Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Kansainvälinen julistenäyttely Tolerance avautuu kulttuurikeskus Caisassa 12.11.2018

Jaa

Tolerance-julistenäyttelyyn on koottu 90 kansainvälisesti tunnetun julistetaiteilijan työtä. Ensimmäinen Tolerance-näyttely järjestettiin jo vuonna 2017. Kokoelma on ollut esillä 32 näyttelyssä 19 eri maassa. Helsingin jälkeen neuvotellaan näyttelystä Beirutiin, Libanoniin, Pulaan ja Jakartaan.

Art Chantry
Art Chantry

Toleranssi näyttelyn perimmäisenä ajatuksena on ollut kutsua julistetaiteilijoita ympäri maailmaa suunnittelemaan julisteita, jotka perustuvat heidän näkemyksiinsä suvaitsevaisuudesta. Näyttelyn tarkoituksena ei ole ainoastaan esitellä julisteita, vaan myös koota ihmisiä yhteen, toistensa lähelle, herättää keskustelua sekä lisätä yhteisymmärrystä ja myötätuntoa.

Näyttelyn isä on New Yorkissa toimiva bosnialaistaustainen kuvittaja, muotoilija ja kustantaja Mirko Ilić. Hän toimii myös professorina School of Visual Arts in New York yliopistossa ja hänen töitään on useiden säätiöiden ja museoiden kokoelmissa, mm. The Smithsonian Institution, MOMA ja SFMOMA (San Francisco Museum of Modern Art).

Ilić on tullut tunnetuksi useiden humanitääristen projektien ideoijana ja toteuttajana. Projektit on toteutettu kokonaan ns. ”Pro bono publico” -periaatteella eli maksutta. Myös mukaan kutsutut julistetaiteilijat ovat lahjoittaneet työnsä näyttelyyn. Helsingin näyttelyä varten tulostetut julisteet lahjoitetaan näyttelyn päätyttyä Lahden Julistemuseolle.

Näyttely koostuu mm. seuraavien kansainvälisten julistetaiteilijoiden töistä: Peter Bankov, Marian Bantjes, Michel Bouvet, Seimor Chwast, Sue Coe, Manuel Estrada, Steff Geissbuhler, Milton Glaser, Jian Ping He, Fons Hickmann, Alex Jordan, Anette Lenz, Uwe Loesch, Pekka Loiri, Aleksandar Macasev, Alejandro Magallanes, Chaz Maviyane-Davies, Miran Mohar, Istvan Orosz, Dan Reisinger, Paula Scher, Yoko Shimizu, David Tartakover, Niklaus Troxler, Xiao Yong, Katarzyna Zapart. Suomesta on mukaan kutsuttu graafinen muotoilija ja julistetaiteilija Pekka Loiri ja Kari Piippo.

”Yleisimmät syyt suvaitsemattomuuteen ovat ”väärään” heimoon kuuluminen, ”väärä” ihon väri, ”väärä” seksuaalinen suuntautuminen tai ”väärän” uskonnon tunnustaminen. Kolme näistä neljästä ”väärästä” syystä on langennut ihmiselle hänen syntymässään. Ne ovat jotakin, josta ihminen ei itse ole vastuussa, joihin ihminen ei ole itse vaikuttanut ja joita hän ei itse pysty hallitsemaan.

Niinpä jotkut eivät siedä olemassa oloasi eikä tapaa, jolla olet syntynyt. Olisiko siis parempi olla syntymättä parempi, olla kokonaan olematta. Eikö tämä ole kauheaa?

Nämä kolme ”väärää” asiaa muodostavat 10% meitä erottavista asioista, lopuissa 90% olemme kaikki samanlaisia; Haluamme rakastaa. Haluamme olla rakastettuja. Haluamme turvallisuutta. Haluamme tehdä työtä. Haluamme ruokaa, vettä ja katon päämme päälle. Haluamme hyvän ja pitkän elämän itsellemme ja lapsillemme.

Eikö näissä ole enemmän syitä suvaitsevaisuuteen kuin suvaitsemattomuuteen?”
Mirko Ilić

 

Tolerance julistetaiteen näyttely
21.11.–30.11.2018
Kulttuurikeskus Caisan Galleria
avoinna ma–pe klo 9-19, la 10–19

Tervetuloa näyttelyn avajaisiin 12.11.2018 klo 18–19.30.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:

tuottaja Faruk Lika
Kulttuurikeskus Caisa
faruk.lika@hel.fi, 050 461 6957

viestintäsuunnittelija Anne Malmström
Kulttuuri- ja vapaa-aika
anne.malmstrom@hel.fi, 040 334 1089

Kuvat

Art Chantry
Art Chantry
Lataa
Armando Milani
Armando Milani
Lataa
Pekka Loiri
Pekka Loiri
Lataa
David Tartakover
David Tartakover
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Caisa on 1996 perustettu kulttuurikeskus, joka edistää taiteen ja kulttuurin keinoin Helsingin kehittymistä monimuotoiseksi kaupungiksi. Caisassa järjestetään esityksiä, tapahtumia ja näyttelyitä sekä annetaan taideopetusta. Tiloja on mahdollista myös vuokrata. Kulttuurikeskus Caisa on avoin kaikille! 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

KUTSU AAMIAISTILAISUUTEEN: katsaus Helsingin museokenttään21.5.2019 17:58:16 EESTKutsu

Suomen museoiden suosio on huippulukemissa. Vuonna 2018 ammatillisesti hoidetuissa museoissa vierailtiin yli 7,1 miljoonaa kertaa. Mikä tekee museoista niin suosittuja? Mitä Helsingin museokentällä tapahtuu? Mikä museoiden rooli on tänä päivänä – entä miltä niiden tulevaisuus näyttää? Tervetuloa keskustelemaan aiheista aamiaistilaisuuteen, joka järjestetään Hakasalmen huvilassa tiistaina 28.5. klo 8 alkaen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme