Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Kansainvälinen nykysirkusryhmä Kaaos Kaamos vierailee Kanneltalossa

Jaa

Tuore nykysirkusryhmä Kaaos Kaamos vierailee Helsingissä Kanneltalossa 28.–30.9. esityksellään Babel Glöm. Kuusihenkinen ryhmä nostaa, heittää, hyppää, pomppaa, tippuu, kiipeää. Kuutta kieltä puhutaan ja akrobatiasta tulee seitsemäs.

Kaaos Kaamos: Babel Glöm © Einar Kling-Odencrants
Kaaos Kaamos: Babel Glöm © Einar Kling-Odencrants
Trailer

Babel Glöm tarjoaa matkan, jolta ei puutu hymyä ja huumoria, beatboxia, runoutta, käsilläkävelyä ja fyysistä permantoakrobatiaa kaikkiin suuntiin; törmäyksiä, kahvia, kakkua, kyyneleitä, rakkautta – ja kaiken sidosaineena magnesiumia.

Kaaos Kaamos on kansainvälinen, Ruotsissa kotiaan pitävä, akrobatiaan erikoistunut sirkusryhmä, jonka jäsenet tulevat Ruotsista, Suomesta, Saksasta, Chilestä ja Uudesta-Kaledoniasta. Kuuden sirkustaiteilijan ensimmäisen esityksen on ohjannut ranskalainen Albin Warette. Suomesta on mukana Erika Ahola ja ryhmän muut jäsenet ovat Erik Glas, Anouk LeRoy, Perry Rudolph, Johan Sjölund ja Mikaela Valencia Veide.

Ryhmän esityksissä rakennetaan omaa todellisuutta, Sirkuksen Maailmaa, jossa mielikuvitus ja arkirealiteetit lyövät kättä; maailmaa, jossa normaali kyseenalaistetaan samalla hetkellä, kun katsoja astuu esityksen taikapiiriin. Kaaos Kaamos julistaa olevansa yhteiskunta mikrokoossa tai yksi elävä organismi: yhdessä yritetään olla parempia, etsitään myös sidosta, yhteyttä, yhteisöä ja perhettä. Ja samanaikaisesti, vaikka ryhmä toimiikin kuin yksi elävä organismi, täytyy tilaa löytyä myös yksilöille ja heidän ilmaisulleen – sillä tässä sirkusperheessä ihmiset eivät edes puhu samaa kieltä! Baabelin kirous, sekaannus, vältetään ja aktiivisesti unohdetaan, kun yhdessä kurotetaan kohti parempaa suoristusta. Kohti synkretismiä, jonka ilmentymänä on yhdessä hengittävä akrobaattinen olio. Yhteinen hanke sinetöidään yhteisillä rituaaleilla; kahvilla (fika!) ja magnesiumilla.

Kaaos Kaamos: Babel Glöm
pe 29.9.2017 klo 19
la 30.9.2017 klo 14
Ohjaus: Albin Warette
Esiintyjät: Erika Ahola, Erik Glas, Anouk LeRoy, Perry Rudolph, Johan Sjölund ja Mikaela Valencia Veide
Liput 15/12 €(ilta), 6 € (päivä)
Suositusikäraja yli 12-vuotiaille.
Varaukset 09 310 12000 sekä lippu.fi.

Esitykset yläkoululaisille ja 2. asteen oppilaitoksille: to 28. 9. klo 9.30 & 13 ja pe 29.9. klo 13, vapaa pääsy, tiedustelut ja ennakkoilmoittautumiset: ia.pellinen@hel.fi

Kanneltalo | Klaneettitie 5 | kanneltalo.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kaaos Kaamos: Erika Ahola, erika_ahola@hotmail.com

Kanneltalo/Tiedottaja Anne Euramaa anne.euramaa@hel.fi/ 040 334 1080

Kuvat

Kaaos Kaamos: Babel Glöm © Einar Kling-Odencrants
Kaaos Kaamos: Babel Glöm © Einar Kling-Odencrants
Lataa
Kaaos Kaamos: Babel Glöm © Einar Kling-Odencrants
Kaaos Kaamos: Babel Glöm © Einar Kling-Odencrants
Lataa
Kaaos Kaamos: Babel Glöm © Einar Kling-Odencrants
Kaaos Kaamos: Babel Glöm © Einar Kling-Odencrants
Lataa
Kaaos Kaamos: Babel Glöm © Einar Kling-Odencrants
Kaaos Kaamos: Babel Glöm © Einar Kling-Odencrants
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Amparo Sánchezin yhtye Amparanoia Savoy-teatteriin tammikuussa22.11.2017 17:40Tiedote

Espanjalainen laulaja-kitaristi Amparo Sánchez tuo yhtyeensä Amparanoian Savoy-teatteriin tammikuun 27. päivä. Sánchez on espanjankielisissä maissa supertähti, joka on tehnyt yhteistyötä muun muassa Manu Chaon kanssa. Vuonna 1996 perustettu Amparanoia tunnetaan kantaaottavista lauluistaan, joissa espanjalaiset ja kuubalaiset rytmit yhdistyvät rockiin, reggaeeseen ja punk-asenteeseen. Sánchezin laulussa puolestaan kuuluu vahva bluestausta. Seitsenhenkinen yhtye on julkaissut yhteensä kahdeksan levyä. Sánchez nostaa sanoituksissaan sosiaaliseen epätasa-arvoon, kulutukseen ja naisen asemaan liittyviä teemoja. Meksikolaiseen Zapatista-liikkeeseen perehtynyt Sánchez näkee, että muusikolla on sekä etuoikeus että velvollisuus vaikuttaa taiteensa kautta. ”Voima on meissä. Tärkeintä on olla pelkäämättä." Amparanoia 27.1.2018 klo 19.00   Amparo Sánchez: laulu, kitara Willy Fuego: kitara, taustalaulu Carmen Niño: basso, taustalaulu Angie Lopez: koskettimet, taustalaulu Flor Inza: perkussiot Miki

Helsingin monikulttuurisessa itsenäisyyspäivänjuhlassa näkyy saamelaisuus22.11.2017 08:00Tiedote

Sata vuotta itsenäisyyttä. Sinä aikana Suomi on ottanut paikkansa maailmassa, rakentunut uudelleen, kansainvälistynyt ja kehittänyt oman ainutlaatuisen identiteettinsä. Helsinki on yhä monimuotoisempi kaupunki, ja se heijastuu myös Suomen itsenäisyyspäivän viettoon. Suomen 100-vuotiaan Itsenäisyyden juhlistamiseksi Finlandia-talolla järjestetään monikulttuurinen ja monimuotoinen itsenäisyyspäivän juhla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme