Kokkolan kaupunki

Kansallisen veteraanipäivän seppeleenlaskut Kokkolassa

Jaa
Kansallista veteraanipäivää juhlistetaan Kokkolassa torstaina 27.4. klo 18.00 seppeleenlaskuilla. Kokkolan, Kälviän ja Lohtajan partiolippukunnat laskevat seppeleet Annan hautausmaan veteraanimuistomerkille sekä Kälviän, Lohtajan ja Ullavan sankarihaudoille.

Tammenlehvän perinnetoimikunta koordinoi veteraanien perintöön liittyvää toimintaa Kokkolassa

”Veteraanien perintö on kertomus uhrautuvaisuudesta, sitkeydestä, lähimmäisen huomioonottamisesta, velvollisuudentunnosta ja tulevaisuudenuskosta.” Tammenlehvän Perinneliiton kotisivuilta löytyvät perinnetyön keskeiset arvot ohjaavat myös Kokkolaan perustetun Tammenlehvän perinnetoimikunnan työtä.

Kokkolan Tammenlehvän perinnetoimikunnan perusti kaupunginjohtaja päätöksellään 4.11.2022, mutta perustamispäätöksen taustalla oli neuvotteluja ja ohjeistusta niin kansallisella kuin alueellisellakin tasolla. Suomalaiset veteraanijärjestöt ovat käytännössä lopettaneet toimintansa vuoden 2022 loppuun mennessä, joten maahan on tarvittu toimijoita, jotka jatkavat veteraanijärjestöjen työtä kansallisesti, alueellisesti ja paikallisesti. Kokkolan perinnetoimikunta kuuluu Tammenlehvän Keski-Pohjanmaan perinneyhdistys ry:n piiriin. Maakunnallinen yhdistys taas on osa kansallista Tammenlehvän Perinneliittoa.

Tammenlehvän perinnetyön tavoitteena on löytää sellaiset veteraaniperinteen henkiset ja aineelliset ilmenemismuodot, jotka suomalaisen yhteiskunnan kannalta ovat tärkeitä ja muistettavia vielä vuosikymmenienkin kuluttua. Lisäksi tavoitteena on löytää tälle perinteelle jatkuvuutta ylläpitävät vastuunkantajat. Toiminnan painopisteitä ovat veteraanisukupolveen liittyvän perinneaineiston kokoaminen ja esittely sekä veteraanisukupolven arvojen vaaliminen. Kokkolassa perinnetoimikunta on käynnistänyt toimintansa tarkastelemalla veteraaniperinteeseen liittyvää tapahtumakalenteria sekä veteraanitapahtumiin liittyvää vastuunjakoa. Toimikunta pitää tärkeänä, että keskeisten veteraanitapahtumien perinne jatkuu kaupungissa, ja tapahtumiin saadaan sidottua myös nuorempia ikäluokkia.

Kokkolan kaupungin Tammenlehvän perinnetoimikunnassa on edustus seuraavista yhteisöistä:
• Kokkolan reserviupseerit ry
• Vapaussotien perinneyhdistys ry
• Partiolaiset, Lippukunta Halkokariset
• Kälviän kotiseutuyhdistys
• Lohtajan kotiseutuyhdistys
• Kokkolan suomalainen seurakunta
• Karleby svenska församling
• Kälviän seurakunta
• Lohtajan seurakunta
• Kaustinen-Ullavan seurakunta
• Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue Soite
• Veteraanitoiminnan edustus
• Kokkolan kaupunki

Perinnetoimikunnan puheenjohtajana vuosina 2022-2025 toimii kaupungin kulttuuritoimenjohtaja Sampo Purontaus ja sihteerinä kaupunginjohtajan sihteeri Sonja Remell.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja: Kokkolan kaupungin Tammenlehvän perinnetoimikunnan puheenjohtaja Sampo Purontaus, 044 7809 264, sampo.purontaus@kokkola.fi

Tietoja julkaisijasta

Kokkola. Meillä on laajempi horisontti

Kokkolan kaupunki on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 48.000. Kokkolan elinkeinoelämän veturi on kansainvälisestikin merkittävä kemianteollisuuden keskittymä, jota täydentävät Suomen suurin raideliikenne- ja panamaxsatama sekä monipuolinen yritystoimijoiden verkosto. Myös monipuoliset tapahtumat, matkailu ja loma-asuminen tuovat kaupunkiin kävijöitä.

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 400 vuotta sitten Pohjanlahden rannalle. Meri on tuonut mukanaan vahvat kaupan ja logistiikan perinteet merenkulusta ja laivanrakennuksesta teollisuuteen ja sivistykseen. Sijainti meren ja lentoyhteyksien äärellä, pääradan ja E8-tien varrella varmistaa niin ihmisten, tavaroiden kuin ideoidenkin liikkuvuuden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan kaupunki

Plug Power och dess partner planerar tre anläggningar för produktion av grön vätgas i Karleby, Borgå och Kristinestad30.5.2023 14:49:21 EEST | Tiedote

Det amerikanska företaget Plug Power Inc. planerar att utveckla tre produktionsanläggningar för grön vätgas i Finland. Plug är en ledande aktör inom den gröna vätgasekonomin och är noterat på New York-börsen. Företaget levererar nyckelfärdiga vätgaslösningar för den globala gröna vätgasekonomin. Plugs planerade produktionsanläggningar för grön vätgas förväntas skapa cirka 1 000 direkta arbetstillfällen och över 3 000 indirekta arbetstillfällen i Finland.

Plug Power suunnittelee kumppaneidensa kanssa kolmea vihreän vedyn tuotantolaitosta Kokkolaan, Porvooseen ja Kristiinankaupunkiin30.5.2023 14:40:37 EEST | Tiedote

Yhdysvaltalainen Plug Power Inc. suunnittelee rakentavansa Suomeen kolme vihreän vedyn tuotantolaitosta. Plug on johtava vihreän vetytalouden toimija, joka on noteerattu New Yorkin pörssissä. Yhtiö toimittaa vetyratkaisuja maailmanlaajuisesti avaimet käteen -periaatteella. Plugin suunnittelemien vihreän vedyn tuotantolaitosten odotetaan luovan Suomeen 1 000 suoraa työpaikkaa ja yli 3 000 välillistä työpaikkaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme