Helsingin Psykoterapiainstituutti

Kansainvälinen psykoterapeuttitutkinto mahdollista suorittaa nyt myös Tampereella - Lisää mielenterveyden ammattilaisia myös Pirkanmaan tarpeisiin

Jaa

Lyhytterapian kysyntä kasvaa jatkuvasti. Tästä syystä Helsingin Psykoterapiainstituutti laajentaa toimintaansa Tampereelle, missä myös koulutusten kysyntä on ollut suurta.

Psykoterapeuteista on pula ja siten on tärkeää lisätä koulutuspalveluiden tarjontaa myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella, Tampereen vastuukouluttaja Lasse Salmi kertoo. Psykoterapiakoulutuksia on Suomessa alkamassa vähän. Työllisyystilanne tässä ammatissa on kuitenkin hyvä, hän tietää.

Ratkaisukeskeisiä psykoterapeutteja maakuntiin

Pirkanmaan väkiluku on jo ylittänyt 500 000 asukkaan rajan ja muodostaa siten myös merkittävän ammatillisen osaamisen alueen Suomessa.

- Ammatillisen osaamisen kehittäminen lisää työn tuottavuutta. Tuottavuus on tärkeää, koska esimerkiksi sosiaali- ja terveysalalla tavoitellaan taloudellisia säästöjä ja hyvin koulutettu henkilöstö varmistaa palveluiden laadun.

- Hyvin hoidetut mielenterveyspalvelut voivat saada aikaan miljoonien eurojen aidot säästöt esimerkiksi sosiaalitoimen ja työkyvyttömyyseläkkeiden kuluissa, huomauttaa myös koulutusjohtaja John Pihlaja.

Kolmivuotinen psykoterapeuttikoulutus työn ohella

Kolmivuotinen suomenkielinen ohjelma  järjestetään yhteistyössä brittiläisen yliopiston UWE Bristolin kanssa (University of West of England). Tutkintotodistus oikeuttaa hakemaan Valviralta käyttöoikeuden psykoterapeutin ammattinimikkeeseen, joka on suojattu ammattinimike.

Kolmivuotisen koulutuksen jatkoksi opiskelija voi hakeutua syventävään vuoteen, jolla opinnot täydentyvät psykoterapian maisteriopinnoiksi Master of Science, Solution Focused Therapy. HPI:n ja UWE Bristolin kanssa yhteistyössä tarjoama maisterintutkinto on ainoa mahdollisuus opiskella maisteritason psykoterapeuttitutkinto Suomessa.

Ratkaisukeskeiset välineet työpaikoille

Psykoterapeuttikoulutusohjelman lisäksi Tampereella alkavat seuraavat koulutukset syksyllä 2015:

- Työnohjaajakoulutus
- Työyhteisösovittelijakoulutus
-  Lyhytterapeuttikoulutus
- Psykoterapeuttiset valmiudet

- Ratkaisukeskeisten tehokkaiden työtapojen kirjo on laajentumassa, siksi tarjoamme ajan hermolla olevaa koulutusta aina parin päivän täsmäkoulutuksista yliopistotasoisiin kokonaisiin tutkintoihin. Lisäkoulutus on myös paras turva muuttuvassa työelämässä, Salmi muistuttaa.
- Ratkaisukeskeiset työtavat soveltuvat laajemminkin työn kehittämiseen alasta riippumatta. Työpaikkakiusaamisen tilanteissa tai yt-neuvottelujen edessä voi löytyä yllättäviäkin voimavaroja ratkaisukeskeisin menetelmin, koulutusjohtaja John Pihlaja lisää.

Yleisöluento: ”Terapeutin tie” to 4.6.

Kaikki aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita kuulemaan terapeutin opinnoista, työstä, työllisyydestä ja työhyvinvoinnista sekä ratkaisukeskeisestä menetelmästä to 4.6. klo 17.00, Yliopistonkatu 60 A 7.krs, 33100 TAMPERE. Ilmoittautuminen: terapeutiksi.fi

Lyhyesti:

Helsingin Psykoterapiainstituutti www.terapeutiksi.fi

- perustettu v. 2006
- alkamassa psykoterapeuteille jo 24. koulutusryhmä
- kouluttanut yli 1000 ratkaisukeskeistä psykoterapeuttia ja työnohjaajaa
- tarjoaa psykoterapian yliopistotutkinnon ainoana Suomessa
- Psykoterapiainstituutin vahvuuksia ovat modernin aikuispedagogiikan osaaminen ja   vankka kokemus ratkaisukeskeisyyden kouluttajana.

Länsi-Englannin yliopisto (UWE Bristol, University of the West of England) www.uwe.ac.uk

- vanhimmat juuret ulottuvat vuoteen 1595
- 30.000 opiskelijaa ja 1400 lehtoria ja luennoitsijaa
- auditoitu QAA-laatujärjestelmä (Quality Assurance Agency for Higher Education)
- Helsingin Psykoterapiainstituutin kumppaniyliopisto vuodesta 2013
- Pitkä kokemus psykologien ja psykoterapeuttien kouluttajana

Haastattelupyynnöt ja lisätietoja

Koulutusjohtaja, sosiaalipsykologi VTM John Pihlaja, 040 567 8000, john.pihlaja@hpi.fi

Vastuukouluttaja psykoterapeutti, perheterapeutti VET Lasse Salmi 0400 701442, lasse.salmi@hpi.fi.

Kysymykset hakuprosessista: Koulutusneuvonta 045-1212321 ja info@hpi.fi

Tiedoksi:

Haku kaikkiin syksyn 2015 koulutuksiin on käynnissä sekä Helsinkiin että Tampereelle. Hakemuksen voi täyttää ja lähettää osoitteessa terapeutiksi.fi.

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Psykoterapiainstituutti
Helsingin Psykoterapiainstituutti
Elimäenkatu 9 A
00510 Helsinki

045 121 2321, info@hpi.fihttp://www.terapeutiksi.fi

Psykoterapeuttien ja työnohjaajien oppilaitos - ratkaisukeskeisyyden uranuurtaja

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin Psykoterapiainstituutti

LYHYTTERAPIA POP-UP LAPINLAHDESSA SU 27.11.201614.11.2016 17:15:58 EETKutsu

”Ihmisiä eivät järkytä asiat, vaan heidän uskomuksensa niistä” (Epiktetos n. 55-135 jKr) Syyskuussa suuren suosion saavuttanut matalan kynnyksen terapiapäivä saa nyt jatkoa. Helsingin Psykoterapiainstituutin lyhytterapeuttiopiskelijat järjestävät sunnuntaina 27.11. klo 11 - 16 Lapinlahden Lähteellä kaikille avoimen terapiapäivän. Tavoitteena on tehdä ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa tunnetuksi, kertoa, missä kaikessa sitä voi hyödyntää ja antaa halukkaille mahdollisuus kokeilla terapiaa ilmaiseksi.

Itsemurhien ehkäisy: 5 yleisintä virhettä ja miten välttää ne3.11.2016 14:02:16 EETKutsu

Psykoterapeutti John Henden (UK) luennoi Helsingin yliopiston päärakennuksessa keskiviikkona 16.11. klo 18.00 (Fabianinkatu 33, sali 12). Henden oli luennoimassa viime keväänä itsemurhien ehkäisyn poliittisista ulottuvuuksista ja hoitokäytännöistä. Nyt hän puhuu konkreettisella tasolla mitä tehdä, kun kohtaa ihmisen, jolla on itsemurha-aikeita. John Henden on mukana kansainvälisessä Zero Suicides -liikeessä, joka tähtää uusilla hoitokäytännöillä nollatoleranssiin itsemurhaluvuissa.

LYHYTTERAPIA POP-UP LAPINLAHDESSA SU 25.9.16.9.2016 14:11:07 EESTTiedote

”Ihmisiä eivät järkytä asiat, vaan heidän uskomuksensa niistä” (Epiktetos n. 55-135 jKr) Helsingin Psykoterapiainstituutin lyhytterapeuttiopiskelijat järjestävät sunnuntaina 25.9. klo 11 - 17 Lapinlahden Lähteellä kaikille avoimen terapiapäivän. Tempauksen tavoitteena on tehdä ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa tunnetuksi, kertoa, missä kaikessa sitä voi hyödyntää ja antaa halukkaille mahdollisuus kokeilla terapiaa ilmaiseksi.