Kangasalan kaupunki

Kangasalan Prisman asemakaavamuutoksella tavoitellaan modernia automaatioavusteista keräilykeskusta

Jaa
Pirkanmaan Osuuskauppa on tehnyt aloitteen asemakaavamuutoksen laatimiseksi Kangasalan Prisman tontille. Tavoitteena on rakentaa nopealla aikataululla Kangasalan Prisman yhteyteen itäisen kaupunkiseudun moderni ruoan verkkokaupan keräilyvarasto. Automaatioavusteinen keräilykeskus parantaa pirkanmaalaisten ruoan verkko-ostosten toimituskapasiteettia ja -varmuutta.

– Ruoan verkkokauppa kehittyy kovaa vauhtia. Kangasalalaisten voidaan katsoa olevan edelläkävijöitä ruoan verkkokaupan käytössä, sillä verkkokaupan palveluita käytetään alueella jopa kaksi kertaa enemmän Suomen keskimääräiseen tasoon verrattuna. Kangasalan kaupunki kehittää asukkaiden palveluja voimakkaasti yhdessä alueen yrityselämän kanssa, ja toivommekin pääsevämme rakentamaan Kangasalan Prisman yhteyteen Pirkanmaan Osuuskaupan ensimmäisen ruoan verkkokaupan automatisoidun keräilyvaraston. Tämä on ensimmäinen askel ruoan verkkokaupan tulevaisuuden tarjonnan ja kapasiteetin varmistamiseksi. Tulevina vuosina Pirkanmaan Prismojen yhteyteen voisi tulla lisääkin automatisoituja keräilyvarastoja, sanoo Pirkanmaan Osuuskaupan toimialajohtaja Ville Jylhä.

Lentolan kauppa-aluetta kehitetään monipuolisena kaupan, palvelujen ja asumisen sekoittuneena alueena, joka tarjoaa laadukkaan kävelyn ja pyöräilyn ympäristön, mutta alueelle sijoittuvat toiminnot tulevat tukemaan myös alueen kehitystä itäisen kaupunkiseudun merkittävänä liikenteellisenä solmukohtana. Laajennushanke parantaa entisestään Lentolan palvelutarjontaa.

Lisätietoja:
Anna-Leena Lehtiniemi, kaupunginarkkitehti, Kangasalan kaupunki p. 040 133 6773
Ville Jylhä, toimialajohtaja, Pirkanmaan Osuuskauppa, p. 010 767 0079

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kangasalan kaupunki
Kangasalan kaupunki
Kunnantie 1
36201 Kangasala

03 5655 3000http://www.kangasala.fi

Kangasala on hyvinvoiva, kasvava ja voimakkaasti kehittyvä yli 32 000 asukkaan kaupunki kauniissa harju- ja järvimaisemissa hyvien kulkuyhteyksien äärellä Tampereen naapurissa. Olemme palveleva, uudistuvan toimintakulttuurin ja sujuvan arjen kaupunki, joka tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet asumiseen, harrastamiseen, yrittämiseen ja työntekoon.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kangasalan kaupunki

Kangasalan keskustan odotetut kaupunkipientalotontit ovat nyt haettavissa2.2.2023 16:20:53 EET | Tiedote

Urheilutien kaava-alueella, aivan Kangasalan keskustan ja sen palveluiden sekä puistoalueiden ja uimarannan tuntumassa sijaitsevat kaupunkipientalotontit tarjoavat uudenlaisen mahdollisuuden keskusta-asumiselle. Alueelta luovutettavien tonttien rakennusoikeudet vaihtelevat 160–252 kerrosalaneliömetrin (k-m2) välillä ja ne tulevat lisäämään isojen asuntojen määrää keskustan läheisyydessä. Kangasalan kaupunki on luovuttanut keskustan Urheilutien kaava-alueelta haettavaksi yhteensä 18 kaupunkipientalotonttia, joista 12 luovutetaan yksityisille rakentajille helmikuun 2023 aikana ja loput kuusi yhtiömuotoiseen rakentamiseen hieman myöhemmin. Tonttihaku Tonttihaku on käynnissä ja jatkuu 8.2. klo 15 asti. Hakemuksen voi jättää sähköisellä tonttihakulomakeella, joka löytyy myös kaupungin verkkosivuilta: kangasala.fi/urheilutie. Samasta osoitteesta löytyvät myös tonttien tiedot, havainnevideo, linkki asemakaavaan, rakentamistapaohjeeseen ja tonttihakulomakkeeseen sekä tonttihakuun liittyvät yht

Ellintien kaavavalitus on peruttu - K-Supermarketin laajentaminen mahdollistuu1.2.2023 13:50:36 EET | Tiedote

Aiemmin käsittelyssä ollutta Ellintien kaavaa koskeva valitus on peruttu, joten kaavan vahvistuminen mahdollistaa omalta osaltaan keskustan kehittämisen suunnitelmien mukaan. Ellintien kaava koskee keskustan korttelin 346 osaa ja siihen liittyviä katualueita. Kaavassa alueen rakennusoikeus kasvaa 2400 kerrosneliömetristä yhteensä 7800 kerrosneliömetriin mahdollistaen kaupan laajentamisen Citymarket-mittakaavaan. - Tämä on merkittävä askel eteenpäin keskustan kehittämisen kannalta. Kaava mahdollistaa paljon toivotun kaupan tilojen huomattavan laajentamisen. Alueelta päästään myös purkamaan tyhjillään olevat rakennukset ja lisäämään Keskon pysäköintialuetta heidän aikataulunsa mukaan. Kaava mahdollistaa myös Tampereentien alikulun rakentamisen Tampereentien toisellekin puolelle. Kangasalan keskustan palveluiden tarjonnan kasvu lisää osaltaan keskustan pito- ja vetovoimaa, elinympäristöjohtaja Sirkku Malviala kertoo. Linkki aiempaan tiedotteeseen: https://www.kangasala.fi/ajankohtaista/ka

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme