Finnfoam Oy

Kansainvälistynyt, kasvava perheyritys vahvistaa yrityskaupalla muovieristeiden tuotantoa Suomessa

Jaa

Salolainen Finnfoam Oy on ostanut Styroplast Oy:n. Kaupalla Finnfoam haluaa vahvistaa kasvuaan ja puolustaa lämmöneristeiden tuotannon säilymistä kotimaisissa käsissä.

Finnfoamilla on tuotantoa useissa maissa Suomen ulkopuolella. Uusin ulkomainen tuotantolaitos käynnistettiin Ruotsissa vuoden 2018 alussa.
Finnfoamilla on tuotantoa useissa maissa Suomen ulkopuolella. Uusin ulkomainen tuotantolaitos käynnistettiin Ruotsissa vuoden 2018 alussa.

Vahvasti kasvava salolainen Finnfoam on ostanut valkeakoskelaisen Styroplastin koko osakekannan. Styroplastin liikevaihto viime vuonna oli noin 7,5 miljoonaa euroa.

Homehtumattomiin muovipohjaisiin lämmöneristeisiin ja ratkaisuihin erikoistunut Finnfoam saa kaupan myötä tarjontaansa kysytyn täydennyksen: Styroplastin päätuote, blokimuotti- ja automaattivalumenetelmillä valmistettu EPS-lämmöneriste, on kaikille tuttu rakennustyömaiden volyymituote eli valkoinen styroksi.

”Asiakkaat haluavat mieluiten ostaa tuotekokonaisuuksia yhdeltä toimittajalta ja Styroplastin oston myötä pystymme nyt tarjoamaan heille täydellisen muovipohjaisten eristeiden tuotepaletin”, sanoo Finnfoamin toimitusjohtaja Henri Nieminen, joka johtaa yritystä nyt toisessa polvessa yhdessä veljensä Teppo Niemisen kanssa.

Henri Nieminen arvioi myös, että yrityskaupan johdosta Finnfoam tulee tekemään niin Saloon kuin Valkeakoskellekin lisäinvestointeja lähivuosien aikana. ”Valkeakoski on EPS-tehtaalle eriomainen paikka sijainniltaan. Se on valtatien varrella, kivenheiton päässä Suomen väestöllistä keskipisteestä.”

Suomalainen tekijä alalla on jo harvinaisuus

Vielä muutama vuosi sitten Suomessa oli kymmenen kotimaisessa omistuksessa olevaa muovipohjaisia lämmöneristeitä valmistavaa tehdasta. Nyt ulkomaiset tekijät ovat hankkineet ne valtaosin omistukseensa ja alalla on jäljellä Finnfoamin Salon ja Styroplastin Valkeakosken tehtaiden lisäksi enää yksi kotimainen toimija.

”Halusimme tällä yrityskaupalla myös vahvistaa suomalaisen tuotannon jalansijaa alalla. Uskomme, että kotimaisuus on asiakkaillemme yhtä suuri arvo kuin meille. ”, Nieminen sanoo.

Styroplast jatkaa kaupan jälkeen Finnfoamin tytäryhtiönä itsenäisesti omalla nimellä ja brändillä. Yhtiön 12 työntekijän henkilöstö siirtyy Finnfoamin palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Maaliskuun alussa Styroplastin toimitusjohtajana aloittaa DI Timo Huuhtanen, jolloin Styroplastin vuonna 1977 perustanut Olli Heliövaara siirtyy asteittain viettämään hyvin ansaittuja eläkepäiviä. Finnfoamin koko Suomen myyntitiimi tulee saamaan myös Styroplastin tuotteet myyntisalkkuunsa.

Liikevaihto 7 vuodessa +230%

Finnfoam on kaikessa hiljaisuudessa kasvanut ja kansainvälistynyt. Vielä 2010-luvulle asti yrityksellä oli yksi päätuote ja tehdas vain Suomessa.  Sen jälkeen kasvun draivina on ollut sekä tuote- ja ratkaisuvalikoiman laajentaminen että levittäytyminen uusille markkinoille. Finnfoamilla on nyt Salossa yksi maailman suurimmista muovipohjaisten lämmöneristeiden tuotantolaitoksista ja lisäksi tehtaat Ruotsissa, Liettuassa ja Espanjassa. Vuodesta 2010 liikevaihto on noussut yli 230 %, eli keskimääräinen vuosikasvu seitsemän vuoden aikana on ollut noin 18,5% vuodessa.

”Päämarkkina-alueemme on koko Itämeren alue, jossa Finnfoamin päätuote eli XPS-eriste on jo monella alueella markkinajohtaja ja tavoittelemme myös muille tuotteillemme vastaavia markkinaosuuksia.", sanoo Nieminen.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Henri Nieminen
Toimitusjohtaja
Finnfoam Oy
henri.nieminen@finnfoam.fi
0400-636992

Kuvat

Finnfoamilla on tuotantoa useissa maissa Suomen ulkopuolella. Uusin ulkomainen tuotantolaitos käynnistettiin Ruotsissa vuoden 2018 alussa.
Finnfoamilla on tuotantoa useissa maissa Suomen ulkopuolella. Uusin ulkomainen tuotantolaitos käynnistettiin Ruotsissa vuoden 2018 alussa.
Lataa
Finnfoamin liikevaihto on kasvanut seitsemässä vuodessa 230 % onnistuneen kasvustrategian ansiosta.
Finnfoamin liikevaihto on kasvanut seitsemässä vuodessa 230 % onnistuneen kasvustrategian ansiosta.
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Finnfoam Oy
Finnfoam Oy
Satamakatu 5
24100 Salo

02-777 300http://www.finnfoam.fi

Finnfoam Oy

Kotimainen perheyritys, jonka juuret ovat syvällä suomalaisessa roudassa. Vankka yli 35 vuoden kokemus ja uudenlainen kehityshakuinen ajattelu ovat nostaneet yrityksen yhdeksi johtavista muovipohjaisten lämmöneristeiden valmistajista Itämeren ympärille rakentuvalla markkina-alueella.

Kasvava ja kehittyvä Finnfoam on kasvattanut koko 2000-luvun tuotantokapasiteettiaan sekä tuotevalikoimaansa. Finnfoam Oy kykenee tarjoamaan asiakkailleen patentoituja ratkaisuja, joiden eristyskyky, luotettavuus ja asentamisen helppous ovat vertaansa vailla. Nykyään yrityksen tuotevalikoimiin kuuluvat kaikki maailmalla yleisesti käytössä olevat kovat ja homehtumattomat lämmöneristeet (FINNFOAM, FF-EPS ja FF-PIR) sekä Tulppa-märkätilalevyt.

Vuonna 2017 Finnfoam-konsernin liikevaihto oli noin 80 miljoonaa euroa ja henkilökuntaa noin 150 henkilöä. Finnfoamin tehtaat sijaitsevat Suomessa, Ruotsissa, Liettuassa ja kaksi tehdasta Espanjassa. Kotimaassa Salossa sijaitsee myös yrityksen pääkonttori ja tuotekehitysyksikkö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finnfoam Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme