Uudenmaan ELY-keskus

Kansainvälinen pyöräilyreitti Eurovelo 10 on opastettu välillä Turku-Kirkkonummi

Jaa

Uudenmaan ja Varsinais-Suomen ELY-keskukset ovat kevään aikana yhdessä kuntien kanssa toteuttaneet EuroVelo 10 -opastuksen Kirkkonummen ja Kaarinan välille. Kaarinan ja Turun välinen opastus toteutettiin jo kesällä 2020. EuroVelo 10 Helsinki – Turku on osa Itämeren ympäri kulkevaa kansainvälistä pyörämatkailureittiä. ELY-keskusten lisäksi hankkeessa ovat olleet mukana Kirkkonummen, Siuntion, Inkoon, Raaseporin, Salon, Paimion ja Kaarinan kunnat.

Esimerkkejä EuroVelo 10 -reitin opasteista.
Esimerkkejä EuroVelo 10 -reitin opasteista.

Helsinki - Turku välin opastus täydentyy tulevina vuosina Helsingin ja Espoon kaupunkien omien pyöräilyopastusten myötä. EuroVelo 10 -reitti kulkee Suomessa Vaalimaalta Tornioon rannikkoa myötäillen. Helsinki – Vaalimaa osuuden opastesuunnittelu on juuri valmistunut, ja parhaillaan suunnittelun alla on väli Turku - Vaasa. Näiden osuuksien opastuksen toteutuksen ajankohdasta ei ole vielä tietoa.

Turku - Kirkkonummi välinen reitti kulkee enimmäkseen alemmalla maantieverkolla. Reitti kulkee myös katuverkkoa pitkin kuntien keskustoissa sekä lyhyitä osuuksia yksityistieverkolla. Reitti on pyritty viemään viihtyisien teiden ja katujen kautta, joilla paikalliset nähtävyydet ja tärkeät pysähdyspaikat ovat saavutettavissa. Nyt opastettu reitti on kokonaisuudessaan yli 200 km pitkä. Maantie- ja yksityistieosuuksilla reittiä pyöräillään pääasiassa tien pientareella. Reitillä on myös tieosuuksia, joissa on erillinen jalankulku- ja pyöräilyväylä. Tällaisia tieosuuksia reitin varrella on enimmäkseen kuntien keskustoissa ja taajamissa.

Opastus auttaa osaltaan noususuhdanteessa olevaa pyörämatkailua ja tuo samalla esille eri kulkumuotojen liikennöintitarvetta maantieliikenteessä.

EuroVelo -projektin avulla kehitetään Euroopan laajuista pyöräilyreittiverkostoa. Reittejä voi käyttää kaukoretkeilyyn, mutta lisäksi tavoitteena on kannustaa paikalliseen arkiliikkumiseen pyöräillen. Reitteihin sisällytetään olemassa olevia pyöräteitä ja reittejä ja niitä pyritään yhdistämään toisiinsa. EuroVelo -reittejä on yhteensä 12, mutta niiden valmiusaste vaihtelee paljon. Kansainvälisiä reittejä kehitetään paikallisten ja valtiollisten toimijoiden toimesta. Suomen EuroVelo-reitistön virallisena koordinoijana toimii vuonna 2020 perustettu Pyörämatkailukeskus.

Lisää tietoa EuroVelo -pyöräilyreiteistä ja niiden linjauksista löytyy EuroVelon kansainvälisiltä verkkosivuilta: https://en.eurovelo.com/ev10.

Lisäksi reitit on koottu kartalle matkailijoita varten: https://eurovelo.travelmap.net/

On mahdollista, että viimeisimpiä muutoksia EuroVelo 10 Kaarina-Kirkkonummi opastuksiin ei ole vielä päivitetty kansainvälisille EuroVelon sivustoille.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Varsinais-Suomen ELY-keskus, liikennejärjestelmäasiantuntija Piritta Keto, p. 050 380 7760

Uudenmaan ELY-keskus, liikennejärjestelmäasiantuntija Herkko Jokela, p. 0295 021 367

Kuvat

Esimerkkejä EuroVelo 10 -reitin opasteista.
Esimerkkejä EuroVelo 10 -reitin opasteista.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Uudenmaan ELY-keskus
Uudenmaan ELY-keskus
Opastinsilta 12 A, 2. krs
00520 Helsinki

0295 021 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-uusimaa

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Uudenmaan ELY-keskus

Långtidsarbetslösheten bland unga har mer än fördubblats jämfört med året innan (Nyland)27.7.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

I kommunerna inom Nylands närings-, trafik- och miljöcentrals (NTM-centralens) område fanns det i slutet av juni sammanlagt 112 947 arbetslösa arbetssökande, av vilka 96 760 var utan anställning och 16 187 permitterade. Det totala antalet arbetslösa minskade med 27 754 (-19,7 %) personer jämfört med ett år tidigare. I Nyland var minskningen lägst i hela landet. I slutet av juni utgjorde andelen arbetslösa arbetssökande 12,8 % av arbetskraften, vilket är 3,4 procentenheter färre än året innan.

Nuorten pitkäaikaistyöttömyys yli kaksinkertainen edellisvuoteen verrattuna (Uusimaa)27.7.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY-keskuksen) kuntien alueella oli kesäkuun lopussa yhteensä 112 947 työtöntä työnhakijaa, joista ilman työsuhdetta olevia oli 96 760 ja lomautettuja 16 187. Työttömien kokonaismäärä laski 27 754 (-19,7 %) henkilöllä verrattuna vuotta aikaisempaan. Uudellamaalla lasku oli koko maan alhaisinta. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli kesäkuun lopussa 12,8 %, joka on 3,4 prosenttiyksikköä vuotta aikaisempaa vähemmän.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme