Helsingin yliopisto

Kanditutkinnon voi suorittaa kokonaan englanniksi matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa syksystä 2019 alkaen

Jaa

Helsingin yliopiston historian ensimmäinen englanninkielinen kandiohjelma tarjoaa laajaa luonnontieteellistä koulutusta. Taustalla on pääkaupunkiseudun kansainvälistyminen.

Matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa käynnistyy syksyllä 2019 englanninkielinen Bachelor’s programme in Science -kandiohjelma. Englanninkielisiä kandiohjelmia ei ole Helsingin yliopistossa tätä ennen ollut. 

Uusi ohjelma on laaja-alainen ja kattaa kaikki eksaktit luonnontieteet. Ohjelmasta on mahdollisuus jatkaa suoraan yhdeksään eri maisteriohjelmaan matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa.

Matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan dekaani Paula Eerola kertoo englanninkielisen maisteriohjelman vastaavan erityisesti pääkaupunkiseudun tarpeisiin.

– Helsinki ja sen lähialueet ovat kansainvälistyneet vahvasti viime vuosina. Yliopistotasoista laajaa luonnontieteellistä koulutusta ei ole ollut tarjolla englanniksi, ja ohjelma vastaa tältä osin pääkaupunkiseudulle äskettäin muuttaneiden perheiden tarpeisiin, Eerola sanoo.

Englanninkielinen ohjelma ei korvaa suomen- ja ruotsinkielisiä ohjelmia vaan toimii niiden rinnalla. Erikielisten ohjelmien osia on mahdollisuus suorittaa ristiin.

Ohjelmaan valitaan ensimmäisenä lukuvuonna 50 opiskelijaa, jotka aloittavat opintonsa syksyllä 2019. Opiskelijoita halutaan rekrytoida myös Suomen ulkopuolelta: siihen on mahdollista hakea joko kansainvälisen haun kautta vuodenvaihteessa 2018–19 tai suomalaisen ylioppilastutkinnon tai IB-tutkinnon pohjalta erillishaussa keväällä 2019.

Englanninkielinen kandiohjelma on englanninkielisten maisteriohjelmien tapaan maksullinen EU-/ETA-alueen ulkopuolelta tuleville opiskelijoille. Maksu ei kuitenkaan koske pysyvän oleskeluluvan Suomeen saaneita.

Lisätietoja:
- professori Kai Nordlund, puh. 050 415 6815, kai.nordlund@helsinki.fi
- opintoasiainpäällikkö Anne Palo-Kauppi, puh. 050 448 0135, anne.palo-kauppi@helsinki.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Opettajankoulutusta uudistetaan Suomessa21.5.2018 13:50Tiedote

Miksi uudistaa jo kansainvälisesti erinomaiseksi kehuttua opettajankoulutusta? Mitä opettajan on osattava nyt ja tulevaisuudessa? Helsingin yliopistosta johdetussa ja opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamassa laajassa opettajankoulutuksen uudistamishankkeessa etsitään ratkaisuja ja tarjotaan koulutusta ja tukea nykyisille ja tuleville opettajille. Hankkeen 12 osahanketta johtavat professorit ja dosentit Helsingin yliopiston eri tiedekunnissa ja hanketta koordinoi professori Auli Toom Yliopistopedagogiikan keskuksesta.

Suomalaisuus on vahva viitekehys koulutuksen kentässä21.5.2018 13:05Tiedote

Suomalaisuus ja suomalainen koulutus herättävät mielenkiintoa ympäri maailmaa. Aiheita koskevissa keskusteluissa korostuu tasa-arvon, oikeudenmukaisuuden ja erinomaisuuden eetos. Kansainvälisestä näkökulmasta suomalainen yhteiskunta, elämä ja koulutuksen laatu näyttävät olevan hyvällä mallilla: oppimista mittaavien vertailujen mukaan koulutuksellinen tasa-arvoisuus tuottaa laatua oppimisessa. Suomalaisen koulun menestys siivittää myös monia koulutusvientihankkeita yliopistojen, korkeakoulujen ja yksityisen yritystoiminnan areenoilla.

Gravitaatioaallot ja ajan suunnan kääntäminen; kaksi maailmankaikkeuden aihetta fysiikan nobelistien luennoidessa Helsingissä toukokuussa16.5.2018 14:04Tiedote

Helsingin yliopistossa luennoi toukokuun lopussa kaksi fysiikan nobelistia. Tilaisuudet ovat avoimia. Torstaina 24.5. kello 17.00 yliopiston juhlasalissa luennoi vuoden 2004 fysiikan nobelisti Frank Wilczek otsikolla The strange, unfinished story of time reversal. Viikon kuluttua torstaina 31.5. kello 10.00 Kumpulassa alkavassa symposiumissa vuoden 2017 fysiikan nobelisti Rainer Weiss puhuu otsikolla The beginnings of gravitational wave astronomy.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme