SDP EDUSKUNTA

Kansanedustaja Mika Kari: Hallitukselta 3 miljoonaa euroa Lahdelle Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021 -juhlavuoteen

Jaa

Mika Kari: Tulevaisuuskaupunki Lahti näyttää kestävän kaupunkikehityksen suuntaa valtakunnallisesti ja kansainvälisesti

Kansanedustaja Mika Kari (sd) kiittää hallituksen päätöstä myöntää 3 miljoonan euron määräraha Lahden kaupungille Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021 -teemavuoteen. Lahti valittiin ensimmäisenä suomalaisena Euroopan ympäristöpääkaupungiksi viime kesäkuussa Oslossa.

— Hankkeen menestys on määrätietoisen ja pitkäjänteisen kaupunkiympäristön kehittämistyön tulosta. Pidän valtion tukea Lahden ympäristöpääkaupunkivuodelle merkittävänä ja samalla toivon myös alueen elinkeinoelämältä vahvaa mukaantuloa. Ympäristöpääkaupunkihanke ja sen saama kansainvälinen huomio eivät hyödynnä ainoastaan Lahtea vaan koko Päijät-Hämettä ja sen asukkaita, Kari linjaa.

Kari toivoo hankkeen kautta löytyvän lähellä asukkaita olevia konkreettisia ympäristötekoja, joihin meistä jokainen voi osallistua omalla panoksellaan.

— Ympäristöpääkaupunkihanke yhdistää alueemme päätöksenteon, kuntalaiset ja yrittäjät hyvähenkiseen ja tulevaisuuteen katsovaan yhteiseen hankkeeseen. Investoinnit kaupunkirakenteeseen sekä kestävät energia- ja liikenneratkaisut ovat alueemme valttikortteja, Kari toteaa.

Lahti luopui kivihiilen käytöstä keväällä 2019 ensimmäisenä suurista kaupungeista Suomessa. Kaupunki on myös yhdessä korkeakoulujen kanssa mahdollistamassa asukkailleen henkilökohtaisen päästökaupan ensimmäisenä maailmassa osana EU:n innovaatiohanketta. Päijät-Häme on myös kierto- ja vesitalouden innovaatioiden edelläkävijä. Vesistöosaamista on viety meiltä maailmalle, ja maamme tärkeimpien pohjavesialueiden Päijänteen ja Salpausselän vaaliminen on arvokas perintö jälkipolvillemme.

— Tulevaisuuskaupunki Lahti näyttää kestävän kaupunkikehityksen suuntaa valtakunnallisesti ja kansainvälisesti. Niin Lahden kaupungin kuin lähialueen kuntien tulee tarjota asukkailleen käytännönläheisiä keinoa osallistua ympäristö- ja ilmastotyöhön omalla asuinalueellaan myös tulevaisuudessa, Kari jatkaa.

Kansanedustaja Mika Kari toimii Lahden kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtajana ja Päijät-Hämeen maakuntahallituksen puheenjohtajana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Kansanedustaja Heinäluoma esittää: Liikunta- ja kulttuuriseteleillä myös messuille25.1.2020 08:05:00 EETTiedote

Suomessa järjestetään vuosittain lukuisia liikunta-, hyvinvointi- ja kulttuurialan messuja. Näillä messuilla osallistujat pystyvät tutustumaan laajaan kattaukseen erilaisten toimijoiden tarjoamia palveluita, jotka liittyvät hyvinvoinnin edistämiseen niin kulttuurin kuin liikunnankin saralla. ”Esimerkiksi liikunnan alan ammattilaiset tarjoavat tapahtumissa henkilökohtaista opastusta liikunnan harrastamisen aloittamiseen ja tapahtumassa pääsee kokeilemaan niin perinteisiä kuin uusiakin lajeja. Messulippuja ostaessa kävijät eivät kuitenkaan voi hyödyntää työnantajan tukemaa työntekijän omatoimisen liikunta- ja kulttuuritoiminnan tukea eli kulttuuri-, liikunta- tai virikeseteleitä”, Heinäluoma huomauttaa ministerille lähettämässään kirjallisessa kysymyksessä. Messukäynnit määritettiin verovapaan työnantajan tukeman liikuntaedun edun ulkopuolisiksi vuonna 2008. Tuolloin tuloverolakia muutettiin niin, että verovapaaksi henkilöstöeduksi luettiin liikuntasetelin lisäksi myös kulttuuriseteli. T

Toimituksille tiedoksi SDP:n Filatovin kirjoitus kokoomuksen avaukseen liittyen22.1.2020 14:28:52 EETTiedote

Toimituksille tiedoksi kansanedustaja Tarja Filatovin kirjoitus Facebookissa. Filatov on eduskunnan valtiovarainvaliokunnan jäsen. https://www.facebook.com/tarja.filatov *** Kokoomus julistaa, että tarvitaan 120.000 työpaikkaa, että talous on tasapainossa. Kyllä,työllisyyttä on ehdottomasti parannettava ensisijaisesti ihmisten hyvinvoinnin vuoksi. Talouden tasapaino on tässä vain väline. Talouden tasapainon ja työllisyyden välillä on selvä yhteys. Oleellista on työpaikkojen määrän ohella, tehdyt työtunnit, työn tuottavuus, palkkataso. Nyt työllisyys on lähinnä palvelualojen varassa. Kansainvälinen talous vaikuttaa vientiimme. On oikeastaan absurdia, että työn laadusta ei puhuta mitään. Jos yksi ihminen tekee useampaa työtä ja on silti riippuvainen toimeentulotuesta, työllisyys ei ole kovin palkitsevaa. Eikä lisää hyvinvointia. Ristiriitaista on se, että viime eduskuntakaudella työllisyys kyllä parani, mutta toimeentulotukiasiakkuus ei vähentynyt, vaan jopa kasvoi työllisyystoimien seur

SDP:n Kymäläinen tyytyväisenä taksiselvitysten valmistumisesta21.1.2020 13:59:55 EETTiedote

Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) on tyytyväinen, kun selvitykset viime hallituskaudella uudistuneen taksisääntelyn vaikutuksista ovat valmistuneet ja liikennepalvelulain uudelleenarviointiprosessi etenee. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, Kilpailu- ja kuluttajavirasto sekä Verohallinnon harmaan talouden yksikkö toimittivat liikenne- ja viestintäministeriölle selvitykset taksisääntelyn toimivuudesta ja ratkaisuehdotuksista. Marinin hallituksen ohjelmassa linjataan, että tällä hallituskaudella tehdään liikennepalvelulain uudelleenarviointi ja taksiliikenteen osalta tehdään tarvittavat korjaukset ottaen huomioon toiminnan turvallisuus ja harmaan talouden torjunta. Kymäläisen mukaan on tärkeää, että edellisen taksilainuudistuksen myötä ilmaantuneet epäkohdat korjataan. – Erityisen tärkeää on puuttua taksien saatavuus- ja luotettavuuskysymyksiin sekä pohtia uudelleen muun muassa Kela- ja koulukyytien kilpailutusta, Kymäläinen toteaa

Kansanedustaja Tuula Väätäinen: Hallitus panostaa perusterveydenhuollon palveluiden saatavuuden parantamiseen17.1.2020 16:52:03 EETTiedote

Osana Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmaa Sosiaali- ja terveysministeriön jakaa yhteensä 190 miljoonaa euroa valtionavustuksia sote-palveluiden kehittämiseen. Avustusta myönnetään terveydenhuollon järjestämistehtävien ja palveluiden sisällölliseen kehittämiseen sekä yhtenäistämiseen ja saatavuuden parantamiseen. Vuonna 2020 alueille jaetaan 70 miljoonaa euroa valtionavustusta. Tänä vuonna painotus kohdistuu perusterveydenhuollon, sosiaalihuollon, mielenterveyspalveluiden ja kuntoutus palveluiden saatavuuden parantamiseen. Kansanedustaja Tuula Väätäinen on tyytyväinen hallituksen toimenpiteisiin peruspalveluiden saatavuuden vahvistamisessa. - Olen tyytyväinen, että hallitus panostaa perusterveydenhuollon palveluiden saatavuuden parantamiseen. Suomessa palvelujen alueelliset erot ovat kasvaneet aivan liian suuriksi. Ongelmia ei ole pelkästään palveluiden saatavuudessa vaan myös hoitoon pääsyssä. Useasti ihmiset voivat joutua matkustamaan hyvinkin pitkiä matkoja tarvittavaa

Jarmo Aaltonen vahvistamaan eduskuntaryhmän viestintää7.1.2020 15:40:10 EETTiedote

Sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän viestinnässä aloittaa tänään mediasuhteiden asiantuntijan tehtävässä Jarmo Aaltonen. Aaltonen tulee vahvistamaan päivittäisviestintää ja hänen tehtäviinsä kuuluu mm. yhteydenpito mediaan. Aaltosella on pitkä kokemus journalismin alalta. Hän on toiminut mm. politiikan ja talouden toimittajana Helsingin Sanomissa sekä tuottajana Oma Aika -aikakauslehdessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme