Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kansalaistori avautuu 5. päivä joulukuuta

Jaa

Keskustakirjasto Oodin edessä sijaitseva Kansalaistori on valmistumassa ja aukio avataan yleisölle 5. päivä joulukuuta 2018, jolloin juhlitaan myös Oodin avajaisten ensimmäistä päivää.

Työmaa-aitojen siirtotyöt ovat alkaneet viime viikolla ja Musiikkitalon kiertotien purkaminen alkaa 27. päivä marraskuuta, työ kestää useita päiviä. Purun aikana reittijärjestelyt muuttuvat ja voivat vaihdella.

5. päivä joulukuuta alkaen työmaa-aidat rajaavat enää vain Kansalaistorin pohjoispuolella sijaitsevan Makasiinipuiston työmaata. Samana päivänä avataan pyöräily- ja jalankulkureitti keskustakirjasto Oodin ja Makasiinipuistoon väliin.

Musiikkitalon ja Makasiinipuiston väliin avataan sekä kävelijöiden että polkupyöräilijöiden reitti 6. päivä tammikuuta. Lopullinen kulkutie on käytössä Makasiinipuiston avautuessa ensi kesänä.

Makasiinipuisto valmistuu ensi kesänä

Kansalaistorin pohjoispuolella sijaitsevan Makasiinipuiston työt etenevät ja ne valmistuvat kesäkuun 2019 loppuun mennessä.

Makasiinipuistoon on tulossa esimerkiksi monen ikäisille lapsille sopiva leikkipaikka. Eri pallopeleille sopiva aidattu pelikenttä rakennetaan leikkipaikan viereen. Makasiinipuistoon tulee myös taiteilija Akseli Leinosen taideteos Massa, joka on muistuma entisistä VR:n tiilisistä varastomakasiineista. Makasiinipuistossa on myös runsaasti vapaaseen oleiluun sopivaa nurmikenttää ja erilaisia istutuksia.

Kansalaistorin ja Makasiinipuiston rakennustöiden urakoitsijana on Destia Oy ja tilaajana Helsingin kaupunkiympäristön toimiala.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rakentaminen:
Kimmo Perttu, Destia Oy
puh. 0400 311 193
etunimi.sukunimi@destia.fi

Rakennuttaminen:
Anna Nyyssönen, projektinjohtaja
Helsingin kaupunki
puh. 09 310 20569
etunimi.sukunimi@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Leikkipuisto Intian ilmastointilaite kärähti – toiminta jatkuu, iltavuokraus tauolle7.12.2018 16:56Tiedote

Kumpulassa olevan leikkipuisto Intian (Intiankatu 44) ilmastointilaitteen sähkövastus ylikuumeni itsenäisyyspäivänä. Talon ilmanvaihto on poissa käytöstä, ja tiloja tuuletetaan perinteiseen tapaan ikkunoiden kautta. Leikkipuiston toiminta jatkuu normaalisti, koska tapaus ei vaikuttanut muutoin asiakastiloihin. Ilta- ja viikonloppuvuokralaiset ohjataan kuitenkin korvaaviin tiloihin ainakin tämän kuun loppuun asti, koska korjaustyöt tehdään aukioloaikojen jälkeen. Pelastuslaitos ennätti jäähdyttämään kuumentuneen vastuksen ja ilmastointilaitteiston estäen palon syttymisen. Alakaton levyjä ja eristeitä jouduttiin poistamaan mm. eteis- ja komerotiloista. Alakatossa oleva aukko näkyy asiakkaille sisäänkäynnin yhteydessä. Ilmastointilaitteen ja kattolevyjen korjausta suunnitellaan, ja alustava tavoite on saada työt valmiiksi ennen vuodenvaihdetta. Tekniset tilat on suljettu ja niitä kuivataan. Muissa tiloissa ei tänään havaittu jäähdytyksessä käytettyä vettä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme