Espoon kaupunki - Esbo stad

KAMUn uudet digipalvelut tarjoavat virtuaalivierailuja museoihin ja esittelevät rakennetun ympäristön huippukohteita

Jaa

Kun KAMU Espoon kaupunginmuseo joutui viime vuonna sulkemaan ovensa pariin otteeseen koronapandemian takia, museo päätti panostaa voimakkaasti digisisältöihin ja verkkopalveluihin, jotta asiakkaille olisi tarjolla verkossa kiinnostavia historiasisältöjä.

Tammikuun pakkasmaisemista voi siirtyä parilla klikkauksella kesätunnelmiin Saaristomuseo Pentalan virtuaalimuseoon. Kuva: KAMU Espoon kaupunginmuseo
Tammikuun pakkasmaisemista voi siirtyä parilla klikkauksella kesätunnelmiin Saaristomuseo Pentalan virtuaalimuseoon. Kuva: KAMU Espoon kaupunginmuseo

KAMU osallistui vuonna 2020 digikokeiluun, jossa luotiin ja testattiin VR-sisältöjä (Virtual Reality, virtuaalitodellisuus). Kokeilun tuloksena kehitettyjen virtuaalimuseoiden ja -näyttelyjen avulla voi nyt tutustua Espooseen viidellä eri aikakaudella ja viidessä eri paikassa, astua Glimsin sydämeen eli tunnelmalliseen vanhaan tupaan tai vierailla upeissa kesämaisemissa entisajan kalastajatilalla Pentalan saarella.

Virtuaalimuseot- ja näyttelyt ovat tällä hetkellä saavutettavia liikuntaesteisille, mutta palveluja pyritään ensi kevään aikana kehittämään niin, että niissä voisi liikkua ilman hiirtä ja sisällöt olisivat myös kuulo- ja näkövammaisille saavutettavia.


KAMUn Finna-hakupalvelussa vieraili yli 90 % enemmän kävijöitä kuin edellisenä vuonna

KAMUn Finna-hakupalvelun suosio kasvoi nopeasti viime vuonna. Vuoden aikana Espoon kaupunginmuseon Finna-sivuilla vieraili yli 125 000 kävijää, joka oli yli 90 % enemmän kuin edellisenä vuonna. Käyttöön avattiin mm. Asuntosäätiön dioja Tapiolasta, Soukasta ja Kivenlahdesta sekä rakennuspiirustuksia. Vuoden lopussa KAMUn Finnassa oli jo yli 16 500 kokoelmien valokuvaa, esinettä ja arkistoaineistoa kaikkien tutustuttavaksi. Aineiston määrä palvelussa kasvoi vuoden aikana 110 %. Uusia kuva- ja arkistoaineistoja digitoitiin Finnaan Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämällä digitointiavustuksella.


KAMUn Youtube-kanavan katselukerrat yli kymmenkertaistuivat


Vuonna 2020 KAMUn Youtube-kanavaa katseltiin yhteensä noin 12 800 katselukertaa, kun edellisenä vuonna katselukertojen määrä oli vain hieman yli 1000. Luentosarja Espoon helmet, joka esittelee espoolaisia rakennetun ympäristön huippukohteita, toteutettiin YouTube-kanavalla ja katselukertoja oli yli 1600. Näyttelyn avajaiset toteutettiin ensimmäistä kertaa KAMUssa striimattuna, kun Kaikki ja ei mitään – Arkkitehdit Kaija + Heikki Siren näyttely avautui 22.10.2020. Avajaisvideo sai viime vuoden aikana noin 1000 katselukertaa.

KAMUn digisisältöihin ja verkkopalveluihin voi tutustua museon verkkosivustolla Historiaa verkossa -sivulla: espoonkaupunginmuseo.fi


Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jonna Pennanen
viestintä ja markkinointi
KAMU Espoon kaupunginmuseo
puh. 040 5092365
jonna.pennanen@espoo.fi

Kuvat

Tammikuun pakkasmaisemista voi siirtyä parilla klikkauksella kesätunnelmiin Saaristomuseo Pentalan virtuaalimuseoon. Kuva: KAMU Espoon kaupunginmuseo
Tammikuun pakkasmaisemista voi siirtyä parilla klikkauksella kesätunnelmiin Saaristomuseo Pentalan virtuaalimuseoon. Kuva: KAMU Espoon kaupunginmuseo
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

KAMU Espoon kaupunginmuseo on kulttuurihistoriallinen museo, joka vaalii, tutkii ja tallentaa Espoon alueen historiaa, asukkaiden tarinoita ja kulttuuriperintöä. KAMUn museoperheeseen kuuluvat Talomuseo Glims, Historiamuseo KAMU Näyttelykeskus WeeGeellä, Huvilamuseo Villa Rulludd, Koulumuseo Lagstad ja ”vuoden eurooppalainen museo 2020” ehdokkaana oleva Saaristomuseo Pentala – museoiden yhteenlaskettu kävijämäärä on yli 100 000 (2019). KAMU Espoon kaupunginmuseo on perustettu v.1958.

www.espoonkaupunginmuseo.fi | www.kulttuuriespoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Elinkeino- ja kilpailukykyjaosto: tonttivarauksia liikuntapaikoille Latokaskeen ja Laajalahteen1.3.2021 10:21:22 EETTiedote

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti jatkaa Latokaskenniityssä sijaitsevan urheilutontin varausta Espoon Jääurheilun Tuki ry:lle, Olarin Voimistelijat ry:lle ja Tapiolan Voimistelijat ry:lle harjoitusjäähallin ja voimisteluhallin suunnittelua varten 30.6.2022 saakka entisin ehdoin. Varauksen jatko mahdollistaa vielä tarvittavien selvitysten ja suunnitelmien tekemisen. Hallin rakentamisen on suunniteltu aloitettavaksi vuoden 2022 keväällä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme