja kulttuuriperintöä. KAMUn museoperheeseen kuuluvat Talomuseo Glims, Historiamuseo KAMU Näyttelykeskus WeeGeellä, Huvilamuseo Villa Rulludd, Koulumuseo Lagstad ja ”vuoden eurooppalainen museo 2020” ehdokkaana oleva Saaristomuseo Pentala – museoiden yhteenlaskettu kävijämäärä on yli 100 000 (2019). KAMU Espoon kaupunginmuseo on perustettu v.1958.

www.espoonkaupunginmuseo.fi | www.kulttuuriespoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon ja koko kuntatalouden taloudellinen toimintaympäristö vaikea ja vaikeutuu5.6.2020 11:18:23 EESTTiedote

Vaikka hallituksen lisätalousarvioehdotus tuo Espoolle helpotusta koronakriisin aiheuttamaan taloushaasteeseen, pitää kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä tilannetta vaikeana. ”Koronakriisi ja sen myötä erittäin nopeasti kasvanut työttömyys tulevat rasittamaan julkista taloutta ja kuntataloutta pitkään. Paineet kohdistuvat niihin kaupunkeihin, jotka rahoittavat palvelut verotuloillaan, erityisesti Espooseen. On selvää, että talouden tasapainottamiseksi nyt tehty lisätalousarvio ei riitä, vaan taloutta pitää tasapainottaa ja sopeuttaa erityisesti vuosi 2021 ja koko tuleva uusi valtuustokausi 2021-2025”, Mäkelä sanoo.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme