Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Kanneltalossa loistaa tietoisuuden valo 23.11.– 25.11.2018

Jaa

Kanneltalo tarjoaa maksuttoman mahdollisuuden tulla ja nauttia ohjatuista meditaatioista, tietoisuutta moninäkökulmaisesti käsittelevistä dokumenteista, vapaasta liikkeestä tietoisuusdicossa sekä meditatiivisesta esittävästä taiteesta 23.11.–25.11. järjestettävässä Heart of Light -tietoisuustapahtumassa.

Heart of Light
Heart of Light

Kanneltalon tuottaja Tiina Laukkanen, mistä idea maksuttomaan Heart of Light -tietoisuustapahtumaan sai alkunsa?: "Tapahtuma sai alkunsa, kun yhteistyökumppanimme Ma Deva Bhadra (Maria Hyökyvaara) otti meihin yhteyttä, ja kysyi Kanneltalon kiinnostusta toimia yhteistyökumppanina intiimille, ihmisen välitöntä hyvinvointia lisäävälle tapahtumalle. Harrastan itsekin meditaatiota ja seuraan aktiivisesti, mitä meillä Suomessa ja maailmalla tällä hetkellä tapahtuu, ja on hyvin selkeästi nähtävissä, että ihmisillä on tarve, tai halu olla nykyistä syvemmässä yhteydessä itseensä. Pysähtyä hektisen arjen keskellä kuulemaan, että mitä minulle oikein kuuluu? Ja tämän pysähtymisen mahdollisuuden halusimme tarjota ihmisille avoimen ja maksuttoman tietoisuustapahtuman muodossa Kanneltalolla."

Heart of Light -tapahtuman kehittäjä Ma Deva Bhadra, kerro jotakin tapahtuman sisällöstä: "Tapahtuman sisältö on rakentunut osin ohjaamieni kehollisten meditaatioretriittien pohjalle. Kaikki meditaatiot, joita tapahtumassa tehdään ovat intialaisen mystikon ja valaistuneen mestarin OSHO:n kehittämiä aktiivimeditaatioita. Aktiivimeditaatio tarkoittaa sitä, että näissä meditaatioissa ei vain istuta hiljaa paikallaan. Suurinta osaa tapahtumaan valikoituneista meditaatioista säestää musiikki, joka on varta vasten kyseiseen meditaatiomuotoon sävelletty. OSHO:lla oli näkemys, että länsimainen ihminen ei ole kyvykäs istumaan heti tuntia hiljaa Vipassana-meditaatiossa, vaan on hyvä aloittaa meditaatioon tutustuminen kehon kautta. Itselleni nämä keholliset- tai aktiivimeditaatiomuodot ovat olleet todellinen portti kohti laajempaa tietoisuutta itsestäni, siitä kuka olen."

Tapahtuman sisältö on tietoisuusnäkökulmasta varsin rikas, ja mikä parasta, siitä voi rakentaa itselleen, vaikka kokonaisen viikonlopun mittaisen meditaatioretriitin. Toki voit tulla katsomaan vain dokumentteja, tai esittävää taidetta, tanssimaan ja kokeilemaan vaikka yhtä meditaatiota. Mikä kellekin parhaiten sopii. Vain meditaatiot edellyttävät sitovan ennakkoilmoittautumisen, muuten tapahtuman ohjelmaan voi vapaasti osallistua.

Heart of Light -tietoisuustapahtumassa nähdään myös esittävää taidetta. Kiss My Per… son -teos, on osa kaksivuotista meditatiivisin menetelmin ihmisen tietoisuutta tutkivaa Kissed by the Isness -prosessia. Teoksen lopullinen ensi-ilta nähdään Kiasma-teatterissa lokakuussa 2019. Tämän yhteisötaideteoksen esiintyjät ovat tehneet ohjauksessani vuoden verran meditatiivista matkaa mielestä sydämeen. He ovat skannanneet erilaisten meditatiivisten harjoitteiden kautta oman mielen, persoonan tai egon rakenteita sekä toimintamalleja. Tämän skannauksen pohjalle on syntynyt transformatiivinen Kiss My Per… son -teos.

Heart of Light -tietoisuustapahtuma on suunnattu aikuisille. Retriiteilläni on tähän asti ikäjakauma ollut noin 20–70 -vuotta, eikä yläikärajaa ole. Meditaatioihin ja koko tapahtumaan voi myös osallistua, vaikka olisit pyörätuolissa.

Toivotamme kaikki sydämellisesti tervetulleeksi tapahtumaan. Ilmoittautuminen meditaatioihin tapahtuu Facebookin tai Kanneltalon www-sivujen kautta. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 11.11.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kanneltalon kulttuurituottaja Tiina Laukkanen
tiina.laukkanen@hel.fi
040 176 9173, 09 310 37841, http://www.kanneltalo.fi/yhteystiedot

Viestintäsuunnittelija Anne Malmström
anne.malmstrom@hel.fi
040334 1089
Helsingin kaupunki, Kulttuuri ja vapaa-aika, Viestintä- ja markkinointi

Kuvat

Heart of Light
Heart of Light
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kanneltalo on rouhea teatteri- ja konserttitalo, joka sijaitsee Kannelmäen juna-aseman kupeessa, 13 minuutin junamatkan päässä Helsingin päärautatieasemalta.

kanneltalo.fi
Kanneltalo Facebookissa
Kanneltalo Instagramissa

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso. Kanneltalo kuuluu kulttuurin palvelukokonaisuuteen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme