Suomen kansallismuseo

Kansallismuseosta Pride House syyskuussa 2020

Jaa

Kansallismuseo on jo toista kertaa kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma Helsinki Priden päätapahtumapaikka, Pride House, 7.-13. syyskuuta. Tapahtumaviikon teema on esikuvat. Museon ohjelmakokonaisuus julkistetaan elokuussa. Pride-viikon järjestää Helsinki Pride -yhteisö.

Kansallismuseo toimii Helsinki Pride -yhteisön järjestämän Helsinki Priden päätapahtumapaikkana syyskuussa 2020. Kuva: Museovirasto
Kansallismuseo toimii Helsinki Pride -yhteisön järjestämän Helsinki Priden päätapahtumapaikkana syyskuussa 2020. Kuva: Museovirasto

Helsinki Pride -tapahtumaviikko siirtyi juhannuksen jälkeiseltä viikolta syyskuulle. Kansallismuseon Pride Housessa on 7.–13.9.2020 tapahtumia koko pride-viikon ajan. Museolla järjestetään muun muassa tapahtumaviikon viralliset avajaiset, vogue ball -tapahtuma, queer-opastuksia, keskustelutilaisuuksia, näyttelyitä ja näytöksiä. 

”Ihmisoikeudet ja yhdenvertaisuus ovat arvokkainta kansallisomaisuuttamme. Pyrimme esittämään suomalaista historiaa kertoen entistä paremmin myös Suomen moninaisesta menneisyydestä. Toivon, että sateenkaariyhteisö ottaa Kansallismuseon omakseen Helsinki Pride -viikon lisäksi vuoden jokaisena päivänä”, Suomen kansallismuseon ylijohtaja Elina Anttila sanoo. 

Helsinki Pride -viikon teema on esikuvat. Tapahtumaviikon teemalla halutaan nostaa esiin ja juhlistaa niitä arjen ja julkisuuden henkilöitä, jotka ottavat kantaa ihmisoikeuksien puolesta sekä edistävät yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa. Moninaisilla esikuvilla sekä samaistuttavilla tarinoilla vaikutetaan muutosta edistävästi. Teema kehottaa tarkastelemaan omaa asemaa ja toimintaa – jokainen on esikuva!

Syksyn pride-tunnelmaan voi virittäytyä jo etukäteen seuraamalla museon Facebook-sivulla sateenkaarihistoriaa ja representaation merkitystä käsittelevää Äärellä-keskustelua keskiviikkona 24.6. klo 14: https://www.kansallismuseo.fi/fi/tapahtumat/aarella-keskustelusarja

Kansallismuseon YouTube-tilillä tutustumalla moninaisuuden menneisyyttä ja historiallisia esikuvia käsittelevään videoon: https://www.youtube.com/watch?v=_NlCjz3wHLM&feature=youtu.be

Syyskuun pride-viikon ohjelma julkistetaan elokuussa.

Sateenkaarilippu nostetaan Kansallismuseon salkoon sekä alkuperäisen pride-viikon kunniaksi juhannuksen jälkeiseksi viikoksi että Helsinki Pride -viikon ajaksi syksyllä.

Lisätiedot
ylijohtaja Elina Anttila, elina.anttila@kansallismuseo.fi, puh. 0295 33 6131
tapahtumatuottaja Tiitus Uusoksa, tiitus.uusoksa@kansallismuseo.fi, puh. 0295 33 6331

KANSALLISMUSEO
Mannerheimintie 34, Helsinki
www.kansallismuseo.fi

Suomen sateenkaarihistoriaa pohtii videolla sukupuolen ja seksuaalisuuden teemoihin erikoistunut historiantutkija Riikka Taavetti.

Avainsanat

Kuvat

Kansallismuseo toimii Helsinki Pride -yhteisön järjestämän Helsinki Priden päätapahtumapaikkana syyskuussa 2020. Kuva: Museovirasto
Kansallismuseo toimii Helsinki Pride -yhteisön järjestämän Helsinki Priden päätapahtumapaikkana syyskuussa 2020. Kuva: Museovirasto
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen kansallismuseo

Suomen kansallismuseo on valtakunnallinen kulttuurihistorian museo, joka ylläpitää ja kehittää kulttuurihistorian kokoelmiaan, edistää kulttuuriperinnön tutkimusta ja käyttöä, sekä tarjoaa näyttely- ja yleisöpalveluja museokohteissaan ympäri maan: Kansallismuseo, Seurasaaren ulkomuseo, Tamminiemi, Suomen merimuseo, Langinkoski, Hvitträsk, Louhisaari, Vankila, Hämeen linna ja Olavinlinna. Yhteiskunnallisena keskustelijana ja alan kansainvälisenä vaikuttajana toimiva Suomen kansallismuseo on osa opetus- ja kulttuuriministeriön alaista Museovirastoa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen kansallismuseo

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme