Helsingin yliopisto

Kanditutkinnon voi suorittaa kokonaan englanniksi matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa syksystä 2019 alkaen

Jaa

Helsingin yliopiston historian ensimmäinen englanninkielinen kandiohjelma tarjoaa laajaa luonnontieteellistä koulutusta. Taustalla on pääkaupunkiseudun kansainvälistyminen.

Matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa käynnistyy syksyllä 2019 englanninkielinen Bachelor’s programme in Science -kandiohjelma. Englanninkielisiä kandiohjelmia ei ole Helsingin yliopistossa tätä ennen ollut. 

Uusi ohjelma on laaja-alainen ja kattaa kaikki eksaktit luonnontieteet. Ohjelmasta on mahdollisuus jatkaa suoraan yhdeksään eri maisteriohjelmaan matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa.

Matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan dekaani Paula Eerola kertoo englanninkielisen maisteriohjelman vastaavan erityisesti pääkaupunkiseudun tarpeisiin.

– Helsinki ja sen lähialueet ovat kansainvälistyneet vahvasti viime vuosina. Yliopistotasoista laajaa luonnontieteellistä koulutusta ei ole ollut tarjolla englanniksi, ja ohjelma vastaa tältä osin pääkaupunkiseudulle äskettäin muuttaneiden perheiden tarpeisiin, Eerola sanoo.

Englanninkielinen ohjelma ei korvaa suomen- ja ruotsinkielisiä ohjelmia vaan toimii niiden rinnalla. Erikielisten ohjelmien osia on mahdollisuus suorittaa ristiin.

Ohjelmaan valitaan ensimmäisenä lukuvuonna 50 opiskelijaa, jotka aloittavat opintonsa syksyllä 2019. Opiskelijoita halutaan rekrytoida myös Suomen ulkopuolelta: siihen on mahdollista hakea joko kansainvälisen haun kautta vuodenvaihteessa 2018–19 tai suomalaisen ylioppilastutkinnon tai IB-tutkinnon pohjalta erillishaussa keväällä 2019.

Englanninkielinen kandiohjelma on englanninkielisten maisteriohjelmien tapaan maksullinen EU-/ETA-alueen ulkopuolelta tuleville opiskelijoille. Maksu ei kuitenkaan koske pysyvän oleskeluluvan Suomeen saaneita.

Lisätietoja:
- professori Kai Nordlund, puh. 050 415 6815, kai.nordlund@helsinki.fi
- opintoasiainpäällikkö Anne Palo-Kauppi, puh. 050 448 0135, anne.palo-kauppi@helsinki.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uusia suosituksia päättäjille vuosien pohjoismaisen tieteellisen tutkimusyhteistyön pohjalta: Tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden edistäminen pohjoismaisessa koulutuksessa21.2.2019 09:15:52Tiedote

Syrjintä, syrjäytyminen ja sosiaalinen eriytyminen ovat yllättävän yleisiä ilmiöitä pohjoismaisissa kouluissa, osoittavat tutkimustulokset 14 yliopistossa kahdeksassa eri maassa. Ryhmä tutkijoita kokosi äskettäin voimansa tarkoituksenaan tuoda esille tutkimukseen pohjautuvaa tietoa ja tällä tavoin auttaa päättäjiä kehittämään pohjoismaisia koulutusjärjestelmiä entistä tasa-arvoisemmiksi ja oikeudenmukaisemmiksi. Tämän työn tuloksena on selkeä kolmen kohdan ohjeistus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme