Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kansainväliset huippukehittäjät rakentavat Helsingistä maailman virtuaalipääkaupunkia

Jaa

Helsinki on luomassa kansainvälisesti ainutlaatuista virtuaalista kaupunkikokemusta yhteistyössä VR-studio Zoanin kanssa. “Maailman virtuaalipääkaupunki” -nimellä kulkeva projekti käynnistyi tänään, jolloin kymmenkunta huippuluokan VR-kehittäjää saapui kaupunkiin viikoksi viimeistelemään Helsinki-aiheista virtuaalisisältöä.

Helsinkiin saapui kymmenkunta kansainvälisen kärkitason VR-kehittäjää viimeistelemään kaupunkiteemaista virtuaalisisältöä. (Kuva: Zoan)
Helsinkiin saapui kymmenkunta kansainvälisen kärkitason VR-kehittäjää viimeistelemään kaupunkiteemaista virtuaalisisältöä. (Kuva: Zoan)

Lopputulos paljastetaan joulukuussa kasvuyritys- ja teknologia-alan tapahtuma Slushissa, jossa se näytetään helsinkiläisen Varjon valmistamilla, silmän tarkkuuteen kykenevillä VR-laseilla.

VR-kokemuksen konseptin ja virtuaalisen Helsingin pohjatyön on tehnyt helsinkiläinen VR-studio Zoan, joka myös vetää tällä viikolla toteutettavan kehittäjäsprintin. Kansainvälisessä tiimissä on edustettuna useita pelitaloja, muun muassa Ubisoft ja Supermassive Games. Tiimin tehtävänä on hioa virtuaalielämys mahdollisimman realistiseksi kokemukseksi.

Suunnitelman mukaan virtuaalinen Helsinki on ensi vuonna esillä eri puolilla maailmaa esimerkiksi tietyissä julkisissa tiloissa ja pelihalleissa, sekä ladattavissa VR-kaupoista VR-laseille.

”Tavoitteenamme on toteuttaa maailman realistisin VR-kokemus. Kun vertailukohtana ovat olemassa olevat ympäristöt, todentuntuisen tunnelman saavuttamiseksi äänimaailma ja visuaalinen laatu ovat tärkeitä. Jälkimmäinen korostuu, koska Varjon VR-lasit tarjoavat poikkeuksellisen tarkan resoluution. Vain taitava 3D-artisti osaa tehdä esimerkiksi realistista vettä tai puupintaa”, perustelee Zoanin toimitusjohtaja ja perustaja Miikka Rosendahl kansainvälisten huipputekijöiden vierailua.

Helsingin-vierailun jälkeen tiimi jatkaa matkaansa Savonlinnaan ideoimaan Retretin luolastoille uutta käyttöä virtuaaliteknologioiden avulla.

Urbaani Helsinki, meri ja design virtuaalielämyksen teemoina

Virtuaalinen matkustaminen kiinnostaa maailmalla paljon, ja Helsinki haluaa olla kehityksen eturintamassa. Nyt rakennettavan virtuaalitodellisuuden teemoja ovat urbaani Helsinki, meri ja design. Toteutus on yksi askel suuremmassa kokonaisuudessa. 

“Helsinki haluaa olla parhaiten digitalisaatiota hyödyntävä kaupunki maailmassa, ja kaupunki on jo nyt startup-kulttuurin sekä AR/VR-kehityksen merkittävä keskus. Digitaalisuus on parhaimmillaan onnistuneempia palveluita kaupunkilaisille sekä parempaa Helsinki-kokemusta matkailijoille. Huippulaatua edustava virtuaalielämys on hyvä esimerkki siitä, miten Helsinki voidaan kokea uudella tavalla”, sanoo Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Virtuaalimatka voi syventää fyysistä matkailukokemusta. Virtuaalimatkailija voi siirtyä nykypäivästä historiaan, käydä vaikeasti saavutettavissa kohteissa tai ostaa virtuaalisesta myymälästä itselleen design-esineen tai t-paidan, joka tulee postissa kotiin.

”Virtuaalimatkailun avulla maapallo voi kestää matkailun jättimäisen kasvun. Se tarjoaa myös mahdollisuuden matkustamiseen miljardeille ihmisille, jotka eivät sitä voi taloudellisista tai fyysisistä syistä tehdä”, Miikka Rosendahl sanoo.

Tulevaisuudessa saatamme nähdä myös ihmisiä, jotka asuvat fyysisesti muualla, mutta viettävät aikaa virtuaalikodissaan Helsingissä. Kun virtuaalitodellisuus muuttuu sosiaaliseksi, voi myös paikallisia ystäviä tavata virtuaalisissa tiloissa.

Business Finland Visit Finland -yksikköineen on projektissa Zoanin ja Helsingin kaupungin yhteistyökumppani.


Hashtagit
#HelsinkiVR #ZoanVRSprint
#Retretti #RetrettiSprint
#myhelsinki #visitfinland #businessfinland

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin kaupunki:
Nita Pilkama, erityisasiantuntija, kaupunginkanslian elinkeino-osasto, s-posti: nita.pilkama@hel.fi, puh. 040 8411166

Zoan:
Miikka Rosendahl, founder & CEO, s-posti: miikka.rosendahl@zoan.fi, puh. 040 963 4977
Laura Ala, CMO, s-posti: laura.ala@zoan.fi, puh. 040 351 6808

Kuvat

Helsinkiin saapui kymmenkunta kansainvälisen kärkitason VR-kehittäjää viimeistelemään kaupunkiteemaista virtuaalisisältöä. (Kuva: Zoan)
Helsinkiin saapui kymmenkunta kansainvälisen kärkitason VR-kehittäjää viimeistelemään kaupunkiteemaista virtuaalisisältöä. (Kuva: Zoan)
Lataa
Rakenteilla olevan Helsinki-virtuaalitodellisuuden teemoja ovat urbaani kaupunki, meri ja design. (Kuva: Zoan)
Rakenteilla olevan Helsinki-virtuaalitodellisuuden teemoja ovat urbaani kaupunki, meri ja design. (Kuva: Zoan)
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin Tukkutorin ja Teurastamon alueen innovaatiokilpailun pilotit käynnistymässä18.3.2019 13:46:46 EETTiedote

Lokakuussa 2018 julkistetussa Tukkutorin ja Teurastamon innovaatiokilpailussa haettiin palvelujen ja monipuolisen yritystoiminnan kehittämiseen uusia ideoita ja ratkaisuja. Kilpailuehdotuksia kertyi noin 60, joista pilotoitavaksi valikoitui seitsemän parhaaksi arvioitua. Lisäksi ideasarjassa palkittiin neljä ehdotusta. Pilottitoteutukset ovat parhaillaan käynnistymässä ja jatkuvat toukokuun loppuun asti.

Apulaispormestari Vesikansa puhui New Yorkissa Helsingin maksuttomasta ehkäisystä15.3.2019 11:44:04 EETTiedote

Helsingin sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestari Sanna Vesikansa puhui torstaina 14. maaliskuuta New Yorkissa järjestetyssä Helvi Sipilä -seminaarissa Helsingin maksuttomasta ehkäisystä alle 25-vuotiaille. Vesikansa korosti puheenvuorossaan erityisesti nuorten itsensä osallisuutta maksuttoman ehkäisyn aloittamisessa ja myös sen toteutuksessa. Vesikansa nosti puheenvuorossaan esiin poliittisten nuorisojärjestöjen roolin ensin kuntalaisaloitteen tekemisessä maksuttomasta ehkäisystä nuorille ja myöhemmin niiden tärkeän roolin valtuustoaloitteen käsittelyssä. -On innostavaa päästä kertomaan Helsingin kokemuksista. Puheenvuoron jälkeen yleisöstä löytyi ihmisiä, joita kiinnosti nostaa mallia esiin myös heidän omissa yhteisöissään, Sanna Vesikansa kertoo. Helvi Sipilä -seminaari on perinteikäs suomalaisten naisjärjestöjen järjestämä oheistapahtuma YK:n naisten asemaa käsittelevän toimikunnan istunnon aikana. Vajaan viikon kestävän matkan aikana Vesikansa on myös tavannut New Yorkin apul

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme