Kangasalan kaupunki

Kangasalan urkutehtaan juhlavuoden ohjelmisto on julkaistu

Jaa
Kangasalan urkutehdas täyttää tänä vuonna 180 vuotta, minkä kunniaksi urkumusiikki soi konserteissa ympäri Suomen aina Tammisaaresta Utsjoelle saakka. Kangasalla soitinten kuningatarta ja urkutehtaan perintöä juhlitaan monipuolisen ohjelman ja näyttelyiden myötä.
Kangasalan urkutehdas, opus nro 1. Tammisaaren kirkon urut vuonna 1844. Kuva: Kangasalan kaupunki.
Kangasalan urkutehdas, opus nro 1. Tammisaaren kirkon urut vuonna 1844. Kuva: Kangasalan kaupunki.

Juhlavuoden avauskonsertin lauantaina 21.1.2023 soittaa urkuri Anders Storbacka Tammisaaren kirkossa, jossa on Kangasalan urkutehtaan urut vuodelta 1844. Konsertin viimeinen teos Bachin Toccata & Fuga d-molli kuullaan alkuperäiseen tapaan poljetuilla palkeilla.

Yhteensä konsertteja on varmistunut jo lähes 30 ympäri Suomen. Juhlavuoden pääkonsertti soi Kangasalan kirkossa 13.10.2023, jolloin tulee kuluneeksi tasan 180 vuotta Kangasalan urkutehtaan perustamisesta. Juhlavuoden päättää Kangasalan urkurakentamon viimeisillä uruilla soitettu konsertti Pirkkalan kirkossa 10. joulukuuta.

Urkujen saloihin tutustutaan syvemmin maaliskuussa 14.3. Kangasalan kirkossa Urut tutuksi -tapahtumassa sekä toukokuussa 14.5. opastetulla urkuvaelluksella Tampereella. Opastetulla urkuvaelluksella Tampereen Tuomiokirkkoseurakunnan kanttori Riikka Viljakainen johdattaa osallistujat kävellen Aleksanterin kirkosta Finlaysonin kirkkoon ja Tuomiokirkkoon. Mukana kohteissa myös urkuri Esa Toivola.

Urkumusiikin monipuolisuutta pääsee Kangasalla kokemaan esimerkiksi nuorille suunnatussa peli- ja elokuvamusiikkikonsertissa Vatialan kappelissa Lasten löytöretkiviikolla torstaina 29.6. sekä Harjujazz-festivaalilla uruilla soitetussa jazzkonsertissa 30.7.

Urkumusiikki on läsnä myös Kangasala-talossa. Kimmo Pyykkö -taidemuseon kesänäyttelyssä 10.6. – 27.8. on esillä turkulaisen taidemaalarin Erika Adamssonin maalauksia, joista uusimmat ovat saaneet innoitusta Kangasalan urkutehtaan historiasta. Myös Kangasala-talon 2. kerroksesta löytyy kesän ajan tietoa Kangasalan urkutehtaan historiasta.

Ohjelma täydentyy juhlavuoden kuluessa. Ajantasaiset tiedot ohjelmasta osoitteessa: www.kangasala.fi/urkutehdas180v

Urkutehtaan 180-juhlavuoden tuottaa Kangasalan kaupungin kulttuuripalvelut yhteistyössä seurakuntien, Visit Kangasalan, Kangasalan Urkupäivien kannatusyhdistys ry:n ja muiden sidosryhmien kanssa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kangasalan kaupunki, kulttuuripalvelut
Kulttuurikoordinaattori Anna Toiva, p. 044 481 3020, anna.toiva@kangasala.fi

Kuvat

Kangasalan urkutehdas, opus nro 1. Tammisaaren kirkon urut vuonna 1844. Kuva: Kangasalan kaupunki.
Kangasalan urkutehdas, opus nro 1. Tammisaaren kirkon urut vuonna 1844. Kuva: Kangasalan kaupunki.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kangasalan kaupunki
Kangasalan kaupunki
Kunnantie 1
36201 Kangasala

03 5655 3000http://www.kangasala.fi

Kangasala on hyvinvoiva, kasvava ja voimakkaasti kehittyvä yli 32 000 asukkaan kaupunki kauniissa harju- ja järvimaisemissa hyvien kulkuyhteyksien äärellä Tampereen naapurissa. Olemme palveleva, uudistuvan toimintakulttuurin ja sujuvan arjen kaupunki, joka tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet asumiseen, harrastamiseen, yrittämiseen ja työntekoon.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kangasalan kaupunki

Kangasalan keskustan odotetut kaupunkipientalotontit ovat nyt haettavissa2.2.2023 16:20:53 EET | Tiedote

Urheilutien kaava-alueella, aivan Kangasalan keskustan ja sen palveluiden sekä puistoalueiden ja uimarannan tuntumassa sijaitsevat kaupunkipientalotontit tarjoavat uudenlaisen mahdollisuuden keskusta-asumiselle. Alueelta luovutettavien tonttien rakennusoikeudet vaihtelevat 160–252 kerrosalaneliömetrin (k-m2) välillä ja ne tulevat lisäämään isojen asuntojen määrää keskustan läheisyydessä. Kangasalan kaupunki on luovuttanut keskustan Urheilutien kaava-alueelta haettavaksi yhteensä 18 kaupunkipientalotonttia, joista 12 luovutetaan yksityisille rakentajille helmikuun 2023 aikana ja loput kuusi yhtiömuotoiseen rakentamiseen hieman myöhemmin. Tonttihaku Tonttihaku on käynnissä ja jatkuu 8.2. klo 15 asti. Hakemuksen voi jättää sähköisellä tonttihakulomakeella, joka löytyy myös kaupungin verkkosivuilta: kangasala.fi/urheilutie. Samasta osoitteesta löytyvät myös tonttien tiedot, havainnevideo, linkki asemakaavaan, rakentamistapaohjeeseen ja tonttihakulomakkeeseen sekä tonttihakuun liittyvät yht

Ellintien kaavavalitus on peruttu - K-Supermarketin laajentaminen mahdollistuu1.2.2023 13:50:36 EET | Tiedote

Aiemmin käsittelyssä ollutta Ellintien kaavaa koskeva valitus on peruttu, joten kaavan vahvistuminen mahdollistaa omalta osaltaan keskustan kehittämisen suunnitelmien mukaan. Ellintien kaava koskee keskustan korttelin 346 osaa ja siihen liittyviä katualueita. Kaavassa alueen rakennusoikeus kasvaa 2400 kerrosneliömetristä yhteensä 7800 kerrosneliömetriin mahdollistaen kaupan laajentamisen Citymarket-mittakaavaan. - Tämä on merkittävä askel eteenpäin keskustan kehittämisen kannalta. Kaava mahdollistaa paljon toivotun kaupan tilojen huomattavan laajentamisen. Alueelta päästään myös purkamaan tyhjillään olevat rakennukset ja lisäämään Keskon pysäköintialuetta heidän aikataulunsa mukaan. Kaava mahdollistaa myös Tampereentien alikulun rakentamisen Tampereentien toisellekin puolelle. Kangasalan keskustan palveluiden tarjonnan kasvu lisää osaltaan keskustan pito- ja vetovoimaa, elinympäristöjohtaja Sirkku Malviala kertoo. Linkki aiempaan tiedotteeseen: https://www.kangasala.fi/ajankohtaista/ka

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme