Kangasala-talo Oy

Kangasala-talon teemailta tarjoilee tangoa ja suuria tunteita

Jaa

Kimmo Pyykkö -taidemuseon teemaopastuksella ke 18.7. klo 17 tutustutaan lehtimies Urpo Lahtiseen, joka taiteen kerääjänä luotti tunteeseen. Suuret tunteet ovat pääroolissa myös tangoyhtye Tango del Norten -konsertissa Kangasala-salissa klo 18.30.

Tango de Norten musiikissa argentiinalainen tangon yhdistyy muun muassa suomalainen tangoon ja jazziin. Kuva Tiina Pirttilahti.
Tango de Norten musiikissa argentiinalainen tangon yhdistyy muun muassa suomalainen tangoon ja jazziin. Kuva Tiina Pirttilahti.

Lehtimies ja kustantaja Urpo Lahtinen luotti keräilijänä tunteeseen. Hän hankki taidetta impulsiivisesti, ja vain sellaisia töitä, joista todella piti. Urpo Lahtisen keräämää taidekokoelmaa on usein kutsuttu taitelijan urasta haaveilleen lehtimiehen omakuvaksi. Teemaopastuksella tutustutaan Urpo Lahtiseen (1931-1994) keräilijänä sekä Picassosta Pyykköön - Lahtiset keräilijöinä -näyttelyn helmiin. Opastus sisältyy näyttelyn pääsymaksun hintaan.

Opastuksen jälkeen ilta jatkuu Kangasala-salissa, jossa nautitaan tangoyhtye Tango del Norten taituroinnista. Alansa huipuista koostuvan yhtyeen musiikissa yhdistyvät argentiinalainen ja suomalainen tango, eteläamerikkalainen folklore, jazz sekä klassinen musiikki. Duo-kokoonpanossa soittavat Sami Pirttilahti, bandeneon ja Ville Westergård, piano.

Konsertin ohjelmistossa kuullaan argentiinalaisia tangoja ja folklorea, suomalaista tangoa, kaksi tilaussävellystä ja ennen kuulematon, Tango del Norten oma transkriptio Astor Piazzollan modernia tangoa henkivästä bandoneonkonsertosta Aconcagua. Illan aikana kuljetaan tunneskaalan äärilaitoihin - ilon purkauksista kyyneliin.

Teemaopastus: Urpo Lahtinen keräilijänä ke 18.7. klo 17.00
Picassosta Pyykköön - Lahtiset keräilijöinä -näyttely Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 16.6.-9.9.2018.
Liput 6 €, alennettu 4 €, ryhmät min. 10 hlö 4 € tai Museokortti.

Tango Del Norte Kangasala-salissa ke 18.7. klo 18:30. Liput Kangasala-talolta 15 €, Lippu.fi 17,50 € + toimitusmaksu

Näyttelyn mediakuvat:

https://www.dropbox.com/sh/4iq1k3ac4zjhgvw/AABhtzmo2ErX5psFxAKjYbjCa?dl=0

Tango del Norte -kuvat:

https://www.dropbox.com/sh/vaf24r0e622lufo/AACyXgMez5-SrvFusV_vXAWsa?dl=0

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Laura Pekkala (13.7. asti)
Viestintä- ja markkinointipäällikkö
Kimmo Pyykkö -taidemuseo
040 773 0196
laura.pekkala@kangasala-talo.fi

Riikka Herrala (16.7.2018 alkaen)
Viestintä- ja markkinointipäällikkö
Kangasala-talo Oy
050 300 1391
riikka.herrala@kangasala-talo.fi

Kuvat

Tango de Norten musiikissa argentiinalainen tangon yhdistyy muun muassa suomalainen tangoon ja jazziin. Kuva Tiina Pirttilahti.
Tango de Norten musiikissa argentiinalainen tangon yhdistyy muun muassa suomalainen tangoon ja jazziin. Kuva Tiina Pirttilahti.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kangasala-talo Oy
Kangasala-talo Oy
Kuohunharjuntie 6
36201 Kangasala

040 773 0148http://www.kangasala-talo.fi/

Kangasala-talo on vuoden 2015 alussa avattu kulttuurikeskus, joka sijaitsee Kangasalan keskustassa 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Kangasala-talossa sijaitsee 290-paikkainen konserttisali Kangasala-sali, Kimmo Pyykkö -taidemuseo, galleria sekä Kangasalan valtuustosali. Kangasala-talo Oy järjestää konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia useille kohderyhmille ja vastaa Kimmo Pyykkö -taidemuseon sekä elokuvateatteri K-Kinon toiminnasta. Kangasala-talo Oy tarjoaa myös kokous-, juhla- ja ohjelmapalveluita. Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komosen suunnittelemalle Kangasala-talolle myönnettiin Vuoden betonirakenne 2015 -palkinto ja Betonijulkisivu 2015 -arkkitehtuuripalkinto. Rakennus oli ehdolla vuoden 2015 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kangasala-talo Oy

Maisemakuvia Suomesta soi tutuin ja uusin sävelin14.8.2018 11:55Tiedote

Anssi Tikanmäen legendaarinen Maisemakuvia Suomesta -levy teki viime vuonna historiaa saavuttamalla kultalevyrajan (25 000 kpl), jolloin se on myydyin teemallinen suomalainen instrumentaalilevy kautta aikojen. Anssi Tikanmäen Orkesteri konsertoi Kangasala-talossa lauantaina 25.8. klo 18 ohjelmanaan uudemmat sekä vanhat Maisemakuvia Suomesta -kappaleet. ”Keikoilla on käyty tasaisesti ja menestys on ollut taattua tähän saakka”, hyväntuulinen Anssi Tikanmäki kertoo. ”Maisemakuva-levyt käyvät edelleen kaupaksi, eli kultalevyn jälkeen tähtäimessä on platinaa.” Uusia kappaleitakin on ilmestynyt nuottipaperille. ”Kehittymässä on neljäs maisemakuva-albumi, mutta levy ilmestyy hamassa tulevaisuudessa, tarkemmin en vielä tiedä”, Tikanmäki kertoo. Tänä vuonna Anssi Tikanmäen Orkesteri (ATO) jatkaa esiintymisiä eri puolilla Suomea. Kangasala-talossa orkesteri konsertoi lauantaina 25.8. ohjelmanaan sekä uudemmat että luonnollisesti myös vanhat Maisemakuvia Suomesta -kappaleet, kuten "Lapin tunturit

Auton vuosikymmeniä Suomessa -valokuvanäyttely Kangasala-talossa 9.9. saakka7.8.2018 11:11Tiedote

Valokuvaaja Matti Vuorimaa kuvasi Tekniikan Maailma -lehdelle autoilun historiaa käsittelevän Autoilun vuosikymmeniä -juttusarjan vuonna 1985. Juttusarjan valokuvista koottu Auton vuosikymmeniä Suomessa -näyttely on nähtävillä Kangasala-talon toisessa kerroksessa 9.9.2018 saakka. Valokuvien rinnalla nähdään toimittaja Jussi Juurikkalan samaa juttusarjaa varten laatimia tekstikatkelmia. Valokuvasuurennokset on saatu Vehoniemen automuseosta, joka aikoinaan hankki valokuvissa nähtävät ajoneuvot, autoiluvarusteet, puvut ja asusteet. Matti Vuorimaa (1948–2016) toimi Tekniikan Maailma -lehden valokuvaajana yli neljännesvuosisadan ajan. Uransa aikana hän kuvasi autoja uutis- ja koeajokuvista vertailutestien, suurten autonäyttelykatsausten ja laajojen erikoisartikkelien kuviin. Ennen uraansa Tekniikan Maailma -lehdessä Vuorimaa opiskeli New York Institute of Photography´ssa ja työskenteli New Yorkissa valokuvaaja Stanford Smilow´n assistenttina. Hän työskenteli lyhyen aikaa myös freelance-kuva

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme