SDP EDUSKUNTA

Kansanedustaja Eveliina Heinäluoma: Hallitukselta tukea kouluille – kokoomus jarruttaa Helsingissä koulujen lisärahoista päättämisen kanssa

Jaa

Sanna Marinin hallitus on päättänyt tänään lisätalousarvioesityksessään 111 miljoonan euron kokonaisuudesta lasten ja nuorten tukemiseksi. Tällä tuella on tarkoitus lieventää koronan aiheuttamia negatiivisia vaikutuksia ja tukea nuorten jaksamista. Hallitus tukee myös mielenterveyspalveluiden parantamista.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

- Koronapandemia on koetellut erityisen rankasti lapsia ja nuoria. Kotona opiskelu on ollut monelle haastavaa. Sosiaaliset suhteet ovat vähentyneet harrastustoiminnan ollessa katkolla. Helsingissä jopa 40 % peruskoulujen lapsista ja nuorista on lisätuen tarpeessa. On tärkeää, että hallituksen lisätuki laitetaan vielä ennen kesää liikkeelle. Näin koulut voivat valmistautua oppilaiden ja opiskelijoiden tukemiseen syksyn alusta lähtien, sanoo kansanedustaja Eveliina Heinäuoma. 

Korona on koskettanut kaikkia oppilaita ja opiskelijoita. Hallituksen esitys on huomioinut tämän ja tukea ehdotetaan esi- ja perusopetukseen sekä varhaiskasvatukseen. Lisäksi tukea osoitetaan lukiokoulutukseen, vapaaseen sivistystyöhön ja ammatilliseen koulutukseen sekä korkeakouluihin.

- Helsingissä kasvatuksen ja koulutuksen lautakunta on jo kuukausi sitten esittänyt lisätukea kouluille oppimisvajeen kitkemiseksi. Asia on kuitenkin jumittunut pormestari Vapaavuoren pöydälle, eikä hän ole vienyt asiaa eteenpäin. Koulujen lisätuki on päätettävä pikaisesti ennen kesälomia, jotta rehtorit ehtivät syksyn rekrytoinnit ja opettajat suunnitella opetustyön oikeilla resursseilla. Kokoomus puhuu yhtä, mutta tekee toista, kun kyseessä on lasten ja nuorten hyvinvointi, painottaa Eveliina Heinäluoma. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Anneli Kiljunen: Vanhusasiainvaltuutetun virka on tervetullut11.6.2021 16:07:59 EEST | Tiedote

- Pitkään toivottu vanhusasiainvaltuutetun virka on vihdoin tulossa maahamme. Viimeiset vuodet ovat osoittaneet viran tarpeellisuuden, muun muassa vanhusten palveluiden laiminlyönnin vuoksi. Vanhusasiainvaltuutetun tehtävänä on seurata ikääntyneiden aseman ja oikeuksien toteutumista yhteiskunnassa. Hänen tehtävänään on puuttua epäkohtiin ja tehdä parannuksia sekä avauksia kehitettävistä toimista, iloitsee kansanedustaja Anneli Kiljunen (sd.). Ikäihmisten arki, tarpeet ja näkemykset on otettava huomioon, kun kehitetään tulevia hyvinvointialueita ja kuntia. Entistä useampi meistä asuu kotona ikääntyessämme. Koti, asuinympäristö ja tarvittavat palvelut tulee huomioida entistä tarkemmin. - Näitä palveluita ovat esimerkiksi kotiin tuotavat palvelut, liikunta- ja kulttuuripalvelut sekä omaishoidon tuki. On nimittäin hyvä huomata, että kaikesta hoivasta 80 prosenttia on omaisen tai läheisen toteuttamaa, painottaa Kiljunen. - Ikääntyminen ei ole sairastamista vaan muuttuviin elämäntarpeisiin v

SDP:n Eloranta: Vanhusasiavaltuutettu vihdoinkin Suomeen11.6.2021 13:32:05 EEST | Tiedote

SDP:n kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta iloitsee siitä, että vanhusasiavaltuutetun viran perustaminen etenee eduskunnassa. Vanhusasiavaltuutetun tehtävänä on tarkastella päätöksenteon vaikutuksia ikäihmisiin. Lisäksi valtuutettu voi antaa lausuntoja ja tehdä aloitteita, joiden kautta hän voi nostaa esille kehityskohteita ja lakiuudistustarpeita. Vanhusasiavaltuutetun toiminta tulee parantamaan ikääntyneiden asemaa ja edistämään ikääntyneiden oikeuksia. Eduskunta käsitteli sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietintöä aiheesta eilen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme