SDP EDUSKUNTA

Kansanedustaja Eloranta: Pienen maan suurin voima on yksimielisyys

Jaa

Eduskunta on tänään aloittanut keskustelunsa valtioneuvoston esityksestä hakea Pohjois-Atlantin liiton jäsenyyttä. Tätä ennen olemme eduskunnan valiokunnissa ripeällä tahdilla käsitelleet valtioneuvoston ajankohtaisselontekoa turvallisuusympäristön muutoksesta, joka annettiin eduskunnalle kuukausi sitten 14.4. eli juuri ennen pääsiäistä. Samaan aikaan suomalaisten enemmistö on asettunut Natoon liittymisen kannalle. Myös Sdp:n eduskuntaryhmä ja puoluevaltuusto on päättänyt tukea Suomen Nato-jäsenyyttä.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

- Kuluneiden viikkojen aikana Naton jäsenyyden hakemisesta on keskusteltu paljon ja olen itsekin saanut paljon yhteydenottoja kansalaisten näkemyksistä asiaan. Pidän tärkeänä, että tälle keskustelulle on annettu aikaa. On tärkeätä, että näin suuressa ja kauaskantoisessa asiassa me suomalaiset olemme laajasti yksimielisiä. Suomi toimii yhdessä. Pienen maan suurin voima on yksimielisyys, Eloranta korostaa.

- Tätä päätöstä tehtäessä tärkein perustelu on Suomen ja suomalaisten turvallisuus. Liittymällä Natoon Suomi vahvistaa omaa turvallisuuttaan. Tästä syystä tulen myös itse äänestämään Natoon liittymisen puolesta, Eloranta kertoo.

- Sen jälkeen, kun Suomi ja Ruotsi molemmat ovat Naton jäseniä tulee Pohjoismaiden painoarvo Pohjois-Atlantin liitossa kasvamaan. Meitä pohjoismaalaisia ihmisiä yhdistää yhteisen arvopohjamme lisäksi myös työ rauhanvälityksen ja vakauden edistämisessä. Toivonkin, että Pohjoismaat muodostaisivat Naton jäseninä yhteistyöallianssin meille tärkeiden arvojen, etenkin rauhan ja vakauden puolesta, Eloranta sanoo.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Mäkisalo-Ropponen: Vammaisten työllisyyden edistäminen tarvitsee oman tiekarttansa4.7.2022 14:55:37 EEST | Tiedote

Kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen on jättänyt eduskunnalle toimenpidealoitteen vammaisten työllisyyden edistämisen tiekartan valmistelun aloittamisesta. Tiekartan tarkoituksena on luoda selkeä yhtenäinen tavoitetila ja toimenpiteet vammaisten työllisyyden edistämiseksi. Tiekarttaa on aikaisemmin esittänyt muun muassa yhdenvertaisuusvaltuutettu eduskuntakertomuksessaan.

Kansanedustaja Tuula Väätäinen: SDP:n johtama hallitus on päättäväisesti toteuttanut hallitusohjelmaa4.7.2022 14:53:08 EEST | Tiedote

SDP:n kansanedustaja Tuula Väätäinen toteaa, että Sanna Marinin johtama hallitus on päättäväisesti toteuttanut hallitusohjelmaan kirjattuja linjauksia vaikeina aikoina. Suurimman osan vaalikaudesta hallitus on joutunut työskentelemään hyvin poikkeuksellisissa olosuhteissa vaikeiden asioiden äärellä. Haasteiden edessä hallitus on määrätietoisesti vaalikauden alusta asti saattanut hallitusohjelmakirjauksia toteen. Väätäinen on tyytyväinen, että aikana, jolloin Suomi on joutunut kohtaamaan globaalin pandemian, sodan Euroopassa ja muita vaikeita haasteita, on maatamme johtanut sosialidemokraattien vetämä hallitus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme