MessukeskusMessukeskus

Kansainvälistyvän Educan teemana hyvinvointi

Jaa

Pohjoismaiden johtavan opetus- ja kasvatusalan tapahtuman, Educan, teemana on ”Hyvinvointia opinpoluille, työhön ja elämään”. 25. kertaa järjestettävän tapahtuman historiassa on nyt ensimmäistä kertaa mukana myös kansainvälinen osuus. Tapahtuma järjestetään 24.–25.1.2020 Messukeskuksessa Helsingissä.

25. järjestämiskertaansa juhliva, Pohjoismaiden johtava opetus- ja kasvatusalan tapahtuma Educa, laajenee kansainvälisellä osuudella, jonka korkeatasoinen sisältö esittelee suomalaista koulutusjärjestelmää ja suomalaisten opettajien koulutustaustaa. Suomalaisille opetusalan ammattilaisille tapahtuma tarjoaa lähes 200 ohjelmanumeroa ja noin 450 esiintyjää ja kiinnittää teemassaan huomiota opettajien ja oppilaitten hyvinvointiin.

Avajaisissa taklataan ilmastonmuutosta ja keskustellaan oppivelvollisuuden pidentämisestä

Messujen avajaisissa keskustellaan siitä, mitä pidentyvästä oppivelvollisuudesta tiedetään ja miten pidennys vaikuttaa nuorten elämään ja tulevaisuuteen. SOOLin, Sakki ry:n sekä Lukiolaisten liiton puheenjohtajat haastavat opetusministeri Li Anderssonin, opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinosen, johtaja Terhi Päivärinnan sekä OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkaisen tiukkaan keskusteluun.

Avajaisten englanninkielisen paneelikeskustelun aiheena on “Teachers’ Toolkit for Action, Development and Hope in Environmental Issues”. Esiin nousee, mikä on opetuksen ja koulujen rooli ilmastonmuutoskeskustelussa ja miten antaa toivoa ja uskoa tulevaisuuteen ilmastoahdistuksen keskellä. Paneelissa keskustelevat Li Anderssonin, Olli-Pekka Heinosen sekä Olli Luukkaisen lisäksi WWF:n ympäristökasvatusvastaava Hanna Seimola, Helsingin yliopiston ympäristötutkija, kirjailija, TT Panu Pihkala sekä nuoret panelistit Adam Yousfi, Viivi Rimpiläinen ja Hilla Nuolioja, jotka toimivat kehittämiskeskus Opinkirjon Ilmastokoulu-projektissa. Keskustelua vetää Kirkko ja kaupunki -lehden päätoimittaja Jaakko Heinimäki.

Tapahtuman hyvinvointiteeman alla käsitellään muun muassa koululaisten ja opiskelijoiden riittämättömyyden tunnetta, pohditaan, saako koulussa enää koskettaa fyysisesti, mietitään, miten erilaiset persoonallisuudet kohtaavat koulumaailmassa ja puhutaan yhteistyöstä, jota tarvitaan hyvinvoivan koulun rakentamisessa.

Kansainvälisen tason keskusteluja ja esityksiä globaaleista oppimisen ja opetuksen kysymyksistä

Erityisesti ulkomaisille osallistujille, mutta myös englanninkielellä Suomessa toimiville opettajille suunnattu kokonaisuus pureutuu koulujärjestelmämme esittelyn lisäksi globaaliin oppimisen kriisiin ja kestävän kehityksen teemaan. Puhujina ja panelisteina näistä teemoista ovat muun muassa OECD:n senior advisor Michael Stevenson, governmental policy adviser, publisher Simon Anholt, deputy general secretary, Haldis Holst (Education International EI), tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen, HundrEdin luova johtaja Saku Tuominen, professori Kirsti Lonka ja Opettajankoulutusfoorumin puheenjohtaja Jari Lavonen. Uuden teknologian tuomista hyödyistä kertoo head of education strategic engagement, Peter Thompson (Apple Inc.).

Suomen suurin opetus- ja kasvatusalan ammattilaisten koulutustapahtuma, Educa, järjestetään Messukeskuksessa 24.–25.1.2020. Viime vuonna tapahtumassa vieraili 18 400 kasvatus- ja opetusalan ammattilaista. Educan järjestävät yhteistyössä Messukeskus ja Opetusalan Ammattijärjestö OAJ. Ohjelmasta vastaa OAJ yhteistyökumppaneinaan Opetushallitus, Suomen Rehtorit ry, Opetus- ja sivistystoimen asiantuntijat Opsia ry, Pedagogiset opettajajärjestöt, Finlands Svenska Lärarförbund FSL ja Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry.

Messujen koko ohjelmaan voi tutustua verkossa www.educamessut.fi.

Lisätiedot:

Messukeskus, tiedottaja Taira Sjöblom-Tallus, puh. 050 385 5482, taira.sjoblom-tallus@messukeskus.com
OAJ, järjestöasiamies Riitta Silvonen, puh. 020 748 9629, riitta.silvonen@oaj.fi

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa tai isännöi vuosittain 50 messutapahtumaa ja tuhat kokousta ja kongressia, joihin osallistuu 1,1 miljoonaa vierasta.Tarjoamme messuille, kokouksiin, kongresseihin ja muihin tapahtumiin 7 muuntautuvaa hallia, 40 erilaista kokoustilaa, 21 ravintolaa, uudistuneen tapahtumahotellin ja täydelliset tapahtumapalvelut. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. | Messukeskus – A century in the centre of events 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kongressimessut starttaavat Messukeskuksen syksyn18.6.2020 14:44:45 EESTTiedote

Valtioneuvosto linjasi keskiviikkona 17.6. että yli 500 henkilön sisätilatapahtumia voi elokuusta alkaen järjestää, kunhan tapahtumissa huolehditaan hygieniasta, turvaetäisyyksistä ja asiakasmäärien rajaamisesta. Tapaamisrajoitusten johdosta maaliskuulta siirtynyt Kongressimessut päästään siis toteuttamaan suunnitelmien mukaisesti 26.-27.8.2020, messuvieraiden ja näytteilleasettajien riskittömään tapahtumaosallistumiseen vahvasti panostaen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme