Yepzon Oy

Kansainvälinen tutkimus: suomalaiset turvaavat lemmikkejään enemmän kuin lapsiaan

Jaa

Paikannuspalveluita tarjoavan Yepzon Oy:n tuoreen kansainvälisen asiakastutkimuksen mukaan suomalaiset turvaavat paikanninlaitteilla koiria ja muita lemmikkejään enemmän kuin lapsiaan. Esimerkiksi USA:ssa tulos on päinvastainen. Kuluttajat ympäri maailman uskovat henkilöpaikantamisen yleistyvän tulevaisuudessa.

Paikanninlaitteilla voidaan selvittää muun muassa kadonneiden lasten ja lemmikkien sijainti nopeasti ja tarkasti. Kuva: Matheus Bertelli
Paikanninlaitteilla voidaan selvittää muun muassa kadonneiden lasten ja lemmikkien sijainti nopeasti ja tarkasti. Kuva: Matheus Bertelli

Yepzonin teettämään kyselyyn vastasi yhtiön asiakkaita lähes 30 eri maasta Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa. Lemmikkien ja lasten paikantamisen yleisyydessä oli kyselyn mukaan selviä kansallisia eroja. Esimerkiksi USA:ssa paikannuksen kohteena ovat selvästi useammin lapset kuin Suomessa. USA:ssa yli 40 prosenttia kyselyyn vastanneista Yepzonin paikanninlaitteen käyttäjistä paikansi lapsia, ja vain 7 prosenttia koiria. Suomalaisista käyttäjistä taas lähes puolet paikansi laitteellaan koiria, ja vain 23 % käytti laitettaan lapsen paikantamiseen. Amerikkalaiset paikantavat myös muistisairaita omaisia suomalaisia useammin.

– Henkilöpaikantaminen on suuri, mutta verrattain uusi toimiala. Amerikassa paikannusteknologian käyttö on arkipäiväisempää ja henkilökohtaiset paikannuslaitteet on omaksuttu koko perheen turvaksi. Tähän suuntaan olemme menossa myös Suomessa, ja tästä kertoo myös tutkimuksemme tulos, kertoo Yepzon Oy:n markkinointijohtaja Heidi Rantala.

Henkilöiden paikantaminen yleistyy turvattomuuden lisääntyessä

Tutkimuksessa kysyttiin myös kuluttajien mielipidettä paikantamisen yleistymisestä arjessa. Kotimaasta riippumatta vastaajat olivat kysymyksestä lähes yksimielisiä: 93 prosenttia oli sitä mieltä, että paikantaminen tulee yleistymään tulevaisuudessa. Syiksi vastaajat kertovat muun muassa maailman muuttumisen turvattomammaksi. Vanhenevan väestön kasvun myötä myös muistisairaiden määrä lisääntyy, mikä kasvattaa vastaajien mukaan paikantamisen tarvetta. Samoin autististen ja muiden erityislasten lukumäärän kasvu tekee GPS-teknologioiden hyödyntämisestä tarpeellisempaa.

Yepzonin teettämään tutkimukseen vastasi lähes 500 ihmistä 27 eri maasta.

Yepzonin julkinen osakeanti on avoinna Invesdor-joukkorahoitusalustalla. Anti päättyy 21.6.2018.

Lisätiedot:

Heidi Rantala, CMO, Partner
Yepzon Oy
+358 50 539 8970, heidi.rantala@yepzon.com

Avainsanat

Kuvat

Paikanninlaitteilla voidaan selvittää muun muassa kadonneiden lasten ja lemmikkien sijainti nopeasti ja tarkasti. Kuva: Matheus Bertelli
Paikanninlaitteilla voidaan selvittää muun muassa kadonneiden lasten ja lemmikkien sijainti nopeasti ja tarkasti. Kuva: Matheus Bertelli
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Yepzon Oy
Yepzon Oy
Finlaysoninkuja 9, 3. krs
33210 TAMPERE

+358 43 217 0275http://www.yepzon.com

Yepzon Oy kehittää helppokäyttöisiä mobiilipohjaisia paikannuspalveluita. Vuonna 2013 toimintansa aloittanut yhtiö työllistää suoraan 8 työntekijää ja noin 20 tuotekehittäjää alihankkijayrityksissä. Yepzonin globaali, mutta pääosin suomalainen omistus jakautuu eri aloilla vaikuttaville yksityissijoittajille. Yhtiön päätoimipiste sijaitsee Tampereella. Lontooseen rekisteröity Yepzon Ltd. on Yepzon Oy:n täysin omistama tytäryhtiö. Yhdysvaltojen Nevadaan rekisteröity Yepzon Inc. on yhteisyritys Global Expansion Solutionsin kanssa. Yepzon Enterprises India Pvt. Ltd on Yepzon Oy:n hallinnoima osakkuusyhtiö Intian Delhissä yhteisomistuksessa VVDN Technologiesin kanssa. www.yepzon.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Yepzon Oy

Yepzon lanseeraa uuden sukupolven 4G LTE -paikantimet Las Vegasin CES 2019 -tapahtumassa – elektroniikkajätti Qualcomm otti tuotteet osastolleen8.1.2019 09:00:00 EETTiedote

IoT -laitteiden markkinan on ennakoitu kasvavan nopeasti vuonna 2019, ja sitä myötä myös GPS-paikantimien. Kasvun mahdollistavat matkapuhelinoperaattorien rakentamat uudet LTE-verkkoyhteydet, jotka optimoivat IoT-laitteiden tiedonsiirtoa entistä tehokkaammaksi. Suomalainen paikannus- ja sensoriteknologiayritys Yepzon lanseeraa ensimmäisenä maailmassa edistykselliset sensoroivat paikantimet, jotka on rakennettu Qualcomm® Snapdragon Wear™ 1200 -alustalle. Sekä Yepzonin kuluttajamarkkinaan suunniteltu paikannin että teollisuuden laiteinnovaatio ovat esillä Qualcommin pääosastolla (#10948) Las Vegasin CES-messuilla 8.1.2019 alkaen.

Teknologia ja muoti yhdistyvät – Yepzon ja LUMI Accessories yhteistyöhön2.10.2018 09:00:00 EESTTiedote

Kaksi voimakkaasti kansainvälistyvää suomalaista yritystä, paikannusteknologiaa kehittävä Yepzon Oy sekä korkealuokkaisia asusteita valmistava LUMI Accessories Oy, ovat yhdistäneet voimansa tuodakseen muodin teknologiaan. LUMI on suunnitellut Yepzonin uusimmalle tuotteelle, Yepzon™ Freedomille, designkotelon. Yhteistyön tavoitteena on tehdä turvateknologiasta tyylikkäämpää ja ”vaatettaa” teknologia osaksi käyttäjänsä olemusta.

Yepzon vahvistuu USA:ssa: paikantimet Best Buyn valikoimiin ja fuusio valmis18.9.2018 12:30:00 EESTTiedote

Suomalainen paikannusteknologiatarjoaja Yepzon Oy on julkistanut uuden jälleenmyyntiyhteistyön Best Buyn, Yhdysvaltojen suurimman kuluttajaelektroniikkaketjun kanssa. Samaan aikaan aloitti toimintansa Yepzonin aiemmin julkistettu yhteisyritys sen entisen kilpailijan, amerikkalaisen Location Based Technologiesin (LBAS) kanssa. Resurssien yhdistäminen kasvattaa vahvasti Yepzonin tulosta neljännellä kvartaalilla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme