Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kansalaistori avautuu 5. päivä joulukuuta

Jaa

Keskustakirjasto Oodin edessä sijaitseva Kansalaistori on valmistumassa ja aukio avataan yleisölle 5. päivä joulukuuta 2018, jolloin juhlitaan myös Oodin avajaisten ensimmäistä päivää.

Työmaa-aitojen siirtotyöt ovat alkaneet viime viikolla ja Musiikkitalon kiertotien purkaminen alkaa 27. päivä marraskuuta, työ kestää useita päiviä. Purun aikana reittijärjestelyt muuttuvat ja voivat vaihdella.

5. päivä joulukuuta alkaen työmaa-aidat rajaavat enää vain Kansalaistorin pohjoispuolella sijaitsevan Makasiinipuiston työmaata. Samana päivänä avataan pyöräily- ja jalankulkureitti keskustakirjasto Oodin ja Makasiinipuistoon väliin.

Musiikkitalon ja Makasiinipuiston väliin avataan sekä kävelijöiden että polkupyöräilijöiden reitti 6. päivä tammikuuta. Lopullinen kulkutie on käytössä Makasiinipuiston avautuessa ensi kesänä.

Makasiinipuisto valmistuu ensi kesänä

Kansalaistorin pohjoispuolella sijaitsevan Makasiinipuiston työt etenevät ja ne valmistuvat kesäkuun 2019 loppuun mennessä.

Makasiinipuistoon on tulossa esimerkiksi monen ikäisille lapsille sopiva leikkipaikka. Eri pallopeleille sopiva aidattu pelikenttä rakennetaan leikkipaikan viereen. Makasiinipuistoon tulee myös taiteilija Akseli Leinosen taideteos Massa, joka on muistuma entisistä VR:n tiilisistä varastomakasiineista. Makasiinipuistossa on myös runsaasti vapaaseen oleiluun sopivaa nurmikenttää ja erilaisia istutuksia.

Kansalaistorin ja Makasiinipuiston rakennustöiden urakoitsijana on Destia Oy ja tilaajana Helsingin kaupunkiympäristön toimiala.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rakentaminen:
Kimmo Perttu, Destia Oy
puh. 0400 311 193
etunimi.sukunimi@destia.fi

Rakennuttaminen:
Anna Nyyssönen, projektinjohtaja
Helsingin kaupunki
puh. 09 310 20569
etunimi.sukunimi@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme