Helsingin yliopisto

Kanditutkinnon voi suorittaa kokonaan englanniksi matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa syksystä 2019 alkaen

Jaa

Helsingin yliopiston historian ensimmäinen englanninkielinen kandiohjelma tarjoaa laajaa luonnontieteellistä koulutusta. Taustalla on pääkaupunkiseudun kansainvälistyminen.

Matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa käynnistyy syksyllä 2019 englanninkielinen Bachelor’s programme in Science -kandiohjelma. Englanninkielisiä kandiohjelmia ei ole Helsingin yliopistossa tätä ennen ollut. 

Uusi ohjelma on laaja-alainen ja kattaa kaikki eksaktit luonnontieteet. Ohjelmasta on mahdollisuus jatkaa suoraan yhdeksään eri maisteriohjelmaan matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa.

Matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan dekaani Paula Eerola kertoo englanninkielisen maisteriohjelman vastaavan erityisesti pääkaupunkiseudun tarpeisiin.

– Helsinki ja sen lähialueet ovat kansainvälistyneet vahvasti viime vuosina. Yliopistotasoista laajaa luonnontieteellistä koulutusta ei ole ollut tarjolla englanniksi, ja ohjelma vastaa tältä osin pääkaupunkiseudulle äskettäin muuttaneiden perheiden tarpeisiin, Eerola sanoo.

Englanninkielinen ohjelma ei korvaa suomen- ja ruotsinkielisiä ohjelmia vaan toimii niiden rinnalla. Erikielisten ohjelmien osia on mahdollisuus suorittaa ristiin.

Ohjelmaan valitaan ensimmäisenä lukuvuonna 50 opiskelijaa, jotka aloittavat opintonsa syksyllä 2019. Opiskelijoita halutaan rekrytoida myös Suomen ulkopuolelta: siihen on mahdollista hakea joko kansainvälisen haun kautta vuodenvaihteessa 2018–19 tai suomalaisen ylioppilastutkinnon tai IB-tutkinnon pohjalta erillishaussa keväällä 2019.

Englanninkielinen kandiohjelma on englanninkielisten maisteriohjelmien tapaan maksullinen EU-/ETA-alueen ulkopuolelta tuleville opiskelijoille. Maksu ei kuitenkaan koske pysyvän oleskeluluvan Suomeen saaneita.

Lisätietoja:
- professori Kai Nordlund, puh. 050 415 6815, kai.nordlund@helsinki.fi
- opintoasiainpäällikkö Anne Palo-Kauppi, puh. 050 448 0135, anne.palo-kauppi@helsinki.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Kissojen ja koirien bakteerien antibioottiresistenssi on vähentynyt16.11.2018 09:38Tiedote

Kissojen ja koirien bakteereiden vastustuskyky antibiooteille on vähenemässä monen vuoden jälkeen. Tilanteen paranemiseen on todennäköisesti vaikuttanut antibioottien vähentynyt käyttö. Vaikka kehitys on ollut valoisampaa, monien antibioottien kohdalla vastustuskykyisten kantojen osuus on edelleen liian suuri ja aktiivisia toimia tarvitaan, kertoo Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisen tiedekunnan kliinisen mikrobiologian laboratorio. Seurantatieto on kerätty vuosilta 2014–2017.

Yksin asuvan kohtuullinen minimibudjetti on noin 1 400 euroa kuukaudessa15.11.2018 10:13Tiedote

Esimerkkitalouksien välttämättömien kulujen yhteissumma kuukaudessa vaihtelee pääkaupunkiseudulla yksin asuvien alle 45-vuotiaiden noin 1 380 eurosta kahden vanhemman ja kolmilapsisen perheen noin 4 250 euroon. Helsingin yliopiston Kuluttajatutkimuskeskuksessa on selvitetty, mitä tavaroita ja palveluita kuluttaja tarvitsee, jotta tulee toimeen, voi ylläpitää terveyttä ja voi kokea osallistuvansa yhteiskunnalliseen toimintaan Suomessa.

Tervakapitalismi mullisti kainuulaisten elämän 1800-luvulla14.11.2018 15:24Tiedote

Tutkimuksen mukaan tervatalous asemoitui 1800-luvun Kainuuseen erityisessä historiallisessa kontekstissa. Tervakapitalismin muotoutumista määrittivät kapitalistisen maailmanjärjestelmän, Suomen suurruhtinaskunnan ja Pohjois-Suomen talousalueen yhteiskunnallisten rakenteiden sekä toimijoiden voimasuhteet. Lähes vuosisadan jatkunut tervakapitalismi mullisti perin pohjin kainuulaisten elämän ja luontokäsitykset.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme