Storytel Oy

Kansainvälisesti tunnettu suomalaisanimaatio Momolu muuntui äänikirjoiksi – lämminhenkinen Storytel Original -äänikirjasarja kehittää tunnetaitoja ja hurmaa koko perheen

Jaa

Momolu on sympaattinen ja lempeä pandahahmo. Vahvassa kansainvälisessä nosteessa oleva ilmiö voi hyvinkin olla seuraava suomalainen menestystarina maailmalla.

Momolu-äänikirjasarja perustuu suomalaisen muotoilija ja taidepedagogi Leena Fredrikssonin ja tuotantoyhtiö Ferlyn luomaan hurmaavaan tarinamaailmaan, joka on valloittanut erityisesti alle kouluikäiset ja heidän vanhempansa jo useassa maassa. Tänään ilmestyneen Momolu-äänikirjasarjan on kirjoittanut Storytelille kirjailija ja kasvatustieteiden maisteri Elina Pulli. Kymmenosaisen äänikirjasarjan lukee useista lasten ja aikuisten äänikirjoista tuttu näyttelijä Antti L.J. Pääkkönen. Äänikirjoissa on mukana musiikkia ja ääniefektejä, jotka omalta osaltaan kuljettavat kuulijan satumaailmaan.

– Momolun maailmassa jokainen on omanlaisensa persoona ja jokainen on hyvä jossain asiassa. Yhdessä saa nauraa ja vähän jännittääkin. Oma luovuus ja Momolu ystävineen yhdistyivät hauskalla tavalla, kun hain toiminnalliseen leikkiin houkutteleviin tarinoihin inspiraatiota Momolu-videoista ja kuvittelin tilanteen, jossa ääneen luettuja tarinoita kuunnellaan yhdessä ja sitten leikitään. Tarinat houkuttelevat liikkumaan ja oppimaan, mutta myös rauhoittumaan, ja yksi jopa nukahtamaan, kirjailija Elina Pulli sanoo.

Momolu-brändi on juuri nyt voimakkaassa kansainvälisessä nosteessa. Momolu Minis -lyhytanimaatiot ovat keränneet YouTubessa ja muilla digitaalisilla alustoilla maailmanlaajuisesti jo yli 1,5 miljoonaa katselukertaa. Uusi pitkä animaatiosarja Momolu ja ystävät nähdään ensi vuonna Ylellä sekä muun muassa Iso-Britannian ja Kanadan televisioissa, mikä on jo itsessään poikkeuksellista, sillä englanninkielisiin maihin levitykseen päätyy vain harva suomalaistuotanto. Syksyllä 2021 Momolu muuntuu myös kansainvälisiksi mobiili- ja konsolipeleiksi. Brändin ympärille on syntynyt nyt julkaistujen äänikirjojen lisäksi myös kääntö- ja puuhakirjoja, leluja sekä Momolun ihastuttavaa visuaalista maailmaa hyödyntäviä paperi- ja tekstiilituotteita. 

Storytel on tuottanut äänikirjasarjan yhdessä entisten roviolaisten perustaman animaatioon, kustantamiseen ja lisensointiin keskittyvän sisällöntuotantoyhtiö Ferlyn kanssa, jossa Momolu-ilmiötä rakennetaan kansainvälisen tiimin voimin.

– Momolu on suunnattu pienille lapsille, joille vanhemmat vielä lukevat ääneen. Äänikirjat sopivat luontevasti osaksi Momolun maailmaa, sillä ne kertovat hauskoja ja turvallisia tarinoita, joiden äärellä niin lapsi kuin vanhempikin viihtyvät. Elina Pulli on tuonut jokaisen hahmon vahvuudet hienosti esiin ja tavoittanut Momolun viestin: kun erilaiset persoonat tekevät yhteistyötä, kaikki on hauskempaa, Ferlyn toimitusjohtaja Laura Nevanlinna sanoo.

Momolu-äänikirjojen leikittely, loruttelu ja lämminhenkiset tarinat ystävyydestä ja erilaisuuden arvostamisesta kehittävät tunnetaitoja sekä viihdyttävät perheen pienimpien ohella kaikenikäisiä kuuntelijoita. Äänikirjat soveltuvatkin loistavasti kuunneltaviksi myös yhdessä koko perheen kanssa. Äänikirjat ovat kuunneltavissa yksinoikeudella vain Storytelissä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja lehdistökuuntelut:
Hanna Walldén
Marketing Manager, Content & Communication, Storytel
hanna.wallden@storytel.com
+358 50 352 8622

Lisätiedot, Ferly:
Laura Nevanlinna
Toimitusjohtaja
laura@ferlyco.com

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Storytel Oy
Storytel Oy
Hämeentie 19
00500 Helsinki

http://www.storytel.com

Storytel on yksi maailman johtavista äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalveluista, jonka visiona on tehdä maailmasta empaattisempi paikka tarinoiden kautta. Palvelu toimii älypuhelimelle tai tabletille ladattavan mobiilisovelluksen kautta ja antaa käyttäjälle mahdollisuuden nauttia tarinoista rajattomasti missä ja milloin vain. Suomessa Storytelin valikoima kattaa yli 300 000 ääni- ja e-kirjaa.

Paitsi digitaalinen kirjapalvelu Storytel on myös kasvava kustannuskonserni. Storytelin kustannustoiminta muodostuu useista kustantamoista, kuten Norstedts, Gummerus Kustannus, Massolit, StorySide, Printz Publishing, People's Press, Rabén & Sjögren, B. Wahlströms ja Norstedts Kartor. Storytel julkaisee myös itse suoraan kuunneltaviksi kirjoitettuja Storytel Original -äänikirjoja, äänikirjasarjoja sekä podcasteja. Ruotsissa vuonna 2005 perustettu Storytel toimii tällä hetkellä yli 20 maassa ja sen pääkonttori on Tukholmassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Storytel Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme