Helsingin yliopisto

Kansalliskirjaston digitoimat lehdet vuoteen 1929 asti ovat avoimessa verkkokäytössä vuoden 2020 loppuun

Jaa

Kansalliskirjasto ja Kopiosto ovat sopineet, että Kansalliskirjaston digitoimat historialliset sanoma- ja aikakauslehdet ajalta 1771-1929 pysyvät avoimessa verkkokäytössä seuraavat kaksi vuotta.

Tarjolla oleva runsas kulttuurihistoriallinen aineisto oli aiemman sopimuksen mukaan käytössä vuoden 2018 loppuun, mutta hyvin toimineen yhteistyön ansiosta ja aineistoihin kohdistuneen laaja-alaisen kiinnostuksen vuoksi sopimusta on jatkettu.

Digi.kansalliskirjasto.fi -palvelu sisältää tuhansia lehtinimekkeitä eri puolilta Suomea. Mukana ovat kaikki sanomalehdet ja ns. yleiset aikakauslehdet. Lehtien kautta voi seurata uutisia ja tapahtumia niin läheltä kuin kaukaa ja tarkastella yleistä yhteiskunnan ja kulttuurin kehitystä.

Aineistot ovat käytössä osoitteessa: https://digi.kansalliskirjasto.fi

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Kansalliskirjasto on Suomen suurin ja vanhin tieteellinen kirjasto sekä yksi Helsingin yliopiston suurimmista erillislaitoksista. Vastaamme kansallisen julkaisuperintömme ja ainutlaatuisten kokoelmiemme kartuttamisesta, kuvailusta, säilyttämisestä ja käyttöön asettamisesta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Entinen ulkoministeri toimi epävirallisena yhteyshenkilönä Suomen ja Eurooppaliikkeen välillä11.4.2019 10:21:07 EESTTiedote

Helsingin yliopiston väitöskirjassa osoitetaan, kuinka Neuvostoliittoa koskeneiden ulkopoliittisten rajoitteiden vuoksi Hjalmar J. Procopén kaltaisen merkittävän yksityishenkilön toiminnalle syntyi sekä tilaisuus että tarve. Omalla toiminnallaan Hjalmar J. Procopé pyrki epävirallisesti turvaamaan Suomen etuja länsi-integraation alkuaikoina. Procopé oli toiminut Suomen ulkoministerinä maailmansotien välisenä aikana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme