Kangasala-talo Oy

Kangasala-talo yhteistyöhön Avantin, UMOn ja FiBon kanssa

Jaa

Tiedote 2.2.2018. Kangasala-talossa kuullaan vuoden 2018 aikana kolmen merkittävän pääkaupunkiseudun orkesterin, Avantin, UMOn ja FiBon vierailukonsertit. Kangasala-talon lisäksi yhteistyöhankkeen kumppanina on Musiikkitalo Helsingissä. Konserttisarjan Kangasala-talossa aloittaa torstaina 17.5. jazzorkesteri UMO konsertillaan Kuutamosonaatti ja kaiken maailman klassikoita.

Jazzorkesteri UMO vierailee Kangasala-talossa toukokuussa 2018, kuvaaja Lasse Kaaria.
Jazzorkesteri UMO vierailee Kangasala-talossa toukokuussa 2018, kuvaaja Lasse Kaaria.

Kolmen orkesterin – Avantin, UMOn ja FiBOn – AUF-yhteistyö tuo yhteen kulttuurialan toimijoita. Vuoden 2018 aikana jokainen orkesteri vierailee Kangasala-talossa soittaen konserttinsa yhteisen ”kaiken maailman klassikoita” -teeman alla. Idea on, että orkesterit lainaavat rohkeasti teoksia toistensa repertuaarista ja esittävät ne omalla tyylillään.

Konserttisarjan aloittaa torstaina 17.5. jazzorkesteri UMO, jonka konsertissa Beethovenin Kuutamosonaatti ja joukko muita klassikkosävelmiä soivat big band -sovituksina.

Avantin ja FiBo:n konsertit kuullaan syyskaudella. Kukin orkesteri soittaa myös päiväkonsertin, joten vuoden aikana myös koululaiset pääsevät nauttimaan korkeatasoisesta orkesterimusiikista.

Kangasala-talon klassiseen sarjaan saadaan suomalaisten huippuorkestereiden vierailuja, ja samalla koululaiset saavat kosketuksen elävään orkesterimusiikkiin. Lisäksi vierailut pääkaupunkiseudun ulkopuolella ovat tärkeä lisä orkestereiden alueellisessa työssä. On etuoikeus, että saimme sarjan juuri Kangasalle, summaa Kangasala-talon toimitusjohtaja Timo Kotilainen.

Ensikosketus Suomalaisen barokkiorkesteri FiBo:n musisointiin saatiin marraskuussa 2017 Kangasala-talon loppuunmyydyssä konsertissa. Nyt alkavaan konserttisarjaan tavoitellaan jatkoa myös tuleville vuosille.

AUF-konsertit tarjoavat kuulijoille helpon väylän erityyppisten orkestereiden konsertteihin. UMO:n toimitusjohtaja Eeva Pirkkalan mukaan uusien yleisöjen tavoittamiseksi kulttuuritoimijoiden välinen yhteistyö on tärkeää.

– Yleisölle AUF-konsertit ovat hieno mahdollisuus päästä tutustumaan eri huippuorkestereihin. Orkestereille vierailu muualla Suomessa, esimerkiksi Kangasala-talossa, on aina mieluisaa, Pirkkala kertoo.

Taustalla AUF-hanke

AUF-konserttien taustalla on Avantin, UMOn ja FiBOn yhteinen kehityshanke, jota varten orkesterit ovat saaneet opetus- ja kulttuuriministeriön avustusta. Hankkeen tavoitteena on rakentaa AUF-yhtyeiden sekä projektikumppaneiden kanssa uusia yhteistyö- ja tuotantomalleja. Hankkeen ensivaiheen kumppaneita ovat Musiikkitalo ja Kangasala-talo.

AUF-orkesterit

Avanti!

Kamariorkesteri Avantin suunta on italiankielisen nimensä mukaisesti aina eteenpäin. Orkesterin viralliset syntysanat lausuivat vuonna 1983 nuoret kapellimestarit Esa-Pekka Salonen ja Jukka-Pekka Saraste: ”Toiminnan lähtökohtana on teos, ei instituutio. Valitsemme orkesterin musiikin mukaan, emme musiikkia orkesterin mukaan. Työsarka on rajaton. Avanti!”. Monet uudet musiikilliset pyrkimykset ja virtaukset ovat kanavoituneet Suomeen Avantin kautta. Avanti! on kasvattanut suuren määrän muusikoita, kapellimestareita, säveltäjiä ja konsertinjärjestäjiä vastaamaan ajan muuttuviin tarpeisiin.

UMO

UMO on jazzin ja uuden rytmimusiikin saralla toimiva 16-henkinen ammattilaisorkesteri, jonka ohjelmisto ulottuu jazzista aina souliin ja klassiseen musiikkiin asti.

FiBO

Tilausteoksia periodisoittimille,
tulkintoja perinteisestä ohjelmistosta, rohkeita ja innovatiivisia työskentelytapoja, ainutlaatuisia konsepteja, jotka houkuttelevat erilaisia yleisöjä – FiBO tarjoaa kaiken tämän ja on samalla vaikutusvaltainen toimija pohjoismaisella kulttuurikentällä.

UMO – Kuutamosonaatti ja kaiken maailman klassikoita to 17.5.2018 klo 18.30, Liput Kangasala-talolta 28/25 €, Lippu.fi alk. 30,50/27,50 € sis. Lippu.fi palvelumaksun.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja

Timo Kotilainen
Kangasala-talon toimitusjohtaja
040 631 6400
timo.kotilainen@kangasala-talo.fi

Laura Kajander
FiBOn toiminnanjohtaja
040 593 7154
laura.kajander@fibo.fi

Eeva Pirkkala
UMOn toimitusjohtaja
040 743 7141
eeva@umo.fi

Annika Mustonen
Avantin vt. toiminnanjohtaja
050 5810409
annika.mustonen@avantimusic.fi

www.kangasala-talo.fi
www.facebook.com/kangasalatalo
www.twitter.com/Kangasalatalo

Kuvat

Jazzorkesteri UMO vierailee Kangasala-talossa toukokuussa 2018, kuvaaja Lasse Kaaria.
Jazzorkesteri UMO vierailee Kangasala-talossa toukokuussa 2018, kuvaaja Lasse Kaaria.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kangasala-talo Oy
Kangasala-talo Oy
Kuohunharjuntie 6
36201 Kangasala

040 773 0148http://www.kangasala-talo.fi/

Kangasala-talo on vuoden 2015 alussa avattu kulttuurikeskus, joka sijaitsee Kangasalan keskustassa 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Kangasala-talossa sijaitsee 290-paikkainen konserttisali Kangasala-sali, Kimmo Pyykkö -taidemuseo, galleria sekä Kangasalan valtuustosali. Kangasala-talo Oy järjestää konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia useille kohderyhmille ja vastaa Kimmo Pyykkö -taidemuseon sekä elokuvateatteri K-Kinon toiminnasta. Kangasala-talo Oy tarjoaa myös kokous-, juhla- ja ohjelmapalveluita. Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komosen suunnittelemalle Kangasala-talolle myönnettiin Vuoden betonirakenne 2015 -palkinto ja Betonijulkisivu 2015 -arkkitehtuuripalkinto. Rakennus oli ehdolla vuoden 2015 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kangasala-talo Oy

Maisemakuvia Suomesta soi tutuin ja uusin sävelin14.8.2018 11:55Tiedote

Anssi Tikanmäen legendaarinen Maisemakuvia Suomesta -levy teki viime vuonna historiaa saavuttamalla kultalevyrajan (25 000 kpl), jolloin se on myydyin teemallinen suomalainen instrumentaalilevy kautta aikojen. Anssi Tikanmäen Orkesteri konsertoi Kangasala-talossa lauantaina 25.8. klo 18 ohjelmanaan uudemmat sekä vanhat Maisemakuvia Suomesta -kappaleet. ”Keikoilla on käyty tasaisesti ja menestys on ollut taattua tähän saakka”, hyväntuulinen Anssi Tikanmäki kertoo. ”Maisemakuva-levyt käyvät edelleen kaupaksi, eli kultalevyn jälkeen tähtäimessä on platinaa.” Uusia kappaleitakin on ilmestynyt nuottipaperille. ”Kehittymässä on neljäs maisemakuva-albumi, mutta levy ilmestyy hamassa tulevaisuudessa, tarkemmin en vielä tiedä”, Tikanmäki kertoo. Tänä vuonna Anssi Tikanmäen Orkesteri (ATO) jatkaa esiintymisiä eri puolilla Suomea. Kangasala-talossa orkesteri konsertoi lauantaina 25.8. ohjelmanaan sekä uudemmat että luonnollisesti myös vanhat Maisemakuvia Suomesta -kappaleet, kuten "Lapin tunturit

Auton vuosikymmeniä Suomessa -valokuvanäyttely Kangasala-talossa 9.9. saakka7.8.2018 11:11Tiedote

Valokuvaaja Matti Vuorimaa kuvasi Tekniikan Maailma -lehdelle autoilun historiaa käsittelevän Autoilun vuosikymmeniä -juttusarjan vuonna 1985. Juttusarjan valokuvista koottu Auton vuosikymmeniä Suomessa -näyttely on nähtävillä Kangasala-talon toisessa kerroksessa 9.9.2018 saakka. Valokuvien rinnalla nähdään toimittaja Jussi Juurikkalan samaa juttusarjaa varten laatimia tekstikatkelmia. Valokuvasuurennokset on saatu Vehoniemen automuseosta, joka aikoinaan hankki valokuvissa nähtävät ajoneuvot, autoiluvarusteet, puvut ja asusteet. Matti Vuorimaa (1948–2016) toimi Tekniikan Maailma -lehden valokuvaajana yli neljännesvuosisadan ajan. Uransa aikana hän kuvasi autoja uutis- ja koeajokuvista vertailutestien, suurten autonäyttelykatsausten ja laajojen erikoisartikkelien kuviin. Ennen uraansa Tekniikan Maailma -lehdessä Vuorimaa opiskeli New York Institute of Photography´ssa ja työskenteli New Yorkissa valokuvaaja Stanford Smilow´n assistenttina. Hän työskenteli lyhyen aikaa myös freelance-kuva

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme